گینگریچ در آستانه پایتخت قزاقستان گفت: امیدوارم که توافقنامه ژنو اثرات عملی خود را با وجود نبود شفافیت کافی داشته باشد.امیدوارم که ما راهی برای حرکت به جلو و یافتن روابطی باز و صلح آمیز با ایران پیدا کنیم اما معتقدم که این موضوع باید شفاف و قابل اجرا باشد و به نظرم بخشی از موضوع به مشکل تحریم ها باز میگردد و ممکن است در حال حاضر هم تلاشهای شدیدی برای تحریم در جریان باشد. من ترجیح می دهم که به طرف راه حلی صلح آمیز حرکت کنیم و امیدوارم که خوش بینی جان کری وزیر خارجه تحقق پیدا کند.
وی افزود: ما این موضوع(رسیدن به راه حلی صلح آمیز) را در شش ماه آینده و یا در سال آینده خواهیم دید. اگر شفافیت واقعی وجود داشته باشد،بازرسی واقعی به خوبی صورت پذیرد و حس مسئوولیت واقعی مشاهده شود آنگاه می توان شاهد جدیت در این موضوع بود. ما نمیدانیم که حرفهای روحانی تنها کلماتی زیبا هستند و یا خیر و یا اینکه حقیقتا شاهد تغییر در خط مشی سیاستهای وی هستیم.
رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا در ادامه گفت:اگر گام های نخست به گام های دوم،سوم و چهام منجر شوند آنگاه به پایان سال خواهیم رسید و ما ممکن است در موضعی متفاوت در قبال تحریمها قرار داشته باشیم و راهی را پیدا کنیم که در کنار هم زندگی کنیم و شاهد تهدید نباشیم.به نظرم این موضوع به گامهایی جدی ماورای گام های کنونی نیازمند است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره تلاش شماری از سناتورهای آمریکایی برای وضع تحریم های بیشتر ضد ایران گفت:به نظرم آنها به دنبال وضع تحریم هایی هستند که رئیس جمهور تنها در صورتی به آنها موافقت خواهد کرد که نتیجه بگیرد که استراتژی ایرانی ها جدی نیست.به نظرم اگر او مشاهده کند که شفافیت لازم مشاهده نمی شود این امکان وجود دارد که وی در تصمیمش جدی باشد.به نظرم کنگره می خواهد شاید این پیام را به ایران بدهد که به دنبال نتایج عملی و حقیقی هستیم و نه سخنان زیبا.
گینگریچ گفت:به نظرم اگر گامهای عملی برداشته شوند آنگاه رئیس جمهور اوباما به دنبال تحریم ها نخواهد رفت و آنگاه کسی در کنگره برخلاف رای وی عمل نخواهد کرد.مسئله ای که در اینجا وجود دارد این است که ما ابزارهای لازم را در اختیار وی قرار می دهیم و او می تواند از اختیار قانونی خود برای وضع تحریم ها در صورت نیاز استفاده کند.همه این موارد به رئیس جمهور بستگی دارد و اگر به تمامی توافقنامهها عمل شود آنگاه مطمئنا رئیس جمهور تحریم هایی را وضع نخواهد کرد.
وی در پایان در پاسخ به این پرسش که چرا برخی از عناصر در آمریکا به دنبال توقف صد درصد غنی سازی اورانیوم در ایران هستند گفت: فکر می کنم بسیاری از مشکلات ایرانیها به دوران احمدی نژاد و لحنی که وی به کار میبرد، باز میگردد.
گفتنی است، بیش از ۷۰۰ نماینده از حدود ۷۰ کشور جهان، در دوازدهمین گردهم آیی رسانه ای اروپا و آسیا در شهر آستانه مرکز قزاقستان شرکت کردند. در این گردهمآیی سیاستمداران مشهور، روزنامه نگاران و مسئولان اجرایی رسانه ها درباره مسائل متعدد بحران جهانی به گفتگو پرداختند.
انتهای پیام/