سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزارت بهداشت خبرداد:

شناسايی 2 مورد ابتلا به ويروس جديد كرونا در کشور/ رعايت نكات بهداشتی تنها راه پيشگيری

رييس مركز مديريت بيماری‌های واگير وزارت بهداشت از شناسايي 2 مورد ابتلا به عفونت كرونا ويروس در كشور خبر داد.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا، دكتر محمد مهدی گویا ضمن اعلام این خبر افزود: 4 مورد مشکوک به عفونت کرونا ویروس جدید مربوط به یک خانواده در استان کرمان مشاهده شده است که 2 مورد ابتلا به آن مربوط به 2 خواهر در کرمان تایید شده است كه یكی از آنها بدحال و در شرایط ویژه تحت درمان است.

رییس مركز مدیریت بیماری های واگیر در ادامه گفت: افرادی که در تماس با این 2 مورد بوده اند،ظرف كمتر از 48 ساعت شناسایی و تحت مراقبت قرار گرفته اند تا در صورت مشاهده علائم بالینی احتمالی، مراقبت های ویژه از آنها به عمل آید.

وی به همكاری های میان وزارت بهداشت، سازمان حج و زیارت، هیئت پزشكی و هلال احمر جمهوری اسلامی ایران طی 8 ماه گذشته به منظور برنامه ریزی های دقیق و ایجاد آمادگی های لازم برای مراقبت از بیماری اشاره كرد و گفت: در این راستا برنامه های اطلاع رسانی برای زائرین حج در فرودگاه های كشور و همچنین در طی ایام حضور در عربستان بصورت فعال صورت گرفته است.

دكتر گویا در ادامه از وجود تیم های پزشكی آموزش دیده در حج كه وظیفه مراقبت از موارد مشكوك به عفونت MERS را بر عهده دارند خبر داد و افزود: همچنین تداركات لازم جهت بررسی زائرین پس از بازگشت از حج نیز صورت گرفته است.

وی خاطر نشان كرد: برای زائرین تا 14 روز پس از بازگشت از حج چنانچه علائم مشكوك به عفونت كرونا ویروس داشته باشند بلافاصله اقدامات تشخیصی و مراقبتی لازم از آنها به عمل خواهد آمد و در شرایط ویژه بستری خواهند شد.

وی در ادامه به تشریح اهم اقدامات اعضای گروه تخصصی منتخب وزارت بهداشت ایران اعزامی به عربستان، برای شناسایی و اجرای برنامه های پیشگیرانه پرداخت و گفت: برگزاری جلسه هماهنگی با مسئولان هیات پزشکی هلال احمر مستقر در عربستان، بازدید روزانه از درمانگاه های مستقر در شهر های مكه و مدینه، ملاقات با مسئولان کاروان ها و برگزاری کلاس توجیهی برای آنها، ویزیت بیماران مشکوک بر اساس دستورالعمل، ملاقات با پزشکان درمانگاه ها و آموزش چهره به چهره پزشکان و پرستاران و همچنین آموزش های عمومی در سطح وسیع برای زائرین، توزیع پوسترهای آموزشی در کاروان ها و درمانگاه ها و بین حجاج، آموزش چهره به چهره مدیران هتل ها و بازدید از محل اسکان زایران ایرانی از جمله اقدامات تیم بهداشتی وزارت بهداشت برای پیشگیری از این بیماری بوده است.


امكان تشخیص عفونت كرونا ویروس جدید در آزمایشگاه مرجع كشوری

رییس مركز مدیریت بیماریهای واگیر ضمن اشاره به امكان تشخیص عفونت كرونا ویروس جدید در آزمایشگاه مرجع كشوری گفت: كلیه موارد مشكوك به بیماری عفونت MERS در مدت كمتر از 48 ساعت مورد بررسی و آزمایش قرار می گیرند.

دكتر گویا با اشاره به این كه در حال حاضر هیچ واكسنی برای پیشگیری از این بیماری وجود ندارد، افزود: درمان دارویی برای بیماری عفونت كرونا ویروس جدید تاكنون بطور قطعی در جهان پیدا نشده است.

وی تعداد مبتلایان به این بیماری در دنیا در 18 كشور جهان را 672 مورد اعلام كرد و گفت: از این تعداد 207 مورد منجر به مرگ شده است.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در ادامه در خصوص علائم بیماریMERS گفت: مبتلایان به این بیماری علائمی نظیر مشكلات تنفسی شدید و عوارض گوارشی دارند كه در ادامه ممكن است دچار نارسایی كلیه، كبد و سایر دستگاه های حیاتی بدن شوند.

رییس مركز مدیریت بیماری ها رعایت نكات بهداشتی را مهم ترین راه پیشگیری از این بیماری عنوان كرد و بر شستشوی مرتب دست ها و رعایت آداب تنفسی تاكید كرد.

وی خاطر نشان كرد: افرادی كه تا 2 هفته پس از بازگشت از حج دچار علائم مشكوك به این بیماری هستند باید از خود درمانی پرهیز و به پزشك مراجعه نمایند.

رسانه ها با انتشار اخبار غیرموثق باعث نگرانی جامعه نشوند/رسانه ها با فرهنگ سازی و آموزش برای پیشگیری از این بیماری کمک کنند

بنابراین گزارش در همین رابطه، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از رسانه ها خواست که از انتشار اخبار غیرموثق که باعث نگرانی در سطح جامعه می شوند، جداً خودداری کنند و برای کمک به پیشگیری از این بیماری بر وظیفه فرهنگ سازی و آموزش که اطلاعات آن از طریق وزارت بهداشت در اختیار رسانه ها قرار می گیرد، تاکید بیشتری داشته باشند.

دکتر زارع نژاد خاطرنشان کرد: تنها مرجع اطلاع رسانی در خصوص بیماری عفونت کرونا ویروس جدید، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مرکز روابط عمومی این وزارتخانه است./


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۱:۳۹ ۲۱ مهر ۱۳۹۳
ای مسولین شما را به همان خدای کعبه قسم میدهم که به فکر سلامت مردم باشید تا قبل از اینکه همه آلوده به این ویروسها بشوند
م ص ح
۲۰:۳۵ ۲۵ خرداد ۱۳۹۳
20تا 30تاکمه باید یچند 100هزار نفر بشن تا مسولان حج یه فکری بکنن
حجت
۰۷:۵۹ ۱۰ خرداد ۱۳۹۳
مادر دوست من هم (آقای سلطانی) مرد-
ناشناس
۱۹:۴۳ ۰۹ خرداد ۱۳۹۳
در کرمان تا دیروز ۱۰نفر فوتی در بخش عفونی بیمارستان افضلی پور کرمان بوده است
امیرحسین
۱۸:۲۱ ۰۹ خرداد ۱۳۹۳
ای خدا/ هر چی بدبختی و بیماریه از بعضی از این عرب های ... میرسه به ایران
nik
۱۶:۵۹ ۰۹ خرداد ۱۳۹۳
اعزام زائر را متوقف کنید چرا باید به خاطر منافع مادی بعضی ها مردم و کشور دچار مشکلات حاد بشن .. واقعا این موضوع رو میشه نادیده گرفت اقایان مسئول???
سوگند
۱۶:۵۷ ۰۹ خرداد ۱۳۹۳
میخوان مردموبه کشتن بدن تونزدیکیای مادارن میرن مکه یعنی اهل محل بارفتن ایناتوخطره ‏‎ ‎
مهسا
۰۱:۲۲ ۰۹ خرداد ۱۳۹۳
الان حج واجب یا حفاظت از جون مردم !!!!!
ناشناس
۱۲:۴۸ ۰۸ خرداد ۱۳۹۳
هر کی از عربستان میاد باید اسکن بشه
ههههه
اگه مورد داره قرنطینه بشه
رضا
۱۰:۳۶ ۰۸ خرداد ۱۳۹۳
مقصودتویی(پول)کعبه وبتخانه بهانه!!!!!!
نادر
۰۵:۴۷ ۰۸ خرداد ۱۳۹۳
مسئولین محترم توروخدا ب فکر باشین
ایرانی
۲۰:۲۳ ۰۷ خرداد ۱۳۹۳
مانده ام از تصمصمات این مسولان ما !
خوب وقتی اعلان شد ک ویروس تایید شده من ک ی فرد عادی هستم می دونستم سرایت میکنه .حتما بین این همه ادم یکی میگیره که نشه تشخیص داد و وارد کشور میشه. یعنی شما نمیدونین . درس احتمال نخوندین.
واقعا از بعضی تصمصمات این موسولین!
ناشناس
۱۸:۲۳ ۰۷ خرداد ۱۳۹۳
هر کس پیشگیری میکنه از این ویروس اونوقت مسول حج میگه میخوایم افزایش بدیم اعزام رو
محمد
۱۷:۳۰ ۰۶ خرداد ۱۳۹۳
به نظر من کسی رو نباید بزاریم بره عربستان
ناشناس
۱۴:۴۱ ۰۶ خرداد ۱۳۹۳
اخه چرا اعزام زائر رو متوقف نمی کنه حج و زیارت؟بدبختی ش به ما میرسه!
زینب
۱۳:۱۶ ۰۶ خرداد ۱۳۹۳
امروز بابای دوستم به خاطر کرونا مرد.
رضا
۰۹:۰۲ ۰۶ خرداد ۱۳۹۳
سازمان حج با تکذیب های خودش آخر کار دست مردم داد از ترس اینکه کاروان هاش تاخیر پیدا کنه
ناشناس
۰۱:۰۶ ۰۶ خرداد ۱۳۹۳
خوب براي مدتي حج رو تعطيل كنيد خدا رو خوش مياد بري زيارت بد باعث مرگ هموطنان و خودمون شيم،مسئولين فكري كنن
آيدا
۲۳:۵۳ ۰۵ خرداد ۱۳۹۳
با سلام و ممنون از خبر رساني خوبتون ..ميخواستم بپرسم اين بيماري قابل درمان نيست آيا؟؟؟ و چند درصد باعث مرگ ميشه ؟
ناشناس
۲۳:۵۲ ۰۵ خرداد ۱۳۹۳
مگه مجبورید تو این شرایط زائر بفرستید؟!؟!؟!
روح الله
۲۳:۱۳ ۰۵ خرداد ۱۳۹۳
چرا میفرستید مکه وقتی میدونید ویروس هست
ناشناس
۲۱:۴۴ ۰۵ خرداد ۱۳۹۳
هر كسي كه از عربستان مياد بايد قرنطينه بشه
ناشناس
۱۲:۴۶ ۰۸ خرداد ۱۳۹۳
هه هه هه هه
گل گفتی
ناشناس
۲۰:۲۳ ۰۵ خرداد ۱۳۹۳
انشاءالله كه مسئولين اين ويروس را به افغانستانيهانسبت ندهند چون در اين موارد يد طولايي دارند
سجاد
۲۰:۲۲ ۰۵ خرداد ۱۳۹۳
دست بچه های واحد مبارزه با بیماریهای شهرستان کرمان،درد نکنه.خدا قوت
هوشنگ
۱۹:۲۷ ۰۵ خرداد ۱۳۹۳
چه اجباری است حالاکه این ویروس در عربستان شایع است .مردم را گروه گروه به خطر انداخته.وبه عربستان بفرستید برای مدتی تا این مشکل حل شود اعزام زائر به عربستان را منحل کنید سلامت جامعه ثوابش بیشتر از زیارت عمره بیشتر نباشد کمتر نیست
سعید
۱۸:۳۷ ۰۵ خرداد ۱۳۹۳
اینم از سوغات حاجیامون..........
ناشناس
۱۸:۲۳ ۰۵ خرداد ۱۳۹۳
آیا تا وقتی که نگرانی از احتمال ابتلای حجاج به این ویروس و انتقال آن به کشور وجود دارد، بهتر نیست مردم به مراسم حج اعزام نشوند؟ فکر نمی کنم آموزش حجاج چندان تاثیر گذار باشد. با توجه به محیط معنوی مراسم حج نمی توان به توجه حجاج به مسائل بهداشتی در این زمینه تکیه کرد.
علی
۱۸:۲۳ ۰۵ خرداد ۱۳۹۳
مسئولین باید تا قبل از اینکه این بیماری تمام کشور را نگرفته دست از منافع خود بردادرند تا اطلاع ثانوی اعزام زائرین مظلوم بیت الله الحرام را متوقف کنند