سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رویترز درخواست ایران برای تولید سوخت نیروگاه بوشهر را مانع اصلی توافق دانست

خبرگزاری رویترز مدعی شده است؛درخواست ایران برای تولید نیروگاه بوشهر اصلی‌ترین مورد اختلاف میان طرفین است.

به گزارش  سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازخبرگزاری رویترز؛ این خبرگزاری امروز با انتشار گزارشی در مورد دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5، نوشت : درخواست ایران برای تولید سوخت نیروگاه بوشهر، عامل عدم پیشرفت مناسب مذاکرات بوده است.به گزارش این خبرگزاری ایران تاکید کرده است که این کشور باید قادر به تولید سوخت هسته ای برای نیروگاه بوشهر باشد.

بر اساس ادعای رویترز، این درخواست تهران می‌تواند ضرب‌الاجل 20 جولای (29 تیر) برای پایان دادن به بن‌بست هسته‌ای با غرب را در معرض تهدید قرار دهد، چراکه بعید است اعضای 1+5 با این خواسته موافقت کنند.

طبق گفته دیپلمات‌های کشورهای حاضر در مذاکرات هسته‌ای، تهران این خواسته را در جریان دور تازه مذاکرات هسته‌ای که سه هفته قبل در شهر وین برگزار شد، مطرح کرده است. این دیپلمات‌ها مدعی شده‌اند همین مسئله یکی از دلایل عدم پیشرفت مناسب این دور از گفت‌وگوها بوده است.

به گزارش رویترز توان غنی سازی اورانیوم در ایران در راس اختلافات قدیمی درباره برنام هسته ای ایران قرار دارد

 دیپلمات یکی از کشورهای عضو گروه 1+5، به رویترز گفته است: آن‌ها انتظار دارند که ظرفیت تأمین سوخت بوشهر را داشته باشند و این غیرواقع‌بینانه است. این امر زمان گریز شما را بسیار کوتاه می‌کند.

با وجودی که بر اساس توافق موقت ژنو که روز سوم آذر سال گذشته میان ایران و اعضای دائم شورای امنیت به علاوه آلمان به دست آمد، میزان غنی‌سازی ایران باید بر اساس نیازهای عملی باشد، غرب و به خصوص آمریکا سطح و گستره غنی‌سازی را از منظر زمان گریز در نظر می‌گیرند. "جان کری" وزیر خارجه آمریکا ماه گذشته مدعی شد که اکنون ایران برای گریز به سمت بمب اتم تنها به 2 ماه زمان نیاز دارد و این فاصله باید در راهکار جامع به 6 ماه تا یکسال برسد.

کشورهای غربی بر اساس همین نگاه، خواستار کاهش چشم‌گیر تعداد سانتریفیوژهای فعال ایران شده‌اند. تهران این مسئله و همچنین مطرح شدن موضوع توان موشکی را زیاده‌خواهی طرف مقابل خوانده و آن را عامل عدم پیشرفت مذاکرات دانسته است.

ایران در حال حاضر جمعا 19000 سانتریفیوژ دارد که حدود نیمی از آن‌ها فعال هستند. موسسات تحقیقاتی مشاور آمریکا، به واشنگتن پیشنهاد داده‌اند که میزان سانتریفیوژهای فعال ایران به زیر 5000 عدد برسد. در صورت تحقق این موضوع، ایران تنها خواهد توانست بخش اندکی از سوخت مورد نیاز نیروگاه بوشهر را از منابع داخلی تأمین کند.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.