سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر:

یک میلیون و ۴۰۰ هزار فرزند ایرانی پدر معتاد دارند/55 درصد طلاق ها در کشور ناشی از اعتیاد است

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ۶۳ درصد معتادان کشور شاغل هستند، ۵۵ درصد متأهلند و یک میلیون و ۴۰۰ هزار کودک ایرانی پدر معتاد دارند.

به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، عبدالرضا رحمانی‌فضلی در کردستان اظهار کرد: با توجه به جمعیت یک میلیون و 325 هزار نفری معتادان کشور و با احتساب جمعیت خانواده های معتادان می توان گفت که در حال حاضر 5/5 میلیون تا 6 میلیون نفر از هموطنانمان درگیر مشکل اعتیاد هستند.
 
وزیر کشور بیان کرد: با توجه به اینکه قریب به 53 درصد معتادان کشور متأهل هستند، بر این اساس 700 هزار نفر از زنان کشور که همسران این افراد هستند دچار نگرانی ها و دغدغه‌های زیاد و همچنین در معرض آسیب‌های اجتماعی هستند و با احتساب حداقل دو فرزند برای معتادان متأهل، یک میلیون و 400 هزار نفر از فرزندان این کشور در مدار ناهنجاری‌های ناشی از اعتیاد قرار گرفته‌اند.
 
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر اضافه کرد: آمارها نشان می‌دهد که 55 درصد طلاق‌های کشور ناشی از اعتیاد است که این امر نیز به نوبه خود آثار روحی و روانی زیادی بر فرزندان و همسران افراد معتاد برجای می‌گذارد.
 
رحمانی‌فضلی با اشاره به صرف هزینه‌های میلیاردی برای مواد مخدر از سوی افراد معتاد، تصریح کرد: علاوه بر این هزینه‌های مادی، هر سه ساعت یک نفر از هموطنان ما بر اثر اعتیاد جان خود را از دست می‌دهد، با توجه به اینکه این افراد می‌توانند به عنوان نیروی کار در اقتصاد کشور موثر باشند مرگ آنها هزینه‌های معنوی و مادی بی‌شماری را بر کشور تحمیل خواهد کرد.
 
وی با اشاره به اینکه 63 درصد معتادان کشور شاغل بوده و دارای مهارت هستند، تصریح کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات معتادان عدم پذیرش آنها از سوی جامعه است که مسئولان باید علاوه بر تلاش تغییر دیدگاه مردم نسبت به معتادان بهبود یافته در راستای اشتغال آنها نیز با برنامه‌ریزی‌های مناسب اقدام کنند.
 
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بیش از 80 درصد درمان معتادان در کشور از سوی تشکل‌های مردمی و بخش خصوصی صورت می‌گیرد باید تلاش بیشتری در راستای حمایت و ایجاد تشکل‌های مردمی تشکل‌های درمانی، پیشگیری و تشکل‌های صیانتی صورت بگیرد.
 
وی گفت: مشارکت مردم و ایجاد تشکل‌های مردمی در زمینه مبارزه با مواد مخدر از فعالیت‌های دولتی در این حوزه تاثیرگذارتر است و از اهمیت بالایی برخوردار است. باید مردم را در این امر مشارکت داد، چرا که مبارزه با اعتیاد اگر در حوزه دولت بسیار موفق و با انگیزه نیز عمل کند نمی‌تواند تأثیرگذاری فعالیت‌های مردمی در این حوزه را به همراه داشته باشد، باید مردم پای کار بیایند و از طریق صدا و سیما و رسانه‌های محلی و  مکتوب، علما، هنرمندان و غیره در راستای آگاه‌سازی مردم فعالیت شود.
 
رحمانی‌فضلی تحقق رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر را نیازمند آگاهی مردم دانست و افزود: آگاه‌سازی مردم گامی بسیار موثر و نتیجه‌بخش در تحقق این رویکرد است. در عین حال آگاهی‌بخشی و مسئولیت‌پذیری مردم می‌تواند به وسیله مراجع ذی‌نفوذ همچون هنرمندان، امامان جمعه، اساتید دانشگاه و علما صورت بگیرد.
 
وی تصریح کرد: امروزه باید بحث مبارزه با مواد مخدر را اجتماعی کرد و از مردم خواست پای کار بیایند، اجرای این امر اولاً باید توسط رسانه‌های محلی رادیو و تلویزیون، ائمه جمعه و جماعت و علما و مسئولان به مردم انجام شود و ثانیاً حضور جدی تشکل‌ها در حوزه مبارزه با مواد مخدر تاثیر به‌سزایی در اجتماعی‌کردن امر مبارزه دارد و در استان‌های کشور باید تشکل‌های صیانتی نیز تشکیل داد.
 
رحمانی‌فضلی با بیان اینکه تا سال 94 استان کردستان باید یکی از پاکترین استان‌های کشور شود، گفت: امسال دو شهر از استان مشخص و تمام برنامه های متناسب برای پاک بودن و پاک ماندن این دو شهر شامل برنامه‌های فرهنگی و پیشگیری – درمان-  حمایت‌های اجتماعی و مقابله با عرضه توسط اعضای شورای هماهنگی تدوین و جهت تأمین اعتبار به ستاد مبارزه با مواد مخدر ارسال شود.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: ستاد ، وزیر ، دبیر ، رحمانی ، معتاد ، پدر ، اعتیاد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
حمید
۱۴:۲۱ ۰۴ خرداد ۱۳۹۳
فکر نمی کنی رقم این حرفها بالاتر است !!!!؟؟