به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ایلام؛ پروفسورˈعلیرضا کوچکی امروز در حاشیه همایش ملی ˈایلام مهد کشاورزی باستان افزود: با توجه به اینکه برای نخستین بار در جهان کشاورزی در این استان رواج یافته پیشنهاد بنده این است که مرکزی به نام ˈمرکز بوم گردشگری کشاورزیˈ در زمینی به گستره یک هزار هکتار به صورت دقیق و کارشناسی در ایلام احداث تا بتوان سیر پیدایش و تحول این رشته از آغاز تاکنون در آن نمایش داده شود.
وی افزود: در این مرکز، روش ها و شیوه های تولید و همه نوشته ها و اسنادی موجود در منابع ملی و مدارک و نشانه هایی که در بررسی های باستان شناسی در کشور یافت شده باید در این مرکز جمع آوری و نگهداری شود تا به محلی تبدیل شود که از همه جای جهان برای تحقیق و بررسی های علمی و تاریخی به اینجا سفر کنند.
کوچکی یادآور شد: علت اصلی طرح چنین پیشنهادی این است که این استان مهد و خاستگاه کشاورزی جهان بوده است.
وی افزود: برگزاری این گونه همایش ها به طور قطع تاثیرهای فرهنگی فراوانی به دنبال دارد چرا که در مورد مسائل مختلف بحث های علمی گسترده ای می شود و صاحب نظران انتخابی بر روی موضوع های خاص سخنرانی کرده و در این راستا برای استان های محرومی چون ایلام بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
پروفسور کوچکی بیان کرد: معتقدم که توانمندی فکری بالایی در کشور وجود دارد که برای رشد و پیشرفت ایران اسلامی باید آن ها را جمع بندی، ساماندهی و سرانجام به کار گرفت.
وی افزود: منابع بزرگ و فراوانی در کشور وجود دارد که متاسفانه نمی توانیم از آن ها به نحو شایسته و مطلوب استفاده کنیم.
مدیرگروه زراعت دانشکده کشاورزی فردوسی مشهد ادامه داد: عامل اصلی برای بهبود وضع در هر زمینه ای این است که از کارآیی و توانمندی ها خوب و مفید استفاده کرد و آن را هدر نداد.
کوچکی تاکید کرد: ایلام با حدود 500 میلی متر بارندگی، استانی است که در واقع باید کشاورزی در آن بسیار خوب باشد.
مهم ترین محورهای این همایش دو روزه سخنرانی های گوناگون و بررسی مطالعات باستان شناسی، تحولات زیست محیطی، اقلیم ها و پدیده های طبیعی، تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی، دانش بومی، کشاورزی نوین، توسعه پایدار در مدیریت بهینه منابع و نهاده ها و گردشگری است.
همایش ملی ایلام مهد کشاورزی باستان از روز دیروز سه شنبه در دانشگاه ایلام آغاز به کارکرده است و امروز به کار خود پایان می دهد.
انتهای پیام/ش/ن