سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باورهای غلط در مورد افزایش یا کاهش نفخ در برخی مواد غذایی

نفخ شکم، حالتی است که بسیاری از مردم از آن شکایت می‌کنند؛ تجمع گاز در شکم، زدن باد گلو و تورم شکم معمولا پس از خوردن غذا، سه حالت نفخ شکم هستند.

دکتر افشین هوشیار فوق‌ تخصص گوارش و کبد در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: بیشترین علتی که برای نفخ شکم می‌توان برشمرد، تغییر در تعداد میکروب‌های طبیعی که در روده هستند و فلور طبیعی روده نامیده می‌شود، است که این تغییر به علت مصرف برخی آنتی‌بیوتیک‌ها یا داروهای خاص و از بین رفتن این جمعیت فلور طبیعی است. 

وی افزود: جایگزین شدن برخی میکروب‌ها به جای این فلور طبیعی، باعث تولید گاز در روده و معده و ایجاد نفخ است؛ نفخ در افرادی که مشکلات عصبی دارند هم زیاد مشاهده می‌شود. 

این فوق‌تخصص گوارش با بیان اینکه برخی مواد غذایی هم وجود دارند که نفاخ هستند، گفت: گلوتن گندم که منجر به بیماری سلیاک می‌شود، لاکتوز در شیر، حبوبات، سبزیجات خام و میوه‌هایی مثل سیب و هندوانه، تولید نفخ می‌کنند مواد چربی هم نفاخ هستند. 

دکتر هوشیار با بیان اینک مواد قندی معمولا نفاخ هستند، گفت: لاکتوز در شیر، فروکتوز که قند میوه‌ها است و گلوتن در گندم، از مواد قندی ایجاد کننده نفخ هستند؛ به علاوه این باور غلط در جامعه که نمک ایجاد کننده نفخ است کاملا اشتباه است نمک نه کاهنده و نه ایجادکننده نفخ است. 

وی در پایان گفت: انجام پیاده‌روی بسیار در کاهش نفخ مؤثر است چرا که با حرکت و راه رفتن، روده‌ها هم به حرکت درمی‌آیند و بنابراین در دفع گازهای جمع شده در روده‌ها و برطرف شدن حالت نفخ بسیار مؤثر است. 


انتهای پیام/
برچسب ها: نفخ ، گوارش ، روده ، ورزش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.