سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گردشگری در ایران/

طبیعت بکر در استان جنوبی کشور/ تالاب بین‌المللی "خور خوران"

این منطقه حفاظت شده که یکی از جنگل‌های پنجگانه استان هرمزگان در شمال غرب جزیره قشم است، یکی از ۱۱ ذخیره‌گاه زیست‌کره در ایران محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ منطقه حفاظت‌شده حرا و تالاب بین‌المللی خور خوران و مجموعه جنگلهای درختان سرسبز ساحلی مانگرو یا حرا است که در حوالی جزیره قشم، بندرپل، جزیره هرمز و بندر خمیر در استان هرمزگان قرار دارد که با آبراهه‌های آن با پرندگان زیبا و طبیعت بکر وحشی‌اش از منابع توریستی و دیدنی استان هرمزگان می‌باشد.

 هر ساله افراد زیادی را برای تماشا به سوی خود جلب می‌کند و یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است که این جنگلها معمولاً ،تحت حفاظت سازمان محیط زیست قرار دارند.

 
 مجموعه حرای شمال غربی قشم بدلیل اهمیت بین‌المللی بعنوان ذخیره گاه زیست کره حرا شناخته می‌شود.
 
منطقه حرا ۸۶۵۸۱ هکتار است  که ۲۵ شهریور ،۱۳۶۱ تحت حفاظت قرار گرفته و محدوده آن شمال جزیره قشم است و بعنوان ذخیره گاه زیست کره نیز شناخته می‌شود.
 
این منطقه حفاظت شده که یکی از جنگلهای پنجگانه استان هرمزگان در شمال غرب جزیره قشم است و همچنین یکی از ۱۱ ذخیره‌گاه زیست‌کره در ایران است.
 
 
درختان حرا، در قسمتهای کم عمق خور خوران کنار و روی تپه‌های جزیره مانندی که هنگام پایین رفتن آب دریا از آب بیرون می‌مانند قرار گرفته‌ است.

عمق آب این مناطق از یک تا یک و نیم متر تجاوز نمی‌کند؛ بنابراین جنگل هنگام بالا آمدن آب دریا، در آبهای خلیج فارس به حالت شناور می‌ماند و با فروکش کردن آب دریا به مدت ۶ تا ۷ ساعت مانند جنگل‌های مناطق خشک نمایان می‌شود.


جنگل حرا در سواحل جنوبی ایران، مهد انواع گوناگون آبزیان، پرندگان و دوزیستان است.

از پرندگان می‌توان به مرغ ماهیخوار، حواصیل، لک لک، پلیکان، مرغابی ومرغ دریایی و از ماهی‌ها به خرچنگ، مار دریایی، شیلو، کلینگ نوعی از صدف و انواع مختلف قورباغه اشاره کرد.

 به همین دلیل به جنگل‌های حرا در منطقه قشم، ۳ عنوان منطقه حفاظت شده، ذخیره گاه زیست کره و تالاب بین‌المللی نام داده‌اند؛ چرا که ۸۰ دررصد آبزیان خلیج فارس، دوره تخم ریزی خود را در این منطقه می‌گذرانند.
 
از راه خشکی  راهی به درون جنگل‌ها نیست و تنهاراه دیدن آنها، راه آبی است.

برای تماشای این جنگل نیز باید با ناخدایان پرتجربه همراه شد، چون تنها آنها میی توانند آبراهه‌های کوچک و متعدد موجود جنگل را شناسایی کنند.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: گردشگری ، سفر ، ساحل
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.