سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

العربیه :

تمایل "عربستان سعودی" برای مذاکره با ایران

شبکه العربیه در مقاله ای نوشت : دعوت "ملک عبدلله" از وزیر خارجه ایران بار دیگر تمایل سعودی ها برای برقراری ارتباط با ایران و مذاکره با این کشور را نشان داد .

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از العربیه ؛‌ این شبکه در پایگاه اینترنتی خود مقاله ای به قلم "عبدالرحمان الراشد" منتشر کرد و نوشت : "سعود الفیصل" وزیر امور خارجه عربستان سعودی در روزهای اخیر خبر مهمی را در رسانه ها منتشر کرد با این مضمون که وی در نامه ای رسمی از همتای ایرانی خود برای گفتگو و مذاکره با وی برای سفر به عربستان دعوت کرده است . 

این دعوت نشان دهنده تغییر سیاست سعودی ها در قبال "جمهوری اسلامی ایران" است . زمان آن همزمان با حضور "چاک هیگل" وزیر دفاع ایالات متحده  در ریاض خواهد بود .قرار است هیگل وزرای شش کشور حوزه خلیج فارس را پایتخت عربستان دیدار کند . 

در ادامه این مقاله آمده است : وزارت خارجه عربستان اعلام کرده است که اقدام الفیصل در دعوت از محمد جواد ظریف ،‌وزیر امور خارجه ایران تنها پاسخی به یک سوال بوده و همچنین دعوت از وی اتفاق جدیدی نبوده است . 

خبرگزاری رویترز از "شاهزاده سعود الفیصل" سوال کرده است که آیا وی طرح دعوت از وزیر امور خارجه ایران یا هر مقام ایرانی دیگری را برای حضور در عربستان و به منظور بحث در مورد مسائل منطقه ارائه کرده است ؟

فیصل در پاسخ اظهار داشت : گفتگوهایی درباره تمایل هر دو طرف برای احیای روابط دوجانبه میان تهران و ریاض انجام گرفته است که رییس جمهوری ایران و نیز وزیر امور  خارجه این کشور در جریان آن هستند . ما دعوت نامه ای را به وزارت خارجه ایران برای بازدید "محمدجواد ظریف" از عربستان ارسال کردیم اما این دعوت شکل حقیقی نیافته است چرا که وی تاکنون به ریاض سفری نداشته است .

وی افزود :‌ هر زمان که ظریف تمایل داشته باشد که به عربستان بیاید ما مشتاقانه پذیرای وی هستیم . ایران همسایه ماست و ما با یکدیگر روابطی داریم . ما با تهران مذاکره و گفتگو خواهیم کرد . 

الراشد در ادامه مقاله خود تصریح کرد : متن دعوت نامه وزیر خارجه عربستان کاملا واضح است . شاهزاده "سعود الفیصل" یکی از دیپلمات های دقیق در میان سعودی هاست و کوچکترین جزئیات نیز دقت فراوانی دارد . با این حال هنوز مطمئن نیستیم که آیا این اظهارات پاسخی به یک سوال بوده و یا سیاست جدید عربستان . 

پیشتر روزنامه الحیات مقاله ای به قلم "تاراد العمری" با موضوع اتحاد میان ایران و عربستان منتشر کرد . بنابراین آیا حقیقتا نیازمند درک این موضوع _‌ دعوت رسمی یا پاسخ به یک سوال توسط الفیصل _ هستیم ؟ نمی توان در موردروابط بین المللی از منظر صرفا اظهارات عمومی قضاوت کرد . 

در هر حال نیازی نداریم که ثابت کنیم روابط میان تهران و ریاض بد بوده یا هست . این دو کشور طی سی سال گذشته در میادین مختلفی از جمله عراق ،‌ سوریه ، یمن ،‌ سودان ، بحرین و لبنان به مبارزه غیرمستقیم با یکدیگر مشغول بوده اند . شاید شرایط میان دو کشور هنوز برای مصالحه مناسب نباشد . 

در انتهای این مقاله آمده است :‌ در میز مذاکره میان تهران و ریاض طبیعتا عربستان طرف ضعیف تر خواهدبود . این مذاکره موجب تقویت موضع "جمهوری اسلامی " شده و می تواند پیام تلخی برای برخی کشورهای عربی که سیاست های خصمانه ضدایران دارند ،‌ ارسال کند. 

مهمتر از همه اینکه این دعوت از ایران و مذاکره با این کشور بار دیگر مقامات آمریکایی را به اهمیت گفتگو و مذاکره با تهران متوجه می سازد و آنها را وادار خواهد کرد تا به هر نحو ممکن به برقراری رابطه با "جمهوری اسلامی"‌ادامه دهند . 


انتهای پیام /
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.