سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

5درصد از مساحت کل شهر تهران بافت فرسوده است

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت: که از 920 هزار پلاک موجود در شهر تهران 206 هزار پلاک فرسوده است

به گزار ش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران  از  روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، عباداله فتح اللهی گفت: در مقوله نوسازی ضروری است ابتدا به تعریف روشن و واحدی در این زمینه برسیم تا متناسب با تعریف مسئله، ضمن بررسی الگوها و تجربیات موفق بین‌المللی، ملی، منطقه‌ای و محلی و تلفیق آن با نوآوری‌ها و ابتکارات علمی به مدل‌ها، راهکارهای مناسب جهت رفع این معضل دست یابیم.

وی با بیان این که معمولاً شکل‌گیری بافت‌های فرسوده با مهاجرت‌های غیرقانونی و عدم رعایت استاندارهای مهندسی در ساخت و ساز همراه بوده، عنوان کرد: رعایت شرایط روحی، روانی، فرهنگی، بسترهای اجتماعی و ... شهروندان ساکن در بافت‌های فرسوده نکته‌ای قابل تأمل است و ورود به نوسازی در حیطه مالکیت اشخاص بدون حضور همه جانبه مالکین و ساکنان تقریباً نزدیک به صفر خواهد بود.

فتح اللهی تصریح کرد: معاونت اجتماعی و فرهنگی با نگاه جامع فرهنگی و اجتماعی در امر نوسازی بافت‌های فرسوده در سازمان نوسازی شهر تهران شکل گرفت و  امروز در شهر تهران شاهد فعالیت 56 دفتر خدمات نوسازی در سطح محلات مختلف هستیم که از سوی این معاونت هدایت، مهندسی و مدیریت می‌شوند.

وی تأکید کرد: مجموعه بسته‌های قانونی، حمایتی و تشویقی میان حاکمیت و شهروندان یک مسئله و وظایف نهادهای حاکمیتی در ارتقاء سطح خدمات عمومی‌ای که خارج از حیطه تسلط و مالکیت شهروندان است مسئله دیگر است، لذا فرآیند نوسازی بدون پرداختن به خدمات و سرانه‌های 7 گانه شهری بطور کامل اتفاق نمی‌افتد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اعلام این که طبق قانون برنامه 5 ساله توسعه، دولت و شهرداری موظف به نوسازی سالانه 10% از بافت‌های فرسوده هستند، اظهار داشت: شهرداری تهران از سال 1387 تاکنون به ارائه بسته‌های تسهیلات تشویقی که منتج از نتایج طرح تفصیلی و مصوبات شورای اسلامی شهر تهران بوده پرداخته است.

وی افزود: در سال 1387 مجموع پروانه‌های  تجمیعی صادره در بافت‌های فرسوده 2% بوده که این میزان در سال 1392 با استقرار دفاتر خدمات نوسازی و ارائه بسته ‌های تسهیلات تشویقی که از سوی شورای اسلامی شهر تهران و شهردار محترم تهران ابلاغ شد  به 51% ارتقاء پیدا کرده است.
فتح اللهی ضمن تأکید بر اهمیت نقش حیاتی و حساس دولت در نوسازی بافت‌های فرسوده، عنوان کرد: مجموعه تخفیفات شهرداری برای نوسازی بافت‌های فرسوده در طی سال‌های گذشته بیش از 300 میلیارد تومان بوده و انتظار می‌رفت که به همین میزان هم پتانسیل بودجه عمومی در خدمت نوسازی قرار گیرد تا همپای نوسازی مسکن، خدمات و سرانه‌های 7‌گانه نیز نوسازی شوند، اما ورود دولت به موضوع نوسازی بافت‌های فرسوده طی سال‌های اخیر ناکافی بوده است.

مدیرعامل سازمان نوسازس شهر تهران ادامه داد: میانگین طبقات در بافت‌های فرسوده در سال‌های گذشته 5/2 طبقه بوده اما هم اکنون به 4 طبقه رسیده که انتظار می‌رود سرانه‌ها و خدمات 7‌گانه شهری از قبیل بهداشت، آموزش، فضای سبز و ... نیز به همین تناسب ارتقاء یابد.

به گفته فتح اللهی تاکنون از اعضای کابینه دولت تنها وزارت مسکن و شهرسازی در نوسازی بافت‌های فرسوده ورود پیدا کرده است و وزارت خانه‌های دیگر همچون وزارت نیرو، بهداشت، آموزش و پرورش و ... هنوز برای نوسازی بافت‌های فرسوده امکان ارائه برنامه مستقل را نداشته‌اند و یا حداقل ما شاهد آن نبوده‌ایم.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران مردم، شهرداری، دولت و سرمایه گذاران بخش خصوصی را 4 عنصر به هم پیوسته در نهضت نوسازی دانست و خاطرنشان کرد: چنانچه این 4 عنصر بصورت سیستمی و هماهنگ با هم پیش روند می‌توانیم به اهداف برنامه 5 ساله توسعه که همانا نوسازی سالانه 10% از بافت‌های فرسوده است دست یابیم.

وی تصریح کرد: 5% از مساحت کل شهر تهران یعنی 3268 هکتار دارای بافت فرسوده است که جمعیتی حدود 15% را در خود جای داده است.

فتح اللهی با بیان این که از 920 هزار پلاک موجود در شهر تهران 206 هزار پلاک فرسوده است، اظهار داشت: در سال جاری نوسازی حدود 14500 پلاک فرسوده معادل با 50 هزار واحد مسکونی در دستور کار سازمان نوسازی شهر تهران قرار دارد که امیدواریم بتوانیم با کمک دولت و ساز و کارهای حمایتی شهرداری تهران این امر را محقق سازیم.

وی با اعلام این که نوسازی بافت‌های فرسوده با مدل مداخله مستقیم و میزان حداقلی مشارکت ساکنین، مهاجرت و جابجایی ساکنین را به دنبال داشته است، تأکید کرد: تلاش ما بر این است که  در حرکت جدید نوسازی بافت‌های فرسوده با مشارکت مردم صورت گیرد و قریب به اتفاق ساکنان بعد از اتمام نوسازی در همان محل استقرار داشته باشند تا نه تنها کالبد محله نوساز شود بلکه از لحاظ روحی، روانی و تعلقات خاطر بتوان به نقطه قابل قبولی رسید وآسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی به حداقل ممکن برسد.

شایان ذکر است؛ چهارمین سمینار الگوسازی در بافتش های فرسوده به همت دفتر مطالعات شهری مرکز مطالعات تکنولوژی دانشگاه صنعتی شریف به منظور ارائه آخرین دستاوردها و تجربیات در زمینه فرصتش ها و تهدیدهای ناشی از گستردگی بافتش های فرسوده  در روزهای 17 و 18 اردیبهشت ماه در محل دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: مساحت ، بافت ، فرسوده
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.