سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی خبرداد

سیاست‌گذاری‌ برای جلوگیری از ترک تحصیل سوادآموزان

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور با اعلام جزئیات باسواد کردن زندانیان در سال جاری، گفت: بر اساس گزارش سازمان زندان‌ها در سال گذشته 11 هزار نفر تحت خدمات سواد آموزی در زندان‌ها قرار گرفتند.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران، علی باقرزاده،‌ رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور اظهار کرد: زندان تفاوتی از نظر زمان آموزش با بقیه مراکز و اماکن‌ ندارد، اما مخاطبین این مکان خاص هستند و نیازمند دانستن مطالبی خواهند بود که شاید افراد خارج از زندان نیازی به فراگرفتن آن نداشته باشند.

وی طرح آموزش به زندانیان را از جمله طرح‌های موفق سازمان نهضت سواد آموزی عنوان و خاطرنشان کرد: شرایط زندان، شرایط افراد و نوع جرایم متفاوت است وگاهی شرایط به گونه‌ای است که ناگزیر باید از بیرون زندان معلم اعزام کنیم که نهضت برای عملیاتی کردن این برنامه‌ با سازمان زندان‌ها هماهنگ هایی را انجام داده است.

حضور 11 هزار زندانی در دوره‌های سوادآموزی در سال گذشته

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی افزود: گاهی در بین زندانیان افراد صالحی هستند که به دلیل جرایم غیرعمد همچون بدهی یا ورشکستگی در زندان به سر می‌برند؛ این افراد می‌توانند عهده دار آموزش سایر زندانیان شوند، لذا نهضت در قبال آموزشی که این افراد به سایر زندانیان ارائه می‌دهند به آنها کمک هزینه پرداخت می‌کند.

وی با بیان اینکه استقبال از سواد آموزی در زندان‌ها بسیار بالاست، عنوان کرد: بر اساس گزارش سازمان زندان‌ها در سال گذشته 11 هزار نفر تحت خدمات سواد آموزی قرار گرفتند.

آغاز آموزش متصدیان پست‌های سازمانی سواد آموزی

باقرزاده درباره اقدامات انجام شده برای توانمندسازی نیروی انسانی در سال جاری نیز اظهار کرد: امسال برنامه منسجمی برای توانمندسازی نیروی انسانی داریم و به زودی آموزش متصدیان پست‌های سازمانی سواد آموزی در سطح کشور آغاز می‌شود.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی افزود: دو مرحله دیگر آموزش متصدیان پست‌های سازمانی سواد آموزی تا پایان سال در راستای بروزکردن دانش و مهارت‌های همکاران در سطح استان‌ها اجرا می‌شود.

وی همچنین به ارتباط و تعامل نزدیک سازمان نهضت سواد آموزی با معاونت آموزش ابتدایی وزارتخانه در سطح ستاد و استان‌ها اشاره وگفت: کارگروه دائمی هماهنگی برنامه‌های سازمان نهضت سواد آموزی و معاونت آموزش ابتدایی تشکیل شده است.

باقرزاده افزود: سیاست گذاری‌هایی انجام شده تا بر اساس آن نرخ انسداد ورودی بی سوادی، ‌جلوگیری از بازگشت افراد به بی سوادی و ترک تحصیل در دوره ابتدایی به حداقل خودش برسد.

جذب دائمی نیرو نداریم

باقرزاده بابیان این که هرساله فراخوان‌هایی را در سطح شهرستان‌ها اعلام می‌کنیم، تصریح کرد: داوطلبان دارای تحصیلات دانشگاهی می توانند آموزش یک، دو یا سه نفر را بر عهده بگیرد؛به عنوان مثال ممکن است شخصی مایل باشد آموزش بستگان نسبی یا سببی یا آشنایان و همسایگان خود را بر عهده داشته باشد و سرانه‌اش را نیز دریافت کند و بعد از این مرحله همکاری‌اش را با سازمان قطع کند.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی با اشاره به اینکه در حال حاضر همکاری مستمر و مداوم با نهضت سواد آموزی مبنی بر استخدام معلم و آموزشیار وجود ندارد، افزود: تمام آموزشیارهای قبلی را نیز تعیین تکلیف کردیم و در حال حاضر به شکل برون سپاری با موسسات حقوقی کار می‌کنیم و به طور میانگین 550 هزار تومان می‌پردازیم که نقدا به فرد آموزش دهنده پرداخت می‌شود البته ممکن است افراد آموزش دهنده به واسطه برخی موسسات آموزشی با ما همکاری کنند و موسسه مبالغی را برای بیمه و غیره از آنها کسر کند.

بیش از 21 میلیون نفر پس از انقلاب باسواد شده‌اند

وی درباره سطح تحصیلات افرادی که وارد نهضت سواد آموزی می‌شوند گفت: نزدیک به 10 تا 11 میلیون نفر در طول سال‌های پس از انقلاب مرحله مقدماتی سوادآموزی (خواندن و نوشتن اولیه) را پشت سر گذاشته‌اند. رئیس سازمان نهضت سواد آموزی بابیان این که80 درصد افراد تحت پوشش سازمان نهضت سواد آموزی «زن» هستند، خاطرنشان کرد: هفت میلیون نفر مرحله تکمیلی (معادل سوم ابتدایی)، دو میلیون نفر دوره پایانی (چهارم و پنجم ابتدایی) و دو میلیون نفر بالاتر از پنجم ابتدایی را طی کرده‌اند.

باقرزاده تصریح کرد: میزان تحصیلات بالاتر از این حدود در بانک‌های اطلاعاتی به ثبت نرسیده است؛ البته آمارهای سال گذشته نشان می‌دهد 3500 نفر از افراد تحصیل کرده دانشگاهی از نهضت سوادآموزی شروع کرده‌اند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه البته در حال حاضر ساختارها تغییر کرده‌اند گفت: اکنون سوادآموزی به دو مرحله دوره سواد آموزی (معادل سوم ابتدایی) و دوره انتقال (معادل ششم ابتدایی) تقسیم شده است.

انتهای پیام/
برچسب ها: سازمان ، نهضت ، تحصیل
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.