سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تشخیص جیوه در آب توسط "نانو" ابزار‌ها تلفن همراه

پژوهشگران ابزاری جانبی برای تلفن‌های هوشمند ساخته‌اند که قادر به شناسایی آلودگی جیوه در آب است که در این روش از نانوذرات طلا و رشته‌های دی‌ان‌ای استفاده شده‌است.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، پژوهشگران ابزاری جانبی برای تلفن‌های هوشمند ساخته‌اند که قادر به شناسایی آلودگی جیوه در آب است. در این روش از نانوذرات طلا و رشته‌های دی‌ان‌ای استفاده شده‌است. 
 
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه کالیفرنیا، به سرپرستی هنری ساموئل، دستگاهی جانبی برای تلفن‌های هوشمند ساخته‌اند که قادر به شناسایی جیوه در آب است. جیوه به‌عنوان یک فلز سنگین در لیست آلاینده‌های آب قرار دارد. این دستگاه جانبی می‌تواند هزینه و زمان آزمایش کیفیت آب را کاهش دهد. چنین ابزاری برای استفاده در مناطق دورافتاده که تجهیزات مناسب در آنجا یافت نمی‌شود، بسیار ایده‌آل است. 
 
آلودگی جیوه در آب در آزمایشگاه و با استفاده از مواد و تجهیزات گرانقیمت انجام می‌شود که به دلیل پیچیدگی‌های فرآیند، کاری زمان‌بر و پرهزینه تلقی می‌شود و نیاز به مهارت و تجربه فراوان دارد. فناوری جدید بسیار ارزان بوده و در آن از یک قطعه بسیار سبک استفاده می‌شود. یک چاپگر سه بعدی برای تست آب کافی است و هر کس که یک دورهٔ آموزشی بسیار کوتاه دیده باشد قادر به انجام آزمایش با این ابزار خواهد بود. 
 
محققان می‌گویند: روش جدیدی که ما ارائه کردیم در واقع یک آزمایشگاه روی تلفن همراه محسوب می‌شود. این ابزار قابل حمل و سبک بوده و از سوی دیگر تولید آن کم هزینه است. با توجه به نفوذ تلفن‌های همراه به تمام نقاط جهان، این ابزار می‌تواند تست وجود جیوه را در هر کجای امکان‌پذیر کند. انگیزهٔ اصلی ما از انجام این پروژه آن است که بتوانیم شرایط انجام این آزمایش را مناطق دورافتاده فراهم کنیم. 
 
برای انجام این آزمایش، کاربر مقداری از آب مورد آزمایش را درون یک لوله‌ یک‌ بار مصرف می‌ریزد و سپس آن را در مقابل تلفن همراه می‌گیرد. با استفاده از لامپ ال‌ای‌دی ویژه‌ای که در تلفن همراه قرار دارد، پرتوهایی به آب تابیده می‌شود. به دلیل تشکیل نانوخوشه‌هایی از نانوذرات امکان شناسایی جیوه وجود خواهد داشت. در این تست از نانوذرات طلا و ذرات دی‌ان‌ای سنتز شده استفاده می‌شود که به شدت به یون‌های جیوه حساس هستند، به‌طوری که می‌توان ذرات جیوه را با غلظت ۳ تا ۴ قسمت در میلیون (ppm) شناسایی کرد؛ بنابراین ایمنی استفاده از آب به حداکثر مقدار خود می‌رسد. انجام این تست تنها ۲۰ دقیقه به طول می‌انجامد.


انتهای پیام/
برچسب ها: جیوه ، نانو ، آب ، ایمنی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
akar
۱۷:۲۵ ۰۵ خرداد ۱۳۹۳
سلام من در مورد جيوه خام اصلى معلومات ميخوام