سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کريستين ساينس مانيتور:

معلم مريوانی به يک قهرمان تبديل شد

روزنامه کریستین ساینس مانیتور نوشت معلم مریوانی با تراشیدن سر خود، ناباورانه به یک قهرمان تبدیل شد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه کریستین ساینس مانیتور، این نشریه نوشت نوشت معلم مریوانی با تراشیدن سر خود، ناباورانه به یک قهرمان تبدیل شد.

عطوفت "علی محمدیان" معلم دبستانی در شهر مریوان در غرب ایران نسبت به دانش آموزی که با قلدری همکلاسی های خود مواجه شده بود، ایران را به وجد آورد، موجب انتشار تمبر یادبود او شد و زمینه را برای ثبت شدن نام او در کتب درسی فراهم کرد.

"ماهان رحیمی" دانش آموز هشت ساله مریوانی که به علت نارسایی در سیستم ایمنی بدنش، موهایش را کاملا از دست داده است، تا چندی پیش هدف تمسخر همکلاسی های خود در دبستان شیخ شلتوت قرار می گرفت. دانش آموزان کلاه از سر او بر می داشتند و به او می خندیدند. این امر او را به شدت متاثر کرده و از مدرسه بیزار ساخته بود. تا اینکه علی محمدیان آموزگار او پا به میدان گذاشت. او در حالی که سر خود را کاملا تراشیده بود، وارد کلاس شد.

بیست و چهار دانش آموز کلاس به او خیره شدند اما ماهان پیام معلم خود را فورا درک کرد.

محمدیان، آموزگار خوشرویی که لباس سنتی کردی به تن دارد، می گوید:"و چند ثانیه به من نگاه کرد و بعد من شادمانی را در چشمهای او دیدم. دانش آموزان دیگر تا چند روز پنهانی به من می خندیدند اما من به آنها واکنشی نشان نمی دادم. من به آنها گفتم بسیاری از دانشمندان هیچ مویی بر سر نداشتند و نداشتن مو مسئله ای نیست".

پس از چند روز دیگر دانش آموزان کلاس نیز سرهای خود را تراشیدند و تمسخر ماهان متوقف شد. امروز ماهان آرام و شادمان است و خود را در بین دوستان خود می بیند.

محمدیان که کمی می لنگد، می گوید تجربه دردناک مسخره شدن از طرف دیگران را به خوبی درک می کند. او می گوید: "وقتی بچه بودم، پایم مشکل داشت و دانش آموزان نامهربان و حتی معلمم این مشکل مرا تشدید می کردند. من نمی خواهم این تجربه غم انگیز برای دیگری تکرار شود".

کریستین ساینس مانیتور در ادامه می نویسد در آمریکا افرادی نظیر محمدیان، تیتر روزنامه های محلی می شوند و حتی توجه ملی را به خود جلب می کنند. در ایران روحانیان برجسته، شهدای جنگ و کهنه سربازان قهرمان می شوند و عکس ها و نام هایشان بر دیوارهای شهر می نشیند اما افراد عادی از چنین موهبتی کمتر بهره مند هستند.

این روزنامه در عین حال به اقدام ایران در انتشار تمبر یادبود برای این آموزگار مریوانی اشاره می کند و می نویسد تمبر محمدیان در کنار ماهان منتشر شده است. در بالای تمبر این توضیح دیده می شود: «همدردی معلم مریوانی با دانش آموزش عبرت انگیز است". همچنین در فیس بوک، تلاشی برای درج شدن داستان ماهان در کتب درسی وجود دارد.

این تلاش زمانی شروع شد که محمدیان عکسی از خود را در حالی که با سر تراشیده در کنار ماهان نشسته بود، در فیس بوک خود منتشر کرد. گرچه رسانه های اجتماعی در ایران ممنوع هستند، انتشار این عکس، فراگیر شد و پیام های حمایت از این حرکت نوع دوستانه از داخل ایران، از اروپا، آفریقا و جنوب شرق آسیا ارسال شد. برخی از پاسخ دهندگان به این پیام در حرکتی نمادین، سرهای خود را تراشیدند. این صفحه به سرعت هفت میلیون "لایک" گرفت.

محمدیان می گوید: "این برای دانش آموزان درس بسیار خوبی بوده است".

"مبین رضایی" همکلاسی ماهان که اعتراف می کند در آزردن او نقش داشته است،‌ می گوید: "من آموختم که باید دیگران را درک کنم و مردم را دوست داشته باشم".

داستان ماهان درعین حال قدرت رسانه های اجتماعی را نیز بار دیگر نشان می دهد؛ داستانی که در نبود این رسانه ها در مرزهای مریوان پنهان می ماند.

این حرکت نهایتا استاندار کردستان را واداشت به دستور روحانی رئیس جمهور ایران، پیگیر وضعیت بیماری ماهان شود و او نیز زمینه سفر آنها را به تهران برای انجام دادن آزمایش های پزشکی فراهم کرد. این سفر با همراهی محمدیان صورت گرفت و طی آن زمینه ملاقات با وزیر آموزش و پرورش فراهم شد. وزیر به نشانه احترام بر دستان آموزگار مریوانی بوسه زد.

این ملاقات همزمان با "هفته وحدت" اتفاق افتاد که بر وحدت شیعه و سنی تاکید دارد. کردها سنی هستند و در ایران که عمدتا شیعه است، اقلیت به شمار می روند. وزیر در این ملاقات به محمدیان گفت: " شما پیامبر (ص) را از خود خشنود ساختید".

محمدیان درباره نتیجه تصمیم ساده خود می گوید: "هدف من این نبود که وارد کتاب رکوردهای گینس شوم. بهترین تدریس ما همان تدریس غیرمستقیم است و این داستان در همه زندگی در ذهن دانش آموزان من باقی می ماند".


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ايت
۰۸:۲۱ ۰۷ خرداد ۱۳۹۳
با سلام
احسنت بر آن مادري كه چنين فرزندي به جامعه معرفي كرده جدا از هر گونه قوم و قبيله اين پهلوان هميشه در تاريخ خواهد ماند .
معلم ابتدایی
۰۸:۱۰ ۰۷ خرداد ۱۳۹۳
مرحبا برشما معلمینی که با یک رفتار به جا وسنجیده وتحمل سختیهای باارزش شغل مقدس معلمی که خدا نصیب هر کسی نخواهد کرد وعوض ان را ان دنیا خواهد داد این گونه همه را منقلب میکنید وبه همه میفهمانید هنوز در این زمانه که ارزش این گونه کارها کمرنگ شده باز تلنگری برای ما خواهد بود امیدوارم روزی فرا برسد شغل معلمی ان چنان در جامعه جا بیافتد که یکی از شغلهای باشد که از همه لحاظ تامین باشند ونیازی به روی اوردن به شغلهای دیگر نباشد واین بدست مجلسی ها ودولتی ها است که خودشان از زیر دست اینچنین معلمینی به ان مقام ها رسیدند وحالا انها را فراموش کردند هر چقدر برای معلمین کم بگذارید باز هم زیر بار دین انها هستید پس تا دیر نشده کاری کنید دولتمردان عزیز
ناشناس
۲۲:۴۱ ۰۶ خرداد ۱۳۹۳
احسنت بر این معلم بزرگوار ٰ بنده نیز در دوران دبستان و بعضاً راهنمایی بخاطر مشکلی که برای پایم در اثر تصادف به وجود آمد و هنوز هم ماندگار هست از سوی دوستان و حتی معلم سال چهارم ابتدایی خودم مورد تمسخر قرار میگرفتم.بسیار لحظات دردناکی بود. آقای محمدیان چون خودت نیز این درد را کشیده ای توانستی این کودک را خوب درک کنی .احسنت بر تو که از زندگی خود درس بزرگی گرفتی و به دیگران نیز آموختی. اجرت با خداوند بزرگ
محسن شفیعی
۲۰:۲۲ ۰۶ خرداد ۱۳۹۳
معلمی هنر بزرگی است و شایسته تجلیل.
ناشناس
۲۰:۱۹ ۰۶ خرداد ۱۳۹۳
افرین بر این معلم
روح انسانیت که شیعه وسنی ندارد..
معلم عزیز بزرگترین درس را به دانش اموزانت دادی..
اگر پیشم بودی منم بوسه بردستان میزدم..
موفق باشی
اردشیر عابدیان
۱۹:۵۲ ۰۶ خرداد ۱۳۹۳
روایت ماهان و معلم فداکارش در جشنواره قصه گویی به زبان انگلیسی در زرین شهر اصفهان توسط دانش آموزی به نام علی رحیمی باز گو شد که مورد تحسین داوران و حضار قرار گرفت.