سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز/

مصرف علف کش ها تاثیرگذار در ناچیز بودن فعالیت های بیولوژیکی خاک

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت:مصرف بی رویه حشره کش ها، علفکش ها و کودهای شیمیایی و همین طور مقدار کم ماده آلی در خاک و تجمع املاح در ناچیز بودن فعالیت بیولوژیکی خاک تاثیرگذار قلمداد می شوند.

سعید سلیمانی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: درصد بالایی از خاک های کشاورزی ایران به دلیل فقر مواد آلی، دارای ظرفیت نگهداری آب کمی می باشند.

 وی تشریح کرد: مواد آلی به علت تاثیرات مثبت كه بر خصوصیات فیزیكی (پایداری خاكدانه ها و ساختمان خاک)، شیمیایی (افزایش ظرفیت نگهداری عنصری) و بیولوژیكی دارد به عنوان یکی از عوامل مهم حاصلخیزی خاک شناخته شده است.

سلیمانی یادآور شد: بخش کشاورزی در فرایند توسعه اقتصادی نقش خود را به صورت تکیه گاه مهم امنیت غذایی و حیات اقتصادی کشور ایفا می کند.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار داشت: آموزش مدیریت مواد آلی به کشاورزان و سایر بهره برداران بخش کشاورزی می تواند در حاصلخیزی اراضی زراعی و باغی بهره برداران تاثیرگذار قلمداد شود.

وی افزود: فراهم شدن زيرساخت هاي فنّي كشاورزي و مديريت مزارع و باغات قبل از كاشت تا هنگام برداشت به نوعی استفاده بيشتر از علم را بهانه خواهد بود.

به علت مقدار کم ماده آلی در خاک و تجمع املاح، مصرف بی رویه حشره کش ها، علفکش ها و کودهای شیمیایی فعالیت بیولوژیکی خاک ناچیز است.

سلیمانی تاکید کرد: رنگ خاک شاخص دقیقی برای تعیین حاصلخیزی نیست زیرا شاخصی كیفی به شمار می رود به طوری که در برخی موارد رنگ تیره خاک می تواند نشان دهنده میزان ماده آلی مناسب و كافی باشد و در این میان هر چه رنگ خاک زراعی تیره تَر باشد به دلیل گرمتر شدن زودتر سطح خاک در بهار زمان كشت تسریع می شود.
 
انتهای پیام/س

 

برچسب ها: مصرف ، علف ، خاک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.