سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شیراز/

انتشار آثار محمد بهمن بیگی به زبان انگلیسی

بخش هایی از تالیفات پنجگانه استاد محمد بهمن بیگی پدر تعلیمات عشایر ایران به زبان انگلیسی ترجمه شده است.

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ بخش هایی از تالیفات پنجگانه استاد محمد بهمن بیگی پدر تعلیمات عشایر ایران که توسط فرزندش الله وردی بهمن بیگی گردآوری و به زبان انگلیسی ترجمه شده است ،

با عنوان"The Story Of Lucky Mad Nomad" منتشر و بر روی شبکه جهانی اینترنت قرار گرفته است .

الله وردی بهمن بیگی مترجم این آثار گفت: این کتاب 64هزار و 350کلمه ای در قالب 16فصل برای دسترسی همگان بر روی سایت آمازون (Amazon) قرار داده شده است .

وی هدف از این اقدام خود را معرفی هرچه بیشتر خدمات محمد بهمن بیگی درعرصه تعلیم و تربیت نوین آموزشی به دنیای خارج برای استفاده علاقه مندان و متولیان آموزشی از این تجربه گرانسنگ آموزشی و تربیتی عنوان کرد.

الله وردی با اشاره به اینکه در ایران کمتر کسی است که با نام و خدمات پدرش آشنا نباشد افزود: همچنین با این ترجمه به نوعی هم می خواستم قدردان زحمات پدرم باشم که در قدردانی از همراهان خود در به راه انداختن قیام پیکار با بیسوادی پیشگام تر بود.

وی بیان کرد :کتاب نام ها و یادها در بیان و کلام محمد بهمن بیگی که توسط یکی از شاگردان پدرم گردآوری و تدوین شده را می توان مصداق آشکاری بر این عادت نیکوی قدردانی دوستانش دانست.

وی ادامه داد: هر چند کلمه به کلمه کتابهای پدرم به اعتراف بزرگان جامعه ادبی هر کدام دریایی از بار معنایی را در خود نهفته دارد ولی محتوای کتاب معلم بچه های ایل در حقیقت دست چینی از مطالب آموزشی و داستانی آثار چهارگانه " اگر قره قاج نبود" ،"بخارای من ایل من "، "به اجاقت قسم " ، "طلای شهامت " و " عرف و عادت در عشایر فارس "به قلم شیوای پدرم محمد بهمن بیگی است که در 16فصل و در قالب 64هزار و 350کلمه ترجمه شده است .

وی گفت: ویراستاری این کتاب توسط یک بانوی امریکایی به نام "سان درامور San Dramore" صورت گرفته است .

زنده یاد محمد بهمن بیگی بنیانگذار آموزش عشایر در ایران و از ایل قشقایی در شهرستان فیروزآباد استان فارس بود، کارش را از سال 1331 به تنهایی آغاز کرد و در طول 28 سال مدیریت بر اداره آموزش عشایر ایران بیش از 10 هزار معلم را تربیت کرد.

وی موسسات مختلف مانند دبیرستان شبانه روزی عشایری شیراز، مرکز آموزش فنی و حرفه ای عشایر دختران و پسران، موسسه تربیت مامای عشایر و مرکز تربیت روستا پزشک و دامپزشک را بنیان گذاشت.

وی توانست نخستین جایزه فرهنگی یونسکو را در سال 1353 به دلیل پیکار با بیسوادی دریافت کند. از او پنج اثر با عناوین «بخارای من، ایل من»، «اگره قره قاج نبود»، «به اجاقت قسم»، «طلای شهامت» و «عرف و عادت در عشایر فارس» منتشر شده است.

شاگردان و علاقمندان به محمد بهمن بیگی بیش از دهها کتاب ، مستند و فیلم از ایشان نوشته و یا تهیه کرده اند که در بازار نشر انتشار یافته و یا از طریق سیمای جمهوری اسلامی در چندین نوبت پخش شده است .

هر ساله در روز معلم دوستداران و دانش آموختگان مدارس عشایری به صورت خودجوش ضمن حضور بر روی آرامگاه ایشان ،آیین نکوداشتی را به پاس زحمات این معلم بزرگ و تلاشگر برگزار می کنند .

محمد بهمن بیگی یازدهم اردیبهشت سال 1389 در شیراز درگذشت.

انتهای پیام/ز

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.