دکتر سید علیرضا مروجی به مناسبت هفته جهانی تیروئید در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان،با اشاره به اینکه میزان ید موجود در مواد غذایی معمولاً کم است، گفت: مقدار ید شیر و لبنیات، تخم مرغ و گوشت متغیر است و بستگی به فصل سال و میزان ید خاکی دارد که حیوان در آن پرورش یافته است.
وی افزود: میزان ید در میوه ها و سبزی ها بسیار پائین است و میزان آن بسته به محل، فصل و روش پخت متفاوت است.
معاون بهداشتی دانشگاه، با اشاره به اینکه آب و خاک کشور ما میزان ید کافی ندارد گفت: برای پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید، مصرف نمک یددار تصفیه شده برای تمام افراد جامعه به ویژه زنان باردار، کودکان، نوجوانان و ... الزامی است.
وی یادآور شد: از مصرف انواع نمک های دریاچه، دریا و سنگ نمک به دلیل نداشتن ید و وجود ناخالصی ها و فلزات سنگین (سرطان زا) مانند سرب، کادمیوم، جیوه و ... جداً خودداری شود.
دکتر مروجی تاکید کرد: با وجود کمبود ید در بدن و خوب کار نکردن غده تیروئید، مقاومت بدن در برابر بیماری های عفونی کاهش می یابد و عوارض مغزی به شکل کم هوشی و ضعف اعصاب پدید می آید.
وی، سقط جنین، زایمان زودرس، تولد نوزاد مرده، اختلال رشد مغزی جنین، تولد نوزاد با عقب ماندگی ذهنی وجسمی، کری و لالی را از اختلالات ناشی از کمبود ید در دوران بارداری برشمرد.
وی افزود: کمبود ید در دوران کودکی سبب کاهش بهره هوشی و عقب ماندگی ذهنی، تاخیر یا توقف رشد، ناتوانی جسمی، کم کاری تیروئید، اختلالات عضلانی، تکلمی، شنوایی می شود.
وی با اشاره به کاهش 5/13 امتیاز بهره هوشی کودکان و خستگی زودرس و کاهش کارایی آنها بدلیل کمبود ید افزود: کمبود ید در بالغین نیز موجب بروز گواتر، کم کاری تیروئید و اختلال در اعمال روانی و ذهنی می شود.
گفتنی است 4-10 خرداد ماه به نام هفته تیروئید نامگذاری شده است.
انتهای پیام/ش/ن