سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رویای دلخواه خود را ببینید!

محققان آلمانی می‌گویند از رویای آگاهانه برای کسانی که آن را تجربه کرده‌اند تجربه‌ای شگفت‌انگیز بوده است و بشر از دیرباز همواره می‌خواسته رویاهای شیرین ببیند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ پژوهشگران آلمانی می‌گویند امکان کنترل محتوای رویا وجود دارد. 
 
محققان آلمانی می‌گویند از رویای آگاهانه برای کسانی که آن را تجربه کرده‌اند تجربه‌ای شگفت‌انگیز بوده است و بشر از دیرباز همواره می‌خواسته رویاهای شیرین ببیند و اتفاقات ناگوار کابوس‌ها را به میل خود تغییر دهد. 
 
به گفته‌ی محققان رویا یا خواب رم مرحله‌ای از خواب است که معمولا یک ساعت و نیم پس از خوابیدن شروع می شود و تقریبا یک چهارم خواب شبانه را شامل می‌شود.

خواب رم چهار تا پنج بار در خواب شبانه اتفاق می افتد. اولین مرحله آن بین پنج تا پانزده دقیقه طول می کشد و در دفعات بعد مدت آن طولانی‌تر می‌شود و تا حدود یک ساعت می‌رسد.

در هنگام خواب رم تنفس و ضربان قلب و فشار خون افزایش پیدا می‌کند، عضلات بدن بجز دیافراگم بسیار شل می‌شوند و در این مرحله از خواب فعالیت نورون‌های مغز با دیگر مراحل خواب تفاوت دارد و شبیه زمان بیداری است. 
 
دانشمندان آلمانی در تحقیقی که نتایج آن در وبسایت نیچر منتشر شده ۲۷ نفر را که تجربه "رویای آگاهانه" یا "خواب شفاف" را نداشتند چند شب در آزمایشگاه مورد مطالعه قرار دادند. 
 
دکتر اورسولا فوس روانشناس بالینی و عضو ارشد این تحقیق می‌گوید: ما در واقع می‌توانیم به آسانی آگاهی خود را در رویا تغییر دهیم، کسانی که تجربه خواب آگاهانه را دارند می‌گویند در رویا دیده‌اند که از خواب بیدار شده‌اند و دنیای اطراف و اتفاقات آن را به میل خود تغییر داده‌اند.

در این تحقیق دانشمندان پس از آنکه افراد مورد مطالعه وارد خواب رِم (REM) شدند جریان ضعیف الکتریکی (دو تا ۱۰۰ هرتز) را به مدت ۳۰ ثانیه از طریق پوست سر به نواحی پیشانی و گیجگاهی مغز آنها فرستادند و زمانی که فرکانس ۴۰ هرتز به مغز این افراد فرستاده می‌شد در هفتاد و هفت درصد موارد وقتی از خواب بیدار شدند، دیدن رویای آگاهانه را گزارش کردند.

دکتر اورسولا فوس می‌گوید: نوسان با بسامد ۴۰ هرتز در هنگام خواب رم در افراد مبتلا به اختلال تنش‌زای پس از رویداد (PTSD) که دائم کابوس‌های تکرار شونده می‌بینند، ممکن است کمک کند تا رویای آگاهانه ببینند و خود بتوانند رویایشان را تغییر دهند.

انتهای پیام/
برچسب ها: رویا ، خواب ، کابوس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.