سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هنگام وزش بادهای سرخ و سیاه در صورت ترس خواندن نماز آیات واجب است

نماز انسان را به قدرت لایزالی پیوند می دهد که همه مشکلات و سختیها برای او سهل و آسان می‌شود. چنین احساسی موجب می‌شود که انسان در برابر حوادث و امور سهمناک، ترس و شکست و زبونی را از خود دور گرداند و با اتصال به قدرت لایزال الهی و اقرار به ربوبیت پروردگار، شکیبا و نیرومند گردد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،انسان در تمامی مراحل زندگی خود باید به قدرت الهی وصل باشد تا در زندگی احساس آرامش کند یکی از آن راه‌هایی که با آن به آرامش می‌رسیم خواندن نماز است. نماز در تمامی زمانها راه گشا است ولی در مواقعی که حادثه‌ای طبیعی رخ می‌دهد و انسان با تمامی امکانات مادی و سرپناهی که برای خود تهیه کرده‌ است باز هم احساس ترس ‌می‌کند؛ برای رفع این ترس بهترین راه روی آ‌وردن به نماز است و در احادیث دینی برای این زمانها نمازی است که به نماز آیات مشهور است و خواندن آن باعث آرامش روح و جان می‌شود.

عوامل وجوب خواندن نماز آیات

نماز آیات به واسطه چهار چیز بر مسلمان واجب می شود: کسوف، خورشید گرفتگی (اگرچه به مقدار کمی باشد)، خسوف، ماه گرفتگی(اگرچه به مقدار کمی باشد)، زلزله، رعد و برق و بادهای سیاه و سرخ و مانند اینها در صورتی که بیشتر مردم بترسند.

خواندن نماز آیات در صورت وقوع زلزله، هیچ وقت قضا ندارد، ولی چنانچه انسان نماز آیات به دلیل خورشید گرفتگی یا ماه گرفتگی را از زمان وقوع تا باز شدن ماه یا خورشید به تاخیر اندازد، باید قضای آن را بخواند.

چگونگی نماز آیات

نماز آیات دو رکعت است و در هر رکعت پنج رکوع دارد و قبل از هر رکوع، حمد و سوره خوانده می شود و یا سوره ای را پنج قسمت کرده و قسمت اول را قبل از رکوع اول، بعد از حمد می خوانیم وبه رکوع می رویم، سپس از رکوع برخاسته و بدون خواندن حمد قسمت دوم آن سوره را می خوانیم و به رکوع می رویم، پس از رکوع قسمت سوم آن را می خوانیم و باز به رکوع می رویم، سپس می‌ایستیم و همچنین تا رکوع پنجم و سپس به سجده می رویم و رکعت دوم را هم به همین ترتیب بجا می آوریم.

نکات نماز آیات

سوره هایی که بعد از حمد خوانده می شود ، نباید جزء سوره های سجده دار باشد.

طبق نظر مقام معظم رهبری، گفتن «بسم الله الرحمن الرحیم» برای رفتن به رکوع کفایت نمی‌کند؛ بنابر‌این باید برای اولین رکوع و یا ششمین رکوع، بخشی از سوره نیز قرائت شود.

مستحبات نماز آیات

این نماز اذان و اقامه ندارد؛ اما پیش از رکوع دوم، چهارم، ششم، هشتم و دهم؛ خواندن قنوت مستحب است؛ همچنین مستحب است انسان ‌این نماز را طولانی اقامه کند و تا پایان ماه‌گرفتگی نیز به ذکر و دعا مشغول شود.

مستحب است این نماز به جماعت خوانده شود که مأمومین باید غیر از حمد و سوره بقیه اذکار را قرائت کنند.

چرا نماز آیات بخوانیم؟

مقصود از آیات خورشید گرفتگی، ماه گرفتگی، زلزله و سایر حوادث هولناک آسمانی مانند رعد و برق بسیار شدید و بادهای سیاه و سرخ است، آنچنان که بیشتر مردم بترسند.

قبل ار اسلام بسیاری از اقوام به هنگام خورشید گرفتگی و ماه گرفتگی، طبل و دهل می کوبیدند، تا اژدهای غول پیکری که به گمان آنان درصدد بلعیدن ماه یا خورشید هستند، بترسانند. یهودیان به هنگام خسوف بر طبل می کوبیدند به تصور اینکه، ماه این صدا را می شنود و می ترسد و آشکار می گردد. ظهور اسلام این سنتهای جاهلی را دگرگون ساخت.

در زمان رسول خدا (ص) در روز وفات فرزندش ابراهیم، کسوف روی داد. مردم تصور کردند که گرفتگی خورشید در اثر وفات فرزند پیامبر است. رسول خدا (ص) برای از بین بردن این افکار موهوم و خرافی بلافاصله جنازه فرزند خویش را رها کردند و در برابر مردم قرار گرفتند و پس از حمد و ثنای خداوند فرمودند:"ای مردم!ماه و خورشید دو آیت از آیات الهی هستند (نشانه ای از نشانه های قدرت و عظمت پروردگارند) بفرمان او جریان دارند و ا ز او اطاعت می کنند و برای مرگ یا حیات کسی کسوف روی نمی دهد. هرگاه خسوف و کسوف پدید می آید نماز بگذارید." آنگاه پیامبر به همراه مردم نماز آیات خواندند. "

امام رضا (ع) در این باره می فرماید: " اقامه نماز توجه و اقرار به ربوبیت پروردگار است ..."مسلم آن است که فلسفه نماز همان یاد خداست که بفرموده قرآن "یاد خدا مایه اطمینان قلب هاست."

امام علی (ع) می فرماید: "نماز وسیله تقرب هر پرهیزگاری است به سوی خدا. "

امام صادق (ع) نیز می فرماید: "هنگامی که مشکل مهمی برای حضرت علی (ع) پیش می آمد، حضرت به نماز برمی خواست و آنگاه این آیه را تلاوت می فرمود:" و استعینوا بالصبر و الصلوة."

منبع:

مفاتیح‌الحیات

توضیح المسائل

انتهای پیام

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۱۴ ۱۸ بهمن ۱۳۹۸
الله اکبر