"محمدعلی اسفنانی" در گفتگو با
خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران درباره وضعیت کودکان در قوانین جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: آموزههای دینی و شرعی ما از 1400 سال قبل مسائل مربوط به حقوق کودک را مطرح کرده و حمایتهای زیادی از کودکان به عمل آورده است.
وی در ادامه گفت:به طور مثال در بحث معاملات، برای رعایت مصلحت، کودک اجازه معامله ندارد و از آنجا که کودک قدرت تشخیص نفع و ضرر خویش را ندارد معامله کودک را باطل میداند.
این حقوقدان تصریح کرد: از طرفی در قوانین اسلام تملکات بلاعوض کودک پذیرفته شده، مثلا اگر کسی بخواهد به صورت رایگان مالی را در اختیار کودک قرار دهد طبق قانون امکانپذیر است.
اسفنانی گفت: در برخی موارد در صورتی که کودک والدین خود را ازدست داده باشد پدربزرگ در ردیف ولی کودک به حساب میآید و اگر پدربزرگ کودک نیز در قید حیات نباشد، دادستان یا حاکم شهر یا مدعیالعموم در قانون فعلی، حامی حقوق کودک است.
وی تاکید کرد: حقوق کودک بسیار مهم و نیازمند توجه است که خوشبختانه در قانون آئین دادرسی کیفری جدید و همچنین قانون مجازات اسلامی تغییرات مثبت قابل اعتنایی در زمینه حقوق کودک وجود دارد.
عضو کمیسیون حقوقی قضایی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: در کمیته حقوق خصوصی این کمیسیون، لایحهای از دولت تحت عنوان حمایت از کودکان و نوجوانان در حال بررسی و تصویب است. در این لایحه مباحث بسیار جدیدی مطرح شده که یکی از این مباحث موضوع بزهدیدگی کودکان است.
انتهای پیام/