سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دادگاه اروپا؛

اطلاعات نادرست و نامربوط از گوگل پاک شوند

طبق تصمیم دادگاه اروپا، داده‌های خصوصی افراد در گوگل می‌تواند با درخواست آنها از حافظه موتور جستجوگر این کمپانی پاک شود. این تصمیمی است در محفوظ ماندن اطلاعات حساس فردی و رصد نشدن آنها توسط دیگران.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از دویچه وله؛ موتور جستجوگر گوگل دریچه ‌ورود میلیون‌ها نفر به دنیای وب است. در ۹۰ درصد موارد اطلاعات کسب شده درست هستند اما دسترسی به داده‌های نادرست یا نامربوط، هم حق کاربران را نقض می‌کند و هم حق فرد مرتبط به آن داده‌ها را.
بیش از ۶۰ درصد کاربران گشت و گذار در دنیای وب از موتور جستجوگر گوگل استفاده می‌کنند و هر کس می‌تواند با یک جستجوی چند دقیقه‌ای، بسیاری اطلاعات از جمله داده‌های شخصی افرادی را دریافت کند که به هر دلیل از عمومی شدن این داده‌ها خرسند نیستند. ناخرسندی وقتی اوج می‌گیرد که این داده‌ها نادرست و دستکاری شده باشند.
دادگاه اتحادیه اروپا در روز سه‌شنبه (۱۳ مه/۲۳ اردیبهشت) به "حق حذف" این داده‌ها رای داد. گوگل از این پس اجازه حفظ کلیه اطلاعات مربوط به شهروندان حوزه اروپا را ندارد و باید ذخایر بسیاری کاربران را از فهرست نتایج جستجو پاک کند. این تصمیم بر اساس حقوق مربوط به حریم شخصی گرفته شده است.
پیشینه این تصمیم به شکایت یک شهروند اسپانیایی از شرکت گوگل باز می‌گردد که آگهی حراج اجباری خانه‌اش به دلیل بدهکاری در سال ۱۹۹۸ در روزنامه‌ای محلی و سپس اینترنت منتشر شده بود. فرد شاکی گفته بود که موضوع تمام شده اما اطلاعات شخصی‌ و مالی‌‌اش سال‌هاست در اینترنت باقی مانده و دست به دست می‌شود.
با تصمیم دادگاه اروپا، گوگل وظیفه دارد داده‌های قدیمی افراد را پردازش و تصحیح کند یا لینک‌های مربوط به اطلاعات خصوصی آنها را از لیست نتایج جستجو پاک کند. قضات این دادگاه تاکید کرده‌اند که حق حذف اطلاعات نامربوط یا لینک‌های قدیمی شامل همه شهروندان خواهد بود. این تاکید به دلیل آن است که تاکنون برخی هنرمندان و افراد صاحب نفوذ توانسته‌ بودند لینک‌ها و اطلاعات ناخواسته و نادرست مربوط به زندگی خصوصی و کاری خود را از گوگل پاک کنند.
هایکو ماس، وزیر دادگستری آلمان، از تصمیم دادگاه اروپا استقبال کرده و آن را ارج گذاشتن به حقوق فردی و حریم خصوصی دانسته است.
اما شرکت گوگل در واکنش به این تصمیم، ابراز تاسف و سرخوردگی کرده است. سخنگوی گوگل گفته که این تاسف تنها به خاطر جستجوگنندگان نیست، بلکه برای کسانی نیز هست که چیزی را در اینترنت منتشر می‌کنند.
به گفته این سخنگو، مدیران گوگل برای بررسی و تحلیل پیامدهای این تصمیم، نیاز به زمان دارند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.