سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهره‌گیری اصولی از موقعیت ژئوپولیتیک ایران چند برابر نفت درآمد ایجاد می‌کند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ظرفیت‌های گسترده‌ای در کشور برای جایگزینی درآمدهای نفتی وجود دارد، گفت: بهره‌گیری اصولی و مناسب از موقعیت ژئوپولیتیک کشور در منطقه می‌تواند سالانه چندین برابر درآمدهای نفتی عایدات نصیب کشور کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،ابراهیم نکو  با بیان اینکه نهضت ملی شدن صنعت نفت در مقطع زمانی خاص خود موجب خارج شدن این صنعت از تسلط انگلیسی‌ها شد، گفت: نهضت ملی شدن صنعت نفت اگرچه این صنعت را از تسلط انگلیس‌ خارج کرد، ولی سنگ بنای دولتی شدن این صنعت را نیز گذاشت.

این نماینده مردم در مجلس نهم افزود: تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی صنعت نفت ایران هم به‌صورت کامل دولتی بود و هم در راستای منافع حاکمیت خاندان‌ پهلوی اداره می‌شد و ملت ایران از منافع این صنعت سودی نمی‌برد.
وی با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی ملی شدن صنعت نفت را به‌صورت واقعی محقق کرد، ادامه داد: ملی شدن صنعت نفت به‌معنی هزینه شدن درآمدهای نفتی در جهت منافع و مصالح ملت ایران با پیروزی انقلاب اسلامی به‌صورت واقعی تحقق یافت.
نکو با تأکید بر این موضوع که متأسفانه در طول سال‌های گذشته حجم وابستگی اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی افزایش یافته است، افرود: از سالیان گذشته تا به امروز بخش چشمگیری از هزینه‌های جاری و عمومی کشور از درآمدهای نفتی تأمین می‌شود که این موضوع اقتصاد ایران را به‌شدت به فروش نفت وابسته کرده است.
وی با بیان اینکه اگر اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی وابسته نبود در شرایط تحریم فشار بسیار کمتری به کشور وارد می‌شد، گفت: وابستگی زیاد به درآمدهای نفتی سبب شد که کشورهای غربی محدودیت‌های مختلفی را برای فروش نفت ایران ایجاد کنند و در چنین شرایطی فشارهای مختلفی به اقتصاد کشور در چند سال گذشته تحمیل شد که اگر این وابستگی وجود نداشت، تحریم‌های کشور های غربی به هیچ وجه تأثیرگذار نمی‌بود.
نکو در پاسخ به این پرسش که درآمدهای جایگزین درآمدهای نفتی چیست، گفت: درآمدهای نفتی ثروت ملی است و نباید برای امور جاری کشور هزینه شود. باید با ایجاد رونق اقتصادی و اصلاح بسیاری از امور به‌سمت توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی و صنعتی حرکت کنیم تا درآمدهای این‌چنینی را جایگزین درآمدهای نفتی کنیم.
وی با تأکید بر اهمیت موقعیت ژئوپولیتیک ایران در منطقه افزود: با استفاده و بهره‌گیری از موقعیت و شرایط خاص ایران می‌توان سالانه درآمدهای بسیاری را برای اقتصاد کشور فراهم کرد که این درآمدها چندین برابر درآمدهای فروش نفت کشور است.
به‌گفته این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، برای نمونه توسعه حمل و نقل بین‌المللی در مسیر کریدور شرق به غرب و جنوب  به شمال می‌تواند سالانه منابع ارزی بسیار زیادی را نصیب کشور کند.
وی تأکید کرد: توجه به صنعت توریسم و گردشگری، توجه به بازارهای منطقه مانند آسیای میانه، افغانستان و عراق، صادرات کالاهای صنعتی، فروش خدمات فنی مهندسی و همچنین محصولات کشاورزی می‌تواند به‌تدریج میزان وابستگی کشور به درآمدهای نفتی را کاهش دهد.
نکو با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی نیز در وهله نخست به‌معنی رهایی از وابستگی به درآمدهای نفتی است، گفت: اینکه رهبر معظم انقلاب از سال‌های گذشته بارها بر رهایی از وابستگی به درآمدهای نفتی سخن گفتند تنها به‌دلیل برطرف کردن این نقطه ضعف اقتصاد کشور است که به‌شدت ایران را آسیب پذیر کرده است.
وی ادامه داد: باید با توجه به اسناد بالادستی و قانون و مقررات به‌تدریج نقش درآمدهای نفتی را در اقتصاد کشور کاهش دهیم . توجه به رونق تولید و کسب و کار، استفاده صحیح از منابع و سرمایه‌های مردمی، جلب و جذب سرمایه‌های خارجی مناسب به‌تدریج کشور را از درآمدهای نفتی بی‌نیاز خواهد کرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد: بی‌توجهی به اقتصاد مقاومتی و حرکت نکردن در مسیر رهایی از وابستگی به درآمدهای نفتی در آینده کشور را با مشکلات بیشتر و سخت‌تری روبه‌رو خواهد کرد.

منبع: تسنیم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.