سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز/

افزایش کیفیّت برنج در سایه کنترل علف های هرز

معاون مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: به طوركلی علف های هرز مزارع برنج را می توان از لحاظ ریخت شناسی به سه دسته تقسيم كرد.

میرجواد تاج الدینی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: گروه اول باريک برگ ها كه مهم ترين آنها سوروف و بندواش است، گروه دوم پهن برگ ها كه مهم ترين آنها قاشق واش، تيركمان آبی و سِل واش است و گروه سوم جگن ها هستند كه اويارسلام و پيزرها در بين آنها از اهميت خاصی برخوردار مي باشند.

وی تشریح کرد: وجین علف های هرز از مهم ترین روش های مبارزه مکانیکی به شمار می رود.

تاج الدینی ادامه داد: در وجين با دست كه قديمی ترين وعمومی ترين روش مبارزه با علف های هرز است، علف های هرز اعم از يک ساله وچند ساله، پهن برگ و باريک برگ كَنده شده و زيرگل ولای دفن مي شوند، بنابراین هيچگونه علف هرزی در مقابل اين روش مقاوم نيست و از نظر زيست محيطی و حفظ تعادل طبيعی هيچ گونه زيانی ندارد.

معاون مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: دراين روش تكرار وجين ضروری است زيرا بذر علف های هرز همزمان سبز نمی شوند، بنابراين دو نوبت وجين و گاهی بيشتر ضرورت دارد.

وی اظهار داشت: وجين يک هكتار در زراعت برنج با روش نشاءكاری، نوبت اول به طور متوسط به 15 نفر و نوبت دوم به 10 نفر كارگر نياز دارد.

معاون مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: هزینه کافی برای کنترل علف های هرز یکی از قسمت های ضروری در تولید محصولات کشاورزی است.

تاج الدینی تاکید کرد: جلوگیری از افزایش کمّی و افزایش عملکرد و جلوگیری از خسارت کیفی و افزایش کیفیت را باید ازمهم ترین دلایل کنترل علف های هرز در زراعت برنج قلمداد نماییم.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: افزایش ، کیفیّت ، برنج
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.