به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، قائم مقام معاون توسعه منابع انسانی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در همایش هم اندیشی مدیران اجرایی شهرستان بجستان و گروه توسعه روستایی برای تحقق اهداف پروژه ترسیب کربن در روستای فخر آباد این شهرستان گفت: این طرح از سال 1382 در روستاهای شهرستان سربیشه خراسان جنوبی با مشارکت سازمان ملل و همکاری روستائیان آغاز شده و تا کنون نتایج بسیار خوبی داشته است.
کوروش قنبری اظهار کرد: امسال دو تا پنج میلیارد ریال از اعتبارات تملک دارایی استان ها و حدود یک میلیارد و 500 میلیون ریال از اعتبارات ملی و کمک های سازمان ملل متحد برای اجرای این پروژه پیش بینی شده است.
وی افزود: با اجرای پروژه ترسیب کربن، متشکل ساختن مردم اعم از زن و مرد در گروه های اقتصادی و توانمند سازی آنها برای مشارکت در برنامه ریزی و اجرای امور احیایی، عمرانی و اقتصادی روستا تحقق می یابد.
قنبری با ذکر این مطلب که با اجرای این پروژه، مدیریت مشارکتی و پایدار منابع طبیعی نیز شکل می گیرد، گفت: این طرح اهداف خود را در سه سطح جهانی، ملی و محلی دنبال می کند که در سطح جهانی جذب کربن اتمسفر از طریق توسعه پوشش گیاهی به ویژه احیای مناطق بیابانی صورت گرفته و در سطح ملی افزایش بهره وری ارضی در مناطق خشک و نیمه خشک و بیابان زدایی از طریق احیای مراتع تخریب یافته با مشارکت مردم در حال اجرا می باشد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی در همین همایش گفت: 10 نقطه در خراسان رضوی برای اجرای این پروژه مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت که از بین آنها 13 روستا در شهرستان بجستان به وسعت 203 هزار هکتار انتخاب گردید و عملیات اجرایی آن حدود شش ماه قبل آغاز شد.
حسن تقوایی در زمینه اهداف این طرح افزود: قرار نیست در طبیعت دخالت کنیم و هدف ما حذف بیابان نیست بلکه جلوگیری از پیشرفت آن است.
فرماندار بجستان نیز در این مراسم گفت: در سال جاری برای اجرای این پروژه در روستاهای هدف، سه میلیارد و 500 میلیون ریال از اعتبارات تملک دارایی استان اختصاص یافته است.
حسین جمشیدی در پایان اظهار کرد: روند اجرایی این پروژه که طی 10 سال انجام می شود و نتایج آن در هر مرحله مورد بررسی و پالایش قرار می گیرد تا کنون در شهرستان بجستان رضایت بخش بوده است.
انتهای پیام/ب