به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
علی اشرف رشیدی لبنیات را در فهرست گروه های اصلی غذایی قرار داد که نقش اساسی در سلامت انسان دارند و مصرف روزانه آن ها را توصیه کرد.این کارشناس تغذیه لبنیات و بخصوص شیر را سرشار از پروتئین، چربی، قند، مواد معدنی، کلسیم، فسفر، ویتامین ها و آب دانست و گفت: در شیر هر شش نوع مواد غذایی یافت می شود و از این حیث می توان از شیر به عنوان غذای کامل یاد کرد.
وی اسید های آمینه موجود در شیر را برای رشد، نگهداری و تولید مثل سلول ها مفید ارزیابی کرد و گفت: از نظر علمی شیر در بین سایر غذاها بالاترین میزان کلسیم در دسترس را در اختیار دارد.
رشیدی افزود: شیر تمامی اسیدهای آمینه های مورد نیاز رشد را دارد و از این حیث مصرف آن در کودکان و نوجوانان و افرادی که در سنین رشد هستند، از اهمیت زیادی برخوردار است.
به گفته رشیدی حذف یا کاهش میزان مصرف شیر زمینه های اختلال رشد را در کودکان بوجود می آورد و در افراد بالغ نیز یکی از اصلی ترین پیامدهای آن بروز مشکلات استخوانی است.
وی افزود: شیر علاوه بر اینکه منبع خوب کلسیم است، منبع خوب ویتامین "B2" یا ریبوفلاوین نیز هست.
وی گفت: از نظر علمی مصرف دو تا سه واحد فرآورده های لبنی در روز توصیه می شود که هر واحد شامل یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا دو لیوان دوغ و یا معادل 45 گرم پنیر می باشد./ش/ن