به گزارش
خبرنگار اقتثصادی باشگاه خبرنگاران، حمیدرضا عراقی معاون وزیر نفت در امور شرکت ملی گاز ایران در نشست خبری اظهار داشت: ایران سومین تولیدکننده گاز جهان و در مصرف سومین مصرف کننده گاز جهان است و بزرگترین مخزن دنیا را در اختیار دارد.
وی افزود: اینکه میزان مصرف ما بالاست نشان می دهد از نظر فرهنگی نیاز به کار است تا این بخش از مصرف انرژی که هدر می دهیم را بتوانیم صرفه جویی کنیم.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه به بیش از 1000 شهر و 15000 روستا تاکنون گازرسانی شده؛ گفت: برنامه ای داریم تا به منابع تأمین انرژی تنوع دهیم و به گونه ای عمل کنیم تا تمامی شهرها و روستاهای کشور وابسته به خط لوله گاز در تأمین انرژی نباشند.
وی ادامه داد: از نظر استراتژی خیلی خوب نیست که تمامی شهرها و روستاها را وابسته به خط لوله گاز کنیم، برنامه داریم در مصرف انرژی با کمک سازمان بهینه سازی و بند ق تبصره دو قانون بودجه 93 بتوانیم به میزان قابل توجهی صرفه جویی انجام دهیم و این بخش از گازی که صرفه جویی می کنیم را یا صادر کنیم، یا تزریق کنیم برای تولید نفت و یا برای ارزش افزوده بیشتر آنرا مصرف کنیم.
عراقی با بیان اینکه تأمین گاز پایدار برای مردم از مهمترین برنامه های ماست، اذعان داشت: به ازاش هر 70 تا 80 میلیون مترمکعبی که اضافه تولید در پارس جنوبی داریم باید یک خط لوله 56 اینچ با هزینه 2 تا 4 میلیارد دلار و با صرف زمان 2 تا 3 سال اداث کنیم.
وی افزود: در سالهای گذشته نه تنها پارس جنوبی موفقیت نداشت، بلکه خطوط انتقال هم موفقیت های زیادی نداشتند چرا که باید بودجه اجرای خط لوله از طریق 85 درصد فاینانس تأمین شود که ما نتوانستیم این فاینانس را اجرایی کنیم و اکنون می بینیم که اکثر خطوط انتقال اجرا نشده، خط ششم سراسری و هفتم سراسری راه اندازی نشده و خط نهم ویازدهم هنوز اجرایی نشده است.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: شرکت ملی نفت ایران به ما قول داده که امسال 80 میلیون مترمکعب افزایش تولید از پارس جنوبی خواهیم داشت و وزیر نفت گفته اند که تا دو سال آینده تولید گاز از پارس جنوبی به 700 تا 800 میلیون ترمکعب خواهد رسید.
وی ادامه داد: علاوه بر این در برنامه داریم که بتوانیم با اقدامات آموزشی، فرهنگ سازی و استفاده از ظرفیت های قانون بودجه زمستان امسال 25 تا 30 میلیون مترمعکعب کاهش مصرف داشته باشیم.
معاون وزیر نفت با انتقاد از روش نامناسب درخواست منابع هدفمندی از شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت گفت: ما ملزم شدیم سالانه 6 هزار میلیارد تومان اول برای تأمین منابع هدفمندی بدهیم و بعد نسبت به تأمین مالی پروژه های خود اقدام کنیم.
وی افزود: با استفاده ازظرفیت بند ق تبصره 2 قانون بودجه، کسانی که می توانند به روستاها به صورت سی ان جی گازرسانی کنند یا می توانند طرح های مینی ال ان جی را راه اندازی کنند با آنها قراردادهای تضمینی 10 ساله می بندیم.
به گفته این مقام مسئول، تاکنون برای اجرای طرح های مینی ال ان جی دو فراخوان از سوی شرکت ملی گاز ایران داده شده و در آینده نزدیک تعداد فراخوان های مینی ان ان جی به 7 یا 8 طرح می رسد.
عراقی در خصوص آمار تولید، صادرات و واردات گاز در سال گذشته گفت: در مجموع 145 میلیارد مترمکعب تولید گاز داشتیم و میزان صادرات و واردات گاز ما به ترتیب 9 و 6 میلیارد مترمکعب بود.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه به طور کلی سیاست کشور بر این است که بتوانیم با همسایگانمان تبادل انرژی داشته باشیم، گفت: هیچ برنامه ای برای قطع واردات گاز از ترکمنستان نداریم، در سال گذشته نیز ترکمنستان می توانست بیش از آنچه به ایران گاز داده، صادرات گاز به ایران داشته باشد، ما نیز متقاضی آن بودیم اما به دلیل اینکه مشتریان دست به نقد دارد، این کشور به چین هم گاز می فروشد و ما به دلیل تحریم ها در پرداخت پول گاز کمی به مشکل خوردیم، آنها بیشتر به ما گاز ندادند و خوشحالیم که در زمستان سال گذشته، گاز وارداتی به ایران را قطع نکردند.
عراقی در خصوص قیمت گاز پتروشیمی ها گفت: طبق مصوبه دولت، مجموع گازی که به عنوان خوراک و سوخت به پتروشیمی ها داده می شود 265 تومان (10 سنت) در هر مترمکعب است اما در واقع قیمت گاز سوخت آنها کمتر از 10 سنت و قیمت گاز خوراک طبق مصوبه مجلس 13 سنت است که دولت تصمیم گرفته همه گاز تحویلی را با احتساب متوسط گیری از دو نوع نرخ، 10 سنت عرضه کند.
وی ادامه داد: دو مخزن ذخیره سازی گاز شوریجه و سراجه هر دو فعال است و امسال می توانیم در ماههای گرم سال 15 تا 20 میلیون مترمکعب در روز تزریق گاز داشته باشیم.
وی افزود: پایان سال 92 میزان بدهی ما به بخش خصوصی 2 هزار میلیارد دلار بود.
عراقی در مورد پروژه بیدبلند 2 گفت: طبق مصوبه دولت گذشته، بانک صادرات 80 درصد پالایشگاه بیدبلند 2 و اتان زدایی پارسیان را در اختیار گرفت اما زمانی که مدیریت این بانک عوض شد، هیچ علاقه ای به ادامه کار نداشت.
وی افزود: ما از طریق دادگاه اقدام به مفارقت کردیم و زمانی که وزیر نفت این مفارقت را امضا کند، ما پیمانکاری و سرمایه گذار دیگری را به جای بانک صادرات برمی گزینیم.
به گفته معاون وزیر نفت، تأخیر این پروژه ملی و عدم مشخص شدن تکلیف آن تا امروز به دلیل عدم همکاری بانک صادرات بوده است.
انتهای پیام/