ˈمحمدرضا کرباسی در گفتگو با خبر نگار باشگاه خبرنگاران ساری حاشیه بازدید از بیمارستان فوق تخصصی شمال آمل گفت: 60 مهمان و مسئول از کشورهای ، ترکیه ،پاکستان، ازبکستان ،افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و قرقیزستان و حدود 120 نفر از مسئولان اجرایی از ایران به عنوان کشورهای عضو اکو در این کنفرانس حضور خواهند داشت.
وی افزود: هم اکنون شمار زیادی از بیماران عضو کشورهای اکو به کشورهای غیر از این سازمان برای مداوا مراجعه می کنند درحالی که کشورهایی مثل ایران وترکیه دارای بهترین امکانات وقابلیت بالای درمانی هستند.
دبیرکل اتاق اکوی ایران، اضافه کرد: برگزاری کنفرانس بین المللی گردشگری سلامت در مازندران عرضه توانمندی های حوزه سلامت در ایران به خصوص استان مازندران به کشورهای عضو اکو است.
کرباسی تصریح کرد: در سه سال گذشته حدود 30درصد بر شمار گردشگران حوزه درمانی در بیمارستانهای کشور افزایش یافته و بیشترین پذیرش های بیماران خارجی مربوط به استانهای تهران، فارس وخراسان رضوی واستانهای غربی کشور بوده است.
وی یکی از اهداف مهم در موافقت اتاق اکوی ایران با برگزاری کنفرانس بین المللی گردشگری سلامت در مازندران را معرفی توانمندیهای بالا و روبه رشد این استان در حوزه درمانی به کشورهای عضو اکو که در همسایگی این استان قرار دارند، بیان کرد.
دبیرکل اتاق اکوی ایران، با بیان اینکه بازدید از بیمارستان تخصصی وفوق تخصصی شمال آمل با دارا بودن امکانات پیشرفته وکادر درمانی مجرب و عوامل اجرایی نمونه ای موفقیت ها وتوانمندیهای درمانی مازندران است، خاطرنشان کرد: بیمارستان تخصصی وفوق تخصصی شمال آمل با حضور کشورهای عضو اکو در زمان برگزاری اجلاس در مازندران به طور رسمی بهره برداری خواهد شد.
دبیرکل اتاق اکوی ایران، به همراه مسئولان مازندرانی عصر دوشنبه همچنین با ربیع فلاح استاندار مازندران در ساری دیدار داشتند.
ازبکستان ،افغانستان ، ایران ،پاکستان ، تاجیکستان، ترکمنستان ،ترکیه ،جمهوری آذربایجان، قزاقستان و قرقیزستان عضو اکو هستند.
اکو که مخفف سازمان همکاری اقتصادی است یک سازمان اقتصادی منطقه ای است که در سال 1341 برابر با 1962 توسط سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه پایه گذاری شد.
این سازمان در ابتدا با نام ˈ آر سی دی ˈ که مخفف سازمان همکاری عمران منطقه ای است، آغاز به کار کرد و در سال ۱۳۶۴ و پس از یک وقفه چند ساله ، فعالیتش را با نام اکو از سر گرفت.
پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۳۷۲ کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند.
این سازمان هم اکنون با 10 عضو حدود 700میلیون جمعیت را در مجموعه خود دارد.
تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی و تسریع برنامه توسعه حمل و نقل و ارتباطات نیز از دیگر اهداف این سازمان است.
مقر اصلی اکو در ایران و در شهر تهران است./س
با تشکر. خوشحال می شوم تماس بگیرید.