سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ادامه جنجال لغو لایحه " همکاری استراتژیک اسراییل و آمریکا"؛

لایحه مشابه دیگری برای اعطای مجوز نظارت بر مذاکرات هسته‌ای ایران به کنگره آمریکا، در دست بررسی است

روزنامه جروزالم‌پست گزارش داد پس از آنکه لایحه تحت حمایت لابی آیپک با مخالفت منندز از دستور کار خارج شد، لایحه دیگری برای اعطای نقش نظارتی به کنگره در مذاکرات هسته‌ای در دست بررسی است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه جروزالم پست، روز گذشته "باب منندز" رئیس کمیته روابط خارجی سنا تهدید کرد لایحه‌ای که هر گونه توافق هسته‌ای با ایران را منوط به صدور مجوز نهایی از سوی کنگره می‌کند، از دستور کار خارج خواهد کرد.

بدین ترتیب لایحه " همکاری استراتژیک اسراییل و آمریکا" که در حال حاضر از جمله مهم‌ترین اولویت‌های لابی آیپک، از گروه‌های پرنفوذ طرفدار اسرائیل در آمریکا است؛ از دستور کار خارج شد.

اما این لابی ساکت ننشست و اکنون لایحه مشابه دیگری در همین مجلس برای اعطای نقش نظارتی به کنگره در مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 در دست بررسی است.

روزنامه جروزالم‌پست با این ادعا که لایحه لغو شده سنا از حمایت اکثریت نمایندگان سنا برخوردار بود، از قول منبعی ناشناس خبر داده در حال حاضر رایزنی‌هایی در سطوح بالای کمیته روابط خارجی سنا در جریان است تا قانون دیگری جایگزین لایحه حذف شده شود.

برخی منابع دیگر ضمن تأیید این خبر گفته‌اند تفاوت لایحه جدید با لایحه‌ای که از دستور کار خارج شده "لحن" آن درباره ایران است.

جروزالم پست نوشت، رابرت منندز رییس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا لایحه ای مربوط به اسراییل را رد کرد زیرا دموکرات ها را مجبور می کرد بین شخصیت های طرفدار اسراییل و اقدام ضد کاخ سفید یکی را انتخاب کنند.

 یک مقام بلندپایه دولت آمریکا ضمن اعلام حمایت از اقدام منندز گفت که واشنگتن با هر اقدامی که اختیارات رئیس جمهور در مذاکرات هسته‌ای را محدود کند، مخالف است.

وی با بیان اینکه متمم قانونی پیشنهادی "کروکر" اصل تفکیک قوا در قانون اساسی را زیر سوال می‌برد، گفت: ما کاملاً با این ماده قانونی و هر ماده مشابه دیگری که در پی محدود کردن اختیارات و توانایی رئیس جمهور در مذاکره با کشورهای خارجی باشد، مخالفت می‌کنیم.

این مقام آمریکایی همچنین اضافه شدن هر نوع ماده قانونی از این دست را مانعی بر سر راه اعمال خط مشی دولت در عرصه سیاست خارجی دانست و گفت این اقدامات هم مذاکرات و هم هدف ما برای حل و فصل مسالمت‌آمیز این موضوع را تخریب می‌کند.

مقام آمریکایی بر لزوم انعطاف‌پذیری مذاکره‌کنندگان آمریکایی در مذاکرات هسته‌ای تأکید کرد و گفت: مطمئناً ما در سیاستمان در قبال ایران برای کنگره نقش قائل هستیم اما، در نهایت رفع جامع تحریم‌ها مطمئناً به ترکیبی از اقدامات قوه مجریه و مقننه بستگی خواهد داشت.

سناتور باب منندز که ریاست کمیته روابط خارجی سنا را به عهده دارد پس از آنکه مشخص شد باب کورکر عضو جمهوریخواه این کمیته قصد دارد یک اصلاحیه مربوط به مذاکرات هسته ای ایران را به این قانون اضافه کند، قانون مربوط به افزایش همکاری استراتژیک اسراییل و آمریکا را از فهرست برنامه کاری این کمیته حذف کرد.

این اصلاحیه شامل برگزاری نشست‌هایی در کنگره در صورت امضا توافقنامه نهایی میان ایران و پنج به علاوه یک درباره مسئله هسته ای ایران بود و دموکرات را در موضعی بسیار دشوار انتخاب بین طرفداران اسراییل و اقدام ضد کنگره قرار می داد. 

معاون یکی از نمایندگان سنای آمریکا در این ارتباط گفت این اصلاحیه مناسبات استراتژیک آمریکا و اسراییل را که حفظ آن از حمایت هر دو حزب اصلی آمریکا برخوردار است به موضوعی حزبی تبدیل می کرد. 

این منبع آگاه گفت این واقعا ناامید کننده است که لایحه ای دو حزبی که از حمایت کامل بیش از 60 سناتور برخوردار است تبدیل به مسئله ای سیاسی شده است. این لایحه به درستی و در زمانی درست ارائه شده است درست در زمانی که آمریکا و اسراییل به در زمینه فناوری، امنیت ، کشاورزی و دیگر زمینه ها به پیشرفت دست یافته اند. با این حال این لایجه ابزاری مناسب برای تصویب قانون ضد ایران نیست.

به گفته یک مسئول دولت آمریکا، جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای اولویت اصلی دولت اوباما بوده است و برای دستیابی به این هدف به شدت با کنگره و شرکای بین المللی خود همکاری کرده است.



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.