سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

این روزها "فلز زرد" بخریم؟

بازار طلا طی دو سال گذشته روزهای خوبی را سپری نمی کرد و افت پیاپی قیمت اونس جهانی موجب شده تا کمتر کارشناسی به افزایش قیمت طلا و بازگشت به روزهای اوج خود امیدوار باشد...

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،اما اخیرا پس از اینکه بانک جهانی دورنمای رشد اقتصادی جهان در سال جاری میلادی را تنزل داد و صعود پنج روزه شاخص صنعتی داوجونز متوقف شد و بانک جهانی نیز در جدیدترین گزارش خود با اشاره به کندی اقتصادهای آمریکا، روسیه و چین، نرخ رشد اقتصادی جهان در سال 2014 را از 3.2 درصد پیش بینی شده در ژانویه به 2.8 درصد تنزل داده است قیمت هر اونس طلا به 1265 دلار صعود پیدا کرده است.

 

این در شرایطی است که به گفته تحلیلگران، در حالیکه طلا اندکی بهبود پیدا کرده اما دورنمای قیمت‌های این فلز به دلیل ادامه بهبود آمار اقتصادی آمریکا، قوت گرفتن بازارهای سهام و تداوم روند تعدیل برنامه خرید اوراق قرضه بانک مرکزی آمریکا، منفی مانده است.

 

قیمت جهانی طلا در شرایطی در محدود 1250 دلار قرار دارد پیش بینی می شود قیمت جهانی طلا با توجه به نا آرامی های اخیر در عراق مسیر تازه ای را در پیش بگیرد و به سمت افزایش قیمت حرکت کند.

 

اما تحلیلگران افزایش قیمت طلا تحت تاثیر نا آرامی ها در عراق را طولانی مدت نمی دانند و معتقد هستند همچون اتفاقی که در ماه های نخست سال 2014 به واسطه نا آرامی ها در اوکراین رخ داد قیمت طلا پس از مدت کوتاهی کاهش می یابد.

 

نا آرامی های عراق اما در بازار طلای داخل ایران نیز تاثیر گذار بوده و طی روزهای اخیر با توجه به افزایش نرخ دلار در داخل و رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی سکه بهار آزادی نیز افزایش قیمت قابل توجهی داشته است.

 

کارشناسان پیش بینی می کنند با توجه به اقدامات گسترده ارتش عراق در مقابله با تروریست ها به زودی آرامش به بازار طلا باز می گردد و در این شرایط نباید احساسی اقدام به خرید طلا کرد.

 

جنگ چه تاثیری بر قیمت طلا دارد؟

در سال ۲۰۰۱ جنگ آمریکا و افغانستان آغاز شد و این در شرایطی است که در سال ۲۰۰۱ قیمت طلا ۲۶۸ دلار بود و یک سال پس از آغاز این جنگ بهای جهانی طلا تنها ۱۰ دلار افزایش یافت.

 

همچنین در سال ۲۰۰۳ هم جنگ آمریکا و عراق آغاز شد و در آن زمان نیز بازار طلا به این رویداد سیاسی واکنش نشان داد. در سال ۲۰۰۳ قیمت جهانی طلا حدود ۳۴۷ دلار بود و در سال ۲۰۰۴ یعنی مدتی بعد از حمله آمریکا به عراق به بهانه از بین بردن سلاح های کشتار جمعی که صدام حسین به آن دست پیدا کرده بود می بینیم قیمت طلا تقریبا بدون توقف افزایش پیدا کرده و به ۴۱۵ دلار رسیده است.

 

همچنین اوایل سال 2013 هم که کره شمالی بیانیه ای را درباره حمله به آمریکا صادر کرده و با صدور این بیانیه قیمت جهانی طلا را با نوسان همراه کرد که به دلیل کوتاه مدت بودن این بحران سیاسی بازار طلا در کوتاه ترین زمان ممکن به شرایط عادی خود بازگشت.

 

بحران های سیاسی سال 2014 و قیمت طلا

بازار طلا در شرایطی سال 2014 میلادی را آغاز کرد که بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که افت قیمت ها که از اواخر سال 2012 آغاز شده همچنان ادامه خواهد داشت اما بحران های سیاسی در نقاط مختلف جهان همچون اوکراین پیش بینی ها را برهم زده است.

 

همزمان با آغاز تنش های سیاسی در اوکراین بهای جهانی طلا در زمستان گذشته تا مرز 1400 دلار افزایش یافت و این افزایش قیمت امیدواری ها را برای بازگشت طلا به روزهای اوج افزایش داد اما پس از فروکش کردن این تنش ها بهای جهانی طلا نیز کاهش یافت و بار دیگر وارد محدوده 1200 دلار شد.

 

با اوج گیری مجدد بحران های سیاسی اوکراین در روزهای پایانی سال 92 بهای جهانی طلا مجددا افزایش یافته و وارد کانال 1300 دلار شد اما همان زمان نیز کارشناسان ادامه افزایش قیمت ها را پایدار ندانسته و معتقد بودند که بهای جهانی طلا به زودی وارد کانال 1200 دلار می شود که با برقراری آرامش در اوکراین و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور بهای جهانی طلا بار دیگر کاهش یافت.

 

این روزها نیز در شرایطی قیمت طلا افزایش یافته است که کارشناسان این افزایش قیمت ها را ادامه دار نمی دانند و معتقد هستند که به زودی بحران عراق برطرف خواهد شد و چشم اندازی مثبتی را برای بازار طلا در سال 2014 پیش بینی نمی کنند./طلا
برچسب ها: فلز ، زرد ، بازار
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.