حمید رضا جعفری
در گفتگو باخبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، افزود: در مراحل تولید این محصول با کنترل کارشناسان مرکز خدمات و حفظ نباتات جهاد کشاورزی این شهرستان از کودهای بیولوژیکی و نانو استفاده شده است.
جعفری بیان کرد: استفاده از سموم طبیعی کمپوست گیاهی واستفاده واز کارتهای جلب کننده و جذب کننده حشرات از دیگر ویژگیهای این محصول ارگانیک در این شهرستان است .
وی با بیان اینکه 15تن محصول سالم و عاری از هر گونه مواد افزودنی مثل سموم شیمیایی با ارزش غذایی بالا از این سطح زیر کشت برداشت می شود اظهارکرد: کاشت توت فرنگی ،سیب زمینی و گوجه فرنگی محصولات دیگری است که امسال به صورت ارگانیک کاشت و تولید می شود.
جعفری بیان کرد: محصولات ارگانیک محصولاتی هستند که در تمام مراحل رشد با سیستم طبیعی هماهنگ بوده و در خاکی که از چند سال قبل هیچ گونه سموم دفع آفات گیاهی نظیر، علف هرزکش ها، قارچ کش ها و مواد شیمیایی در آن استفاده نشده و فقط با مواد طبیعی مانند کمپوست گیاهی تقویت می شود، رشد می کنند.
مدیر جهاد کشاورزی خمین گفت: از سوی دیگر در ترکیبات میوه های ارگانیک هیچ گونه اصلاح ژنتیکی صورت نمی گیرد و از گازها برای رشد زودرس میوه ها استفاده نمی شود.
وی افزود: به همین دلیل رنگ این نوع میوه ها طبیعی بوده و نه خیلی پررنگ یا کم رنگتر از حد معمول هستند ، بافت آنها مناسب و خیلی نرم یا سفت نیست ، اندازه میوه ها هم متعادل بوده و طعم و بوی طبیعی و مناسبی دارند .
جعفری گفت:در این نوع محصولات کاهش آلودگی خاک به کودها و سموم موجب باقی ماندن عناصر مفیدی مانند کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم و ویتامین در سبزی ها می شود.
936تن انواع محصول سبزی وصیفی در گلخانه های شهرستان خمین پارسال برداشت شد./س