دانشمندان مدتهاست به دنبال کشف این موضوع بودهاند که چه میزان آب ممکن است بین سطح زمین و مخازن درونیتر آن وجود داشته باشد. هماکنون، استیو جاکوبسن ژئوفیزیکدان دانشگاه نورثوسترن و براندن اشماندت زلزلهشناس دانشگاه نیومکزیکو بستههای عمیق ماگما را کشف کردهاند که در 643.7 کیلومتری زیر امریکای شمالی واقع شدهاند؛ این بستهها نشان از وجود آب در چنین اعماقی است.
این کشف نشان میدهد آب سطح زمین میتواند از طریق تکتونیک صفحهای (حرکت در مقیاس بزرگ لیتوسفر) به چنین اعماقی نفوذ کند و در نهایت منجر به ذوبشدن نسبی صخرههای موجود در عمق جبه شود. لیتوسفر یا سنگکره خارجیترین لایه کره زمین است.
چنین دستاوردی دانشمندان را در درک چگونگی شکلگیری زمین، ماهیت ترکیب حال حاضر آن، فعالیتهای درونی و همچنین میزان آب گرفتارشده در صخرههای جبه این سیاره یاری میکند.
محققان مدتهاست بر این باورند آب در لایه صخرهای جبه زمین و بین جبه پایینی و فوقانی در اعماق بین 402.3 تا 659.8 کیلومتری کره خاکی وجود دارد و کشف جدید نخستین شاهد مستقیم دال بر وجود این ماده در این منطقه از جبه موسوم به «ناحیه انتقال» است.
وجود H2O ذخیرهشده در صخرههای جبهای کلید اصلی این تحقیق است زیرا چنانچه فقط یک درصد وزن این صخرهها در ناحیه انتقال H2O باشد، این میزان معادل تقریبا سه برابر میزان آب در اقیانوسهای زمین خواهد بود.
جزئیات این دستاورد بزرگ علمی در مجله Science منتشر شد.