سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه زوج خوشبختی باشیم؟

اگر شما خود را رییس خانه می‌دانید و اصرار دارید که همه امور مربوط به منزل، کودکان، پول، رانندگی و...طبق نظر شما انجام شود به سرعت از این سمت استعفا کنید، این طرز تفکر زندگی شما را به جای مشارکت به دیکتاتوری تبدیل خواهد کرد.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،  خوشبختی آرزوی همه دخترها و پسرهایی است که پای سفره عقد می‌نشینند و آرزو دارند تا پایان عمر در کنار یکدیگر روزگار بگذرانند. روزهایی که قرار است با همدلی و علاقه به فرداها گره بخورد و هرروز بهتر از دیروز سپری شود، اما در این میان کم نیستند زوج‌هایی که تنها به دلیل نبود آگاهی و دانش زندگی دو نفره در سراشیبی تقدیر به جدایی می‌رسند یا شیرینی وصلشان به تلخی می‌رسد.

 واقعیت این است که افراد در جریان ارتباط برقرار کردن با همدیگر مواردی مانند همدلی، اهمیت دادن، دوست داشتن، احترام گذاردن، ارزشمند داشتن، کمک کردن در دو بعد مادی و فکری، راهنمایی کردن و پند و اندرز را تجربه می‌کنند. تمامی این موارد این احساس را به فرد منتقل می‌کند که او تنها نیست و در مواقع ضروری افرادی وجود دارند که به او کمک می‌کنند، او را دوست دارند و به او احترام می‌گذارند و اینکه او تنها نیست و متعلق به گروهی از انسان‌هاست. اما با وجود این جنبه مثبت، به محض اینکه ارتباطی برقرار شود، مشکلات ارتباطی نیز اتفاق می‌افتد.

بسیاری از سوء تفاهم‌ها و رفتارهای اشتباه، یک رابطه را در معرض تهدید دایمی قرار می‌دهند و هوشیاری و هوشمندی فرد را برای موفقیت در رابطه طلب می‌کنند. شاید با خواندن این مطلب بتوانید فهرست بلند بالایی از مشکلاتی را که تا کنون با همسر، فرزند، پدر و مادر، خواهر و برادر، فامیل، دوست، همسایه یا همکارتان داشته‌اید ردیف کنید. البته جای نگرانی نیست و اگر نکته‌هایی را که در این مطلب به شما توصیه می‌کنیم به کار بگیرید می‌توانید از چالش‌هایی که با آنها مواجه هستید پیروزمندانه بیرون بیایید.
 
 خوشبختی در یک قدمی شماست

شاید اگر یک کپسول وجود داشت که با خوردن آن آدمی می‌توانست بهترین رابطه را با دیگران ایجاد کند، درآمد کارخانه سازنده آن کپسول سر به فلک می‌کشید. اما هنوز چنین اختراعی در تاریخ بشر ثبت نشده است. البته جای ناامیدی نیست. اگر بخواهیم رازهــای مـوفـقـیـت در زنــدگـــی زنـاشــویـی را مثل یک کپسول فشرده کنیم می‌توانیم این بسته را پیشنهاد کنیم. فراموش نکنید که گذشت در زندگی، محبت متقابل، درک روحیه طرف مقابل، احترام و قدر لحظات زندگی را دانستن از مهم‌ترین شاخصه های زندگی موفق است، همچنین اجازه دخالت به دیگران ندادن، نداشتن توقع بی‌جا، مخارج را متناسب با بودجه خانواده تنظیم کردن، عیوب یکدیگر را بزرگ نکردن، در مواقع عصبانیت تصمیم نگرفتن و داشتن صبر وبردباری درمواجهه با مشکلات نیز نقش مهمی در این زمینه دارد. علاوه براین، دوری از غرور و تکبر، تفاهم در تربیت فرزندان، داشتن جرات اقرار اشتباهات و کوشش برای مستحکم نگهداشتن بنای زندگی زناشویی هم از دیگر مواردی هستند که نباید آنها را فراموش کرد. اما چگونه این موارد محقق می‌شود؟
 
 میانبرهایی برای زندگی زناشویی موفق

  اگر شما خود را رییس خانه می‌دانید و اصرار دارید که همه امور مربوط به منزل، کودکان، پول، رانندگی و...طبق نظر شما انجام شود به سرعت از این سمت استعفا کنید، این طرز تفکر زندگی شما را به جای مشارکت به دیکتاتوری تبدیل خواهد کرد. ما ازدواج نمی‌کنیم که دو نفر شویم، بلکه ازدواج می‌کنیم که یک زوج شویم. تصمیم‌گیری مشترک می‌تواند به تجاربی بسیار غنی‌تر از زمانی که اصرار به تک روی داریم، منجر شود. شریک زندگی بودن به همین معناست. واضح است که یک زوج با تصمیم گیری‌های مشترکی که در فضایی آرام و آسوده اتخاذ شود، بیشتر از زندگی خود لذت می‌برند پس هنگامی که همسرتان فراموش کرد که طبق قول خود ماشین ظرفشویی را روشن کرده و یک ساعت قبل از شام به بچه‌ها هله هوله ندهد، به جای اینکه موهای خود را با خشم بکنید، دیدگاه خود را گسترش دهید. کارها می‌توانند انجام شوند و نتیجه بدهند، حتی اگر به شیوه شما انجام نگرفته باشند.

  مسئولیت‌ها را واضح و مشخص تقسیم کنید؛ برای مثال شوهرتان می‌تواند مسئولیت پس‌انداز و سرمایه گذاری درآمدتان را بر عهده بگیرد، به شرط اینکه شما بدانید این پول کجا می‌رود. از طرفی شما هم می‌توانید مسئولیت مدیریت امور خانه را بر عهده بگیرید به شرطی که شوهرتان هم حق اظهارنظر داشته باشد. همین روش در کار تربیت فرزندان هم قابل اجراست. شما باید در زمینه اجرای قوانین ابتدایی تربیتی همدل باشید، اما این امکان را به یکدیگر بدهید که این قوانین را به شیوه خود اعمال کنید.

 دست از خیالبافی بردارید؛ به یاد دارید روز عروسی، مدام به جمله «و آنها سال‎های سال به خوبی و خوشی زندگی کردند» فکر می‌کردید؟ پس چرا حالا که با هم هستید، این هدف آنقدر دور به نظر می‌رسد؟ شاید اگر او بیشتر پول درمی‌آورد، همه چیز بهتر بود؟ اگر کمی وزن کم می‌کرد و جوراب‌های کثیفش را درست کنار سبد لباس‌های نشسته روی زمین نمی‌انداخت، بیشتر دوستش داشتم؟ شکی نیست که همه ما خیالبافی می‌کنیم، اما اگر شما بیشتر اوقات خود را به رویابافی درباره اینکه «چه می‌شد اگر...؟» می‌گذرانید، خود را برای یأس شدید و حتی افسردگی آماده می‌کنید زیرا این آینده رویایی و بی نقص، هرگز به وقوع نخواهد پیوست. خود را عادت دهید که هر بار به علت انجام دادن کاری خوب و از سر لطف توسط همسرتان، از وی تشکر کنید. هنگامی که حس قدردانی خود را با صدای بلند به زبان می‌آورید، خودتان هم بیشتر متوجه خوب بودن کار می‌شوید.

*ما برنده شدیم؛ حرف آخر را زدن احساس بسیار خوبی دارد، هر بار که می‌گوییم «من که گفتم» و «خوشحالم که بالاخره با من هم عقیده شدی» مانند این است که امتیازی کسب کرده‌ایم. اما زندگی مشترک، بازی نیست و اگر این امتیازها را جمع کنید، برایتان گران تمام خواهد شد. در بهترین حالت، شما مدت کوتاهی احساس پیروزی خواهید کرد و در بدترین حالت، شما می‌مانید و همسری مایوس و افسرده و تنشی که در فضا موج می‌زند. موانع یا موقعیت‌ها را به شکل من در مقابل او، نبینید بلکه آنها را موقعیتی که شما باید به عنوان یک تیم در مقابلش ظاهر شوید، در نظر بگیرید. با چنین نگرشی با هم برای یافتن راه حلی که برای هر دو رضایت بخش باشد، کوشش کنید. در نتیجه شما بیشتر اوقات با راهکارهایی خلاقانه و جالب مواجه خواهید شد که قبلا هرگز به آن نیندیشیده بودید. این روش به شما می‌آموزد که هردو هم می‌توانید درست بگویید.

  در روابط با خانواده خود و همسرتان تجدید نظر کنید؛ بر حسب شناخت متقابل، خصوصیات مشترک و اطمینان خاطری که از هم دارید، پیوندتان را محکم‌تر کنید و در همین حال مرزهایی برای حفظ استقلال خود تعیین کنید. از بذله گویی و خنده برای دوری از انزوا و کسالت و با طراوت نگاه داشتن زندگی‌تان استفاده کنید.   

 *یکدیگر را ارتقا دهید، نیاز همدیگر را به خاطر وابستگی‌ای که به هم دارید برطرف کنید و دلگرمی و تکیه گاه همیشگی هم باشید. انجام این کارها آسان نیست. رسیدن به آنها نیازمند این است که هر یک از زوج‌ها برای پیشرفت و موفقیت در ازدواجشان متعهد شوند. علاوه بر این، هر یک از آنان باید متعهد شوند تا به همان اندازه که در رشد و ارتقای همسر خود می‌کوشند، در رشد شخصی خود نیز تلاش کنند. پیشرفت و حفظ حس شراکت در ازدواج باید در اولویت‌های مهم‌قرار‌گیرد. آیا فکر می‌کنید حالا که از پس زندگی زناشویی‌تان برآمدید و با همسرتان همدل و همراه شدید، دیگر می‌توانید با خیال راحت پا روی پا بیندازید و از زندگی لذت ببرید؟ نه خیر، کارتان تازه آغاز شده است و حالا نوبت به ارتباط با فرزندتان رسیده است.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.