سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

"آیت الله آملی لاریجانی" در جلسه مسئولان عالی قضایی:

مسئولیت‌ها، سفره گسترده‌ای برای خدمت به مردم است/ مسئولان در امور سایبری از حرف‌های هیجانی و احساسی بپرهیزند

رئیس قوه قضاییه در جلسه مسئولان عالی قضایی گفت: این موضوع نکته مهمی برای مسئولان از جمله مسئولان قضایی است تا همواره به خود یاد‌آور شوند که این مسئولیت‌ها سفره گسترده‌ای برای خدمت به مردم و رفع گرفتاری‌های آنان است و در این صورت است که می‌توانیم در مسیر کمال الهی گام برداریم.

به گزارش حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با تأکید بر اینکه فناوری‌های نوین اطلاعاتی و ارتباطاتی اهمیت فراوانی برای تمام کشور‌ها دارد و تحولات در این عرصه وضعیت عجیب و روابط و اتصالات گسترده‌ای پدید آورده است گفت: در حال حاضر به مدد فضای سایبر پیام‌ها در چند ثانیه در حجم وسیعی رد و بدل می‌شود و ما با انفجاری از اطلاعات علمی و غیرعلمی که دائماً نیز در حال تحول است، روبرو هستیم.

آیت الله آملی لاریجانی برخوردهای سلیقه‌ای بر اساس نگاه مثبت یا منفی افراد به مقوله ارتباطات و فضاهای نوین ارتباطاتی را مناسب ندانست و گفت: باید با ورود مراکز تصمیم‌گیر و شورایی مانند شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی انقلاب فرهنگی و تدوین ویژگی‌ها و شرایط استفاده از این فناوری‌ها، از این فرصت به خوبی برای پیشرفت و توسعه اجتماعی متناسب با جامعه اسلامی بهره ببریم.

آیت الله آملی لاریجانی توجه به پیامدهای ظهور و بروز فناوری‌های ارتباطاتی را ضرورتی اجتناب ناپذیر خواند و افزود: همزمان با گسترش فضای سایبری، مسائل و تبعات جدیدی ایجاد می‌شود که هم فرصت و هم تهدید است و البته بدیهی است که نمی‌توانیم جلوی ورود و رشد فناوری‌های نوین را بگیریم چرا که فرصت‌های عظیمی را در اختیار افراد جامعه از جمله پژوهشگران و محققان قرار می‌دهد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه «صحبت درباره تهدیدهای مربوط به گسترش فضای سایبری و ارتباطات و فناوری‌های نوین و ضرورت تدوین راهکارهای مناسب برای مقابله با آن به معنی بی‌اعتمادی به مردم و بویژه جوانان نیست» تأکید کرد: اینترنت و تلفن همراه و فناوری‌های مرتبط با آن، فرصت‌های بسیار مهمی برای محققان پدید می‌آورد ولی در عین حال فرصتی غنیمت برای دشمنان نیز خواهد بود که به راحتی و فارغ از مرزهای جغرافیایی و تنها با زدن یک کلید تا پستوی خانه‌های مردم ورود پیدا کنند.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به اینکه «سیم خاردار کشیدن اطراف یک باتلاق» معنایش بی‌اعتمادی به مردم و جوانان نیست گفت: اگر می‌گوییم که جوانان ما مورد اعتمادند و خودشان به خوبی همه چیز را می‌فهمند پس با این استدلال چرا با مواد مخدر مقابله می‌کنیم؟ با چنین استدلالی باید پخش و استفاده از مواد مخدر را نیز آزاد بگذاریم!

آیت الله آملی لاریجانی تأکید کرد: اعتماد به جوانان با هوشیار بودن و بستن راه‌های خطر و نفوذ دشمنان به فضاهای امن خانه‌ها منافاتی ندارد و کسانی که مسموم بودن فضاهای مجازی را قبول ندارند معلوم است که این فضا‌ها را نمی‌شناسند. حفره‌های امنیتی و امکانات جاسوسی از طریق همین ارتباطات اینترنتی و تلفن همراه با امنیت ملی ما ارتباط وثیق دارد.

رئیس قوه قضاییه افزود: در چگونگی مقابله با سوء استفاده دشمن از معصومیت جوانان و خانواده‌ها همه باید تابع قانون باشیم و اینطور نباشد که یکی بگوید خوشم می‌آید و یکی بگوید بدم می‌آید.

آیت الله آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه تدوین برخی ضوابط و محدودیت‌ها در این زمینه منافاتی با آزادی ندارد چرا که آزادی مطلق بی‌معناست، به مسئولان توصیه کرد: در مواجهه با امور ارتباطاتی و سایبری و امور فرهنگی سخنانی موجه و منطقی بر زبان بیاورند و از حرف‌های هیجانی، موردی و احساسی بپرهیزند تا راه برای تدوین راهکارهای مناسب هموار‌تر شود.

رئیس قوه قضاییه در ابتدای این جلسه با تبریک سوم خرداد سالگرد آزادسازی خرمشهر، این روز را روز مقاومت ملت ایران و پیروزی امدادهای غیبی بر توان دشمنان توصیف کرد و گفت: آزادی خرمشهر که حاصل اتکال ملت به الطاف الهی و عمل خالص و صادق جوانان با وجود تمام مشکلات و کمبود‌ها و پیروزی در برابر دشمن کاملاً مجهز بود؛ نشان داد که اگر اعمال ما خالص باشد و به ایمان الهی توکل کنیم همواره پیروزیم.

رئیس قوه قضاییه افزود: امروز هم همچنان نیازمند پشتکار، عزم ملی و مدیریت جهادی هستیم تا در صحنه‌های جدید‌تر با اتکال به توانایی ملت و ایمان الهی و اعمال خالصانه پیروز شویم و توانایی ملت به منصه ظهور برسد.

آیت الله آملی لاریجانی همچنین با تسلیت فرا رسیدن شهادت حضرت امام موسی کاظم (ع)، اوصاف آن حضرت را بی‌شمار توصیف کرد وافزود: اوصاف آن حضرت و مصائبی که بر ایشان رفت بی‌شمار است و شایسته است مومنان جد و جهد آن عبد صالح الهی را همواره سرلوحه زندگی خود قرار دهند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به دعای «عادتک الاحسان الی المسیئین» که در دعاهای ماه رجب آمده است گفت: این وصف در حضرت امام موسی کاظم (ع) متجلی شده بود و آن حضرت حتی در برابر دشمنان خود و کسانی که توهین می‌کردند رفتاری خوش و رویی گشاده داشتند و در عین حال همواره در برابر عظمت الهی سر تعظیم فرود می‌آوردند و در نماز و عبادات خود همانطور که در صلوات آن حضرت آمده است «حلیفُ السَّجْدَةِ الطَّوِیلَةِ وَ الدُّمُوعِ الْغَزِیرَةِ» با محاسنی بارانی از اشک این تعابیر را به کار می‌بردند که «عظم الذنب من عبدک فلیحسن العفو من عندک» و «اللهم انی اسئلک الراحـة عند الموت و العفو عند الحساب».

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به روایتی درباره نامه امام موسی کاظم (ع) به والی یکی از شهر‌ها با این عنوان «بسم ا... الرحمن الرحیم. اعلم ان لله تحت عرشه ظلا لایسکنه الا من اسدی الی اخیه معروفا، او نَفَسَّ عنه مکروبا او ادخل علی قلبه سرورا و هذا اخوک والسلام»، درباره ضرورت رفتار مناسب و احسان و نیکی حاکمان و مسئولان به مردم تأکید کرد: در آن نامه حضرت به وی تأکید کرده‌اند که در جوار عرش الهی ساکن نمی‌شود و آرام نمی‌گیرد مگر اینکه در حق برادران خود کار خیر و نیک انجام دهد و مشکلات آنان را حل کند؛ که این موضوع نکته مهمی برای مسئولان از جمله مسئولان قضایی است تا همواره به خود یاد‌آور شوند که این مسئولیت‌ها سفره گسترده‌ای برای خدمت به مردم و رفع گرفتاری‌های آنان است و در این صورت است که می‌توانیم در مسیر کمال الهی گام برداریم.

در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی بحث و بررسی درباره اصلاح و الحاق موادی از آیین‌نامه «تعیین گروههای شغلی و ضوابط مربوط به ارتقاء گروه و تغییر مقام قضات» ادامه یافت.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.