وزیر نیرو در این دیدار با تشریح اهم فعالیتهای دو روز گذشته سفر خود به استان آذربایجانشرقی و برنامههای آینده این سفر، گفت: مسائل مربوط به دریاچه ارومیه بسیار نگرانکننده است و ریاست جمهوری نیز از ابتدا بر احیای هرچه سریعتر این دریاچه تاکید داشته که در اینباره کارگروهی نیز تشکیل شده است.
چیتچیان با بیان اینکه اقدامها و مطالعههایی که برای احیای دریاچه ارومیه انجام شده است، به دو گروه تقسیم میشود، گفت: نخستین اقدام، راهکارهایی است که همه متخصصان و صاحبنظران برای اجرای آنها اجماع دارند و ما این راهکارها را با همکاری وزارتخانههای نیرو، جهادکشاورزی و سازمان محیط زیست آغاز کردهایم.
وی ادامه داد: متخصصان برای اجرای برخی طرحها با یکدیگر اتفاقنظر ندارند و برخی از صاحبنظران اجرای ایندسته از طرحها را مفید و موثر و گروهی از کارشناسان دیگر عامل فاجعههای زیستمحیطی بیشتر میدانند که باید در اینباره کار کارشناسی عمیقی صورت گیرد.
وزیر نیرو تاکید کرد: شمار قابلتوجهی از طرحهایی که کارشناسان اجماع داشتهاند، اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه روند خشک شدن دریاچه ارومیه از 15 سال پیش آغاز شده و تقریبا همین مقدار زمان برای احیای آن نیاز است، گفت: علت اصلی خشک شدن دریاچه ارومیه، توسعه زمینهای کشاورزی در منطقه است و آبی که باید به دریاچه ارومیه وارد میشد، اکنون به زمینهای کشاورزی وارد میشود.
چیتچیان ادامه داد: هماکنون 480 هزار هکتار زمین کشاورزی در منطقه دریاچه ارومیه وجود دارد و بیش از 3 میلیارد مترمکعب آبی که باید وارد دریاچه ارومیه شود، در زمینهای کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی به مردم و نماینده ولیفقیه در آذربایجانشرقی اطمینان داد کشاورزان با تغییر محصول کشت خود از آببر به محصولهایی که نیاز به آب زیادی ندارند و همچنین تغییر سامانه آبیاری خود به آبیاری تحت فشار و قطرهای و استفاده از کشت گلخانهای، درآمد و میزان کشت آنان تغییر نمیکند و به بهبود وضعیت دریاچه ارومیه نیز کمک میکنند.