سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سنندج/

بیماری‌های قلبی عروقی هم‌چنان بیشترین علت مرگ و میر کردستانی‌ها

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ بر اثر این عامل را هم‌چنان شایع‌ترین علت مرگ و میر کردستانی‌ها برشمرد.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، دکتر «فرزام بیدارپور» امروز(سه‌شنبه 20 خردادماه) در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان در سالن دولت استانداری کردستان اظهار کرد: براساس آخرین بررسی‌ها، بیماری‌های قلبی عروقی با 37.81 درصد، علت اصلی مرگ و میر در استان کردستان بوده است.

وی افزود: پس از این عامل، ابتلا به سرطان و تومورها با 15.48 درصد دومین علت مرگ و سوانح و حوادث با 10.44 درصد سومین علت مرگ و میر در این استان بوده است.

بیدارپور با اشاره به آخرین آمار شاخص‌های عوامل خطر غیرواگیر در استان خاطرنشان کرد: استعمال دخانیات در میان مردان استان 23 درصد و میان زنان یک درصد بوده است.

وی ابتلا به اضافه وزن و چاقی را بترتیب در میان مردان و زنان استان 40 و 50 درصد دانست و گفت: هم‌چنین درصد پرفشاری خون در میان مردان استان 15 و میان زنان 16 درصد بوده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم‌چنین فعالیت فیزیکی کم را در میان مردان استان 19 درصد و میان زنان 35 درصد برشمرد و افزود: میزان مصرف میوه و سبزیجات در استان کردستان بسیار کم بوده طوری‌که آمار میزان مصرف کمتر از پنج واحد میوه و سبزیجات در روز، در مردان استان 91 و در زنان 94 درصد بوده است.

وی با اشاره به آخرین مطالعات در حوزه‌ی سوءتغذیه در کردستان تصریح کرد: شاخص‌های کوتاه قدی، کم وزنی و لاغری به ترتیب در این استان 8.2 ، 7.5 و 6.4 درصد اعلام شده است.

بیدارپور هم‌چنین با بیان اینکه براساس آخرین بررسی‌ها 80 درصد خانوارهای کردستانی کمتر از 70 درصد کلسیم دریافت می‌کنند، گفت: 35 درصد خانوارها نیز آهن کمی دریافت کرده و 64 درصد نیز به‌لحاظ دریافت ویتامین‌ها با مشکل مواجه هستند.

روند رو به افزایش بیماری تب‌مالت در کردستان

وی با اشاره به دیگر عوامل و پیامدهای تهدیدکننده‌ی سلامت کردستانی‌ها افزود: طی چندسال اخیر بیماری تب مالت در استان کردستان روند رو به افزایشی داشته است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از دیگر عوامل تهدیدکننده‌ی سلامت در استان را حیوان گزیدگی، ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر از جمله سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی، افزایش اعتیاد، خودکشی و بیماری‌های روانی، استفاده از موادغذایی غیرمجاز و ابتلا به ایدز دانست.

وی با اشاره به اصلی‌ترین عوامل مرگ و میر در میان نوازدان و کودکان زیر پنج سال استان خاطرنشان کرد: در میان نوزادان کردستانی، وقوع ناهنجاری‌های مادرزادی و در کودکان زیر پنج سال سوانح و حوادث ناشی از سوءمراقبت والدین، بیشترین علت مرگ و میر بوده است.

بیدارپور با اشاره به بحث واکسیناسیون فلج اطفال کودکان مناطق مرزی استان یادآور شد: مرحله‌ی نخست عملیات واکسیناسیون کودکان زیر پنج سال چهار منطقه‌ی مرزی استان در شهرهای مریوان، بانه، سرو آباد و سرشیو سقز در خردادماه انجام شد و مرحله‌ی دوم آن نیز در هفته‌ی اول تیرماه انجام می‌شود.

انتهای پیام/م

منبع: ایسنا
برچسب ها: سنندج ، قلبی ، عروقی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.