به گزارش خ
برنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، دوره نوجوانی اهمیت شایان توجهی در زندگی آینده و بزرگسالی هر شخص دارد و بسیاری از انتخابها و تصمیمها در این دوران انجام میشوند.
پرستو روانشناس در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: وقتی که فرد از دوران کودکی پا به دوران نوجوانی میگذارد دارای هدفهای مشخص و اجتماعی میشود و در آن زمان است که آرمانهایش را دنبال میکند. قدرت تشخیص دردی بالا میرود، به موضوعات مختلف ازجمله مسائل اختلاقی و دینی علاقهمند میشود. در این دوران است که نوجوانان با والدین خود به مجادله میپردازند و دیگر حاضر نیستند همچون گذشته حرفهای پدر و مادر خود را به راحتی پذیرا باشند.
وی در ادامه افزود: نوجوان به جاذب بودن وضعیت ظاهریاش به شدت اهمیت میدهد. در این دوران افراد دچار بیثباتی عاطفی میشوند و هرگونه توهین و سرزنش و یا انتقاد او را به شدت متأثر میکند. گاها برای اظهار تأثرش به کارهایی دست میزند که بعد از انجام آن به زودی پشیمان میشود.
وی در ادامه بیان داشت: دوران نوجوانی مرحلهای حساس از زندگی را شامل میشود در این دوران شاید بیشتر از همه مراحل دیگر افت تحصیلی مشاهده میشود هرچند قدرت و ضعف افت تحصیلی در افراد مختلف متفاوت است.
وی در ادامه گفت: دربه وجود آمدن انحرافات اجتماعی عوامل مختلفی دخیل هستند اما شرایط ویژه دوران نوجوانی مثل تمایل به استقلال و توجه طلبی و تمایل به عضو شدن گروههای مختلف باعث میشود که این دوران شروعی برای روی آوردن به این انحرافات باشد. این انحرافات به صورت انواع بزهکاریها مثل دزدی، اعتیاد، دوستی با جنس مخالف و فرار از خانه دیده میشود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: آن چه که بیش از همه در این دوران اهمیت دارد توجه والدین و مربیان به شناخت ویژگیها و نیازهای روحی و روانی مرحله نوجوانی است. آگاهی از شیوههای برخورد مناسب تربیتی و پرورشی در این دوران از بروز مشکلات خاص جلوگیری میکند و یا از شدت آن میکاهد.
انتهای پیام/