سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در بیانیه دومین نشست مجالس کشورهای دوست سوریه تاکید شد

تلاش برای پایان دادن به خشونت و تروریسم/احترام به حاکمیت ملی،استقلال و تمامیت ارضی سوریه

متن بیانیه پایانی دومین اجلاس روسای مجالس کشورهای دوست سوریه در گزارش زیر گنجانده شده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران ؛متن قطعنامه پایانی اجلاس روسای کمیسیون های خارجی مجالس کشورهای دوست سوریه به شرح زیر است است:
به دنبال برگزاری اولین نشست روسای کمیسیونهای سیاست خارجی مجالس کشورهای دوست سوریه درتهران درتاریخ 21 اسفند 1392 (12 مارس 2014) باحضورکشورهای جمهوری خلقی اشتراکی الجزایر،جمهوری اسلامی ایران،جمهوری فدراتیو روسیه،جمهوری عربی سوریه،جمهوری عراق،جمهوری لبنان،کوبا و ونزوئلا وتصمیم متخذه درآن نشست مبنی براستمراراین چارچوب همکاری،دومین نشست روسای کمیسیون های سیاست خارجی مجالس کشورهای دوست سوریه درتاریخ 11/3/1391 (1 ژوئن 2014 ) بامشارکت31 کشور ( فهرست ضمیمه) در تهران و به ریاست دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ایران برگزار گردید.
 
شرکت کنندگان دراین نشست از تداوم درگیری و اقدامات تروریستی در سوریه،اشکال نوظهور آن در برخی کشورها از جمله نیجریه، آفریقای مرکزی، عراق و افغانستان عمیقا ابراز تأسف نموده، گسترش و رشد این پدیده شوم در سوریه و پیامدهای منطقه ای وجهانی آن را که با حمایت برخی کشورها صورت می گیرد شدیدا محکوم و اهتمام خویش را به منظور کاهش درد و رنج مردم سوریه و احقاق حقوق اساسی آنان مورد تأکید قرار دادند.

شرکت کنندگان دراین نشست بر موارد زیر توافق کردند؛
 
1- حاکمیت ملی،استقلال وتمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه رابه عنوان اقدام متقابل و مبتنی بر اصول حقوق بین الملل محترم شمرده و حقوق اساسی مردم سوریه را بر پایه قانون اساسی مورد تأکید قرار دادند.
 
2- بر ضرورت حمایت از راه حل سیاسی به عنوان تنها راهکار حل بحران سوریه تأکید کردند.در این چارچوب درنظر داشتن واقعیت های صحنه سوریه به خصوص موضوع تروریسم و افراط گرایی،لازمه تحقق هرگونه راه حل سیاسی است. بدون تردید استمرار ارسال هرگونه سلاح و کمک های مالی و آموزشی به گروههای مسلح تروریستی حرکتی متناقض با تلاشهای صلح طلبانه تلقی می شود.
 
3- ضمن استقبال از همه راه حلهای سیاسی سازنده و موثر برای حل و فصل سیاسی بحران سوریه ، کمک به شکل گیری گفتگوی ملی سوری – سوری بدور از مداخله خارجی با مشارکت همه مردم سوریه مطابق تمام قوانین ملی و بین المللی و از همه طیف ها را مورد تأکید قرار داده و حمایت خود را از اصلاحات صورت گرفته توسط حکومت سوریه اعلام کردند.همچنین با اعلام حمایت از روند آشتی داخلی در سوریه ، از گروههای مسلح خواستند تا با کنارگذاشتن سلاح به روند مشارکت سیاسی بپیوندند.


4- با محکوم کردن اقدامات تروریستی در سوریه که مورد حمایت برخی کشورهای خارجی است بر ضرورت توقف حمایت از تروریست ها تأکید نمودند و در این رابطه همکاری جمعی برای کمک به پایان دادن به خشونت و تروریسم در سوریه را ضروری دانستند.در این رابطه توجه کشورها را به ضرورت التزام کشورهای همسایه سوریه به کنترل مرزها که درقطعنامه شماره 2118 شورای امنیت سازمان ملل متحد اشاره شده معطوف نمودند.

5- تأکید کردند که کشتارهای صورت گرفته در سوریه باید حقیقت یابی شود.همه کشورهایی که سلاح و عناصر مسلح به سوریه اعزام کرده اند در این کشتارها مسئولند. تلاش برخی کشورها برای ارجاع پرونده سوریه به دادگاه کیفری بین المللی ( ICC) برخلاف واقعیتهای صحنه سوریه و اقدامی انحرافی و وارونه جلوه دادن حقایق صحنه این کشور و باهدف تخریب فضای انتخابات و روند حل و فصل سیاسی است. در این رابطه از دو کشور دوست روسیه و چین به خاطر اقدام ارزنده آنها در مخالفت با تصویب پیش نویس قطعنامه مزبور تقدیر نمودند.

6- با ابراز تأسف از وخامت اوضاع انسانی در سوریه، ریشه این بحران انسانی را در محاصره اقتصادی وتشدید تحریمها علیه مردم سوریه و همچنین اقدامات تروریستی دانسته و بر ضرورت حل مشکلات مردم سوریه و ارسال کمکهای انسان دوستانه برای آنان طی هماهنگی با دولت و هلال احمر این کشور تأکید کردند.
در موضوع کمکهای انساندوستانه باید اصل عدم سیاسی کاری و برخورد غیرفنی مورد توجه قرار گیرد. تلاش برخی کشورها برای کشاندن این پرونده به شورای امنیت اقدامی سیاسی بوده و وضعیت را دشوارتر می کند. در این رابطه شکل گیری یک گروه فنی و تخصصی بین المللی که حاکمیت ملی سوریه را محترم بشمارد راهکار صحیح حل بحران انسانی در سوریه می باشد.


7- با تقدیر از همکاری مسئولانه و سازنده دولت جمهوری عربی سوریه با نماینده مشترک سازمان منع گسترش سلاح های شیمیای ( OPCW) و سازمان ملل متحد (UN ) در التزام به تعهدات خود در موضوع توافق برای انتقال مواد شیمیایی به خارج به منظور امحای آن، اقدامات تخریبی گروههای مسلح تروریستی در جهت ایجاد خلل در این روند را محکوم و کاربرد مواد شیمیایی به دست گروههای مسلح تروریستی در تعرض به هیأت تحقیق سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی را تقبیح و بر ضرورت کشف حقایق مربوط به این حوادث اصرار ورزیدند.


8- روند سیاسی جاری در سوریه و انتخابات ریاست جمهوری در این کشور یک تصمیم داخلی و حق مندرج در قانون اساسی و مربوط به حقوق اساسی مردم سوریه می باشد و نباید دراین روند مداخله و اخلال خارجی صورت گیرد. دراین چارچوب اقدام برخی کشورها در ممنوعیت مشارکت شهروندان سوری مقیم در خارج در انتخابات ریاست جمهوری را نقض آشکار مقررات وقوانین بین المللی و توافقنامه وین مداخله در امور داخلی کشورها دانسته و آن را حرکتی مذموم و مخالف با مردم سالاری برشمردند.


9- مردم سوریه بر اساس اصول مندرج در منشور ملل متحد حق تعیین سرنوشت خویش را دارند و باید دریک روند دموکراتیک و از طریق سازوکار انتخابات ، آینده سیاسی خود را ترسیم کنند.
 
10- شکل گیری یک گفتگوی گسترده ملی بعد از انتخابات زیر نظر رئیس جمهور منتخب به منظور مشارکت حداکثری و به مشارکت گرفتن معارضه سالم سیاسی که مکمل روند سیاسی جاری و کمک کننده به پایان بحران در این کشور باشد را مفید دانستند.
 
11- بر اساس دعوت بعمل آمده از سوی رئیس محترم مجلس خلق سوریه وکمیته عالی قضایی انتخابات این کشور از روسای پارلمان های کشورهای دوست،آمادگی خود را برای عزیمت به جمهوری عربی سوریه جهت همراهی و حضور در روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور اعلام کردند.
 
12- با تسلیت سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و تجلیل از اندیشه های والا و ژرف معظم له در اعتلای نقش وجایگاه مردم در حاکمیت ها و تقدیر از حمایت های حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در استمرار خط استکبارستیزی و پشتیبانی از مستضعفین جهان، از تلاش های مجلس شورای اسلامی ایران در جهت کمک به حل و فصل سیاسی بحران سوریه به ویژه برگزاری دو دور نشست روسای کمیسیون های سیاست خارجی مجالس کشورهای دوست سوریه در تهران تقدیر و تشکر کرده و با عنایت به پیشنهادات سازنده و موثر جناب آقای دکتر لاریجانی رئیس محترم مجلس شورای اسلامی در جهت حل و فصل بحران سوریه ، نسبت به ثبت و ضبط و انتشار آن توسط دبیرخانه اجلاس به عنوان سند نشست دوم تأکید ورزیدند . درهمین راستا بر لزوم تقویت تلاشهای پارلمانی با توجه به جایگاه برتر این نهاد نزد ملتها در راستای حل و فصل بحرانهای منطقه ای و بین المللی تأکید کردند.


بندهای  الحاقی مصوب ارائه شده از سوی هیئتهای شرکت کننده

1- برگزاری انتخابات در سوریه آغاز مرحله نوینی از ثبات و وفاق ملی در این کشور را نوید می دهد.امیدواریم این امر زمینه بازگشت آوارگان و مهاجران سوری را به موطن خود فراهم نموده و کشورهای دوست تلاشهای خود را به منظور کمک به اسکان و استقرار آوارگان و شکل گیری روند بازسازی کشور سوریه مبذول دارند.

2- حمایت از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سوریه و احترام به اراده ملت این کشور در انتخاب رئیس جمهور آینده خویش از طریق صندوق های آراء و تعیین سرنوشت خود بدون هرگونه دخالت جهات خارجی مورد اجماع وتوافق قرار گرفت.

3- تداوم تلاش ها و فعال بودن دبیرخانه آن با هدف بهره گیری از سازوکارهای مناسب به منظور نزدیک کردن آراء و دیدگاههای طرف های مختلف سوری بویژه آحاد ملت این کشور تأکید شد.

انتهای پیام/
برچسب ها: بیانیه ، اجلاس ، سوریه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.