سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

"انگور شیلیایی" کیلویی 30 هزار تومان!

ایران مهد تولید میوه‌های درختی جهان و یکی از 10 کشور برتر در تولید این محصولات، کارش به جایی رسیده که سیب و پرتقال را هم قاچاقی وارد می‌کند. این قاچاق اما نه به خاطر کمبود این میوه‌ها در کشور صورت می‌گیرد که دلیل عمده آن زرق و برق میوه‌های لوکس وارداتی است.

به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران، با وجود آنکه پرتقال والنسیای درختی شمال در بازار به وفور یافت می‌شود اما مصرف‌کننده به دنبال پرتقال آفریقایی می‌گردد و با وجود اینکه بازار پر است از انگورهای رنگارنگ ولی مرفهین گمان می‌کنند تنها انگور شیلی مجلسی است و برای آن حاضر به پرداخت مبالغی بالا نیز هستند.

میوه‌های قاچاق توسط مرزنشینان به شهرهای مرزی و سپس به تهران و میدان اصلی میوه و تره‌بار وارد می‌شود.

تفاوت آن اما با سایر میوه‌ها در قیمت‌های عجیب و غریب آن است به طوری که به گفته حسین مهاجران رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی نارنگی وارداتی در صورتی که از مبادی قانونی وارد شود با قیمت‌هزارو500تومان به خرده‌فروشی می‌رسد اما از مبادی غیررسمی تا هفت‌هزار‌تومان می‌رسد.

انگور شیلی هم نهایتا با قیمت‌های سه تا چهار‌هزار‌تومان هر کیلو از طریق گمرک می‌تواند وارد شود ولی الان حتی کیلویی 30‌هزار‌تومان هم به دست مشتری می‌رسد. در ادامه گفت‌وگوی مهاجران با «شرق» را می‌خوانید.

‌ در روزهای اخیر رسانه‌ها اخباری مبنی بر ورود میوه‌های نوبرانه به صورت قاچاق منتشر کرده‌اند. منظور از این میوه‌ها گوجه‌سبز و زردآلو یا توت‌فرنگی است؟

خیر. آنچه به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود میوه‌هایی مانند آناناس، پرتقال، سیب و نارگیل است. ورود این میوه‌ها به‌صورت رسمی ممنوع بوده و به همین جهت از مبادی غیرقانونی وارد کشور می‌شود.

‌ علت ممنوعیت واردات رسمی چیست؟

اینها معمولا جزو محصولات لوکس محسوب شده و با توجه به اینکه در کشور تولید انواع میوه به قدر کفایت وجود دارد ورود بیش از حد نیاز به جهت جلوگیری از متضررشدن تولیدکنندگان داخلی ممنوع شده است.

آیا این ممنوعیت موجبات حمایت از تولید داخل را فراهم کرده است؟

با توجه به اینکه میوه‌های لوکس مشتریان خود را دارد واردات آن حتی به صورت قاچاق و با قیمت‌های چند برابر هم برای واردکنندگان مقرون به صرفه است. از این‌رو با توجه به اینکه بازار پر می‌شود از محصولات خارجی، جای تولیدکنندگان داخلی تنگ شده و به دلیل انباشت تولید آنها، قیمت‌ها به شدت کاهش یافته و تولیدکننده متضرر می‌شود.

با وجود آنکه پرتقال والنسیای درختی شمال در بازار به وفور یافت می‌شود اما مصرف‌کننده به دنبال پرتقال آفریقایی می‌گردد و با وجود اینکه بازار پر است از انگورهای رنگارنگ ولی مرفهین گمان می‌کنند تنها انگور شیلی مجلسی است و برای آن حاضر به پرداخت مبالغی بالا نیز هستند.

میوه‌های قاچاق توسط مرزنشینان به شهرهای مرزی و سپس به تهران و میدان اصلی میوه و تره‌بار وارد می‌شود.

تفاوت آن اما با سایر میوه‌ها در قیمت‌های عجیب و غریب آن است به طوری که نارنگی وارداتی در صورتی که از مبادی قانونی وارد شود با قیمت هزار و  500‌ تومان به خرده‌فروشی می‌رسد اما از مبادی غیررسمی تا هفت‌هزار‌تومان می‌رسد.

‌ وضعیت بازار نوبرانه چگونه است؟

نوبرانه‌ها چند سال است که تغییر قیمت زیادی نداشته و مانند یکی، دو سال قبل به فروش می‌رسد فقط در محصول زردآلو به‌دلیل سرمازدگی باغ‌های شهریار تا حدودی کمبود وجود دارد که با ورود زردآلوی شهرهای دیگر این کمبود به‌زودی مرتفع می‌شود.

در اوایل مرداد نیز به‌دلیل سرمازدگی باغات ارومیه باز هم کمبود زردآلو وجود خواهد داشت ولی در آن موقع فصل مصرف نیز تا حدود زیادی کاهش می‌یابد و در نتیجه این کمبود چندان احساس نخواهد شد.

‌ از عدم افزایش قیمت‌ها گفتید. در حالی که شما اعتقاد به بالا نرفتن قیمت‌ها دارید آمار بانک‌مرکزی از افزایش قیمت‌ها حتی تا صددرصد در بخش سبزیجات حکایت دارد.

در مورد سبزی تنها در بخشی از ماه‌های سال که محصولات گلخانه‌ای به بازار آمده ممکن است این افزایش قیمت وجود داشته باشد اما به‌جز مواردی استثنایی هیچ رشد قیمتی وجود نداشته است.

در مورد سبزیجات نیز می‌توان گفت امسال بعد از مدت‌ها تعادل بین عرضه و تقاضا ایجاد شده و قیمت‌ها منطقی شده است.

 اما تا سال گذشته همواره محصولات زیر قیمت تمام‌شده فروخته می‌شد. متاسفانه در مورد میوه مردم به جای طعم، بیشتر به دنبال زرق و برق آن هستند. واحدهای خرده‌فروشی هم ترجیح می‌دهند میوه‌های بسته‌بندی‌شده وارداتی را بدون ضایعات با قیمت‌های گزاف خریداری کنند تا آنکه میوه را از میادین همراه با ضایعات بخرند ولو اینکه قیمت آن بسیار ارزان‌تر از نمونه‌های وارداتی آن باشد. با وجود آنکه ایران دارای تنوع بسیار بالا در تولید انگور است که از لحاظ طعم هم قابل قیاس با سایر تولیدات نیست اما انگور شیلی به‌عنوان میوه‌ای مجلسی تقاضای بیشتری دارد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.