سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای رخ داد

ساخت کامپوزیت‌های دندان پزشکی ضد باکتری

محققان شیمی کشورمان موفق به ساخت نانوکامپوزیتی با خاصیت ضدباکتری شده‌اند که قابل استفاده در مصارف پزشکی و دندان‌پزشکی است.

به گزارش خبرنگار فناوری‌های نوین باشگاه خبرنگاران؛ محققان شیمی کشورمان موفق به ساخت نانوکامپوزیتی با خاصیت ضدباکتری شده‌اند که قابل استفاده در مصارف پزشکی و دندان‌پزشکی است، این نانوکامپوزیت که به روشی ساده تولید شده است، خاصیت ضدباکتریایی بالایی دارد. 
 
یکی از پرمصرف‌ترین مواد در حوزه پزشکی و دندان‌پزشکی هیدروکسی آپاتیت است. این ماده که از زیست سازگاری بالایی برخوردار است، به عنوان مواد پرکننده، پوشش فلزات مورد استفاده در کاشت دندان، تولید چسب‌های دندانی و ترمیم و ساخت مجدد عاج و مینای دندان به کار گرفته می شود. 
 
کارشناسان معتقدند تجمع میکروارگانیسم‌ها روی این مواد، همواره یکی از مشکلات قابل پیش بینی در استفاده از این مواد، خصوصا در ارتودنسی، بوده است. هدف از انجام این طرح، وارد کردن نانوذرات نقره در کامپوزیت‌های هیدروکسی آپاتیت و ایجاد خاصیت ضدمیکروبی در آن، با استفاده از یک روش ساده و مؤثر است. 
 
در ساخت این نانوکامپوزیت از روش پرتودهی گاما استفاده می‌شود. سهولت، عدم پیچیدگی و تمیز بودن سازوکار فرایند از مزایای این روش در مقایسه با سایر روش‌های شیمیایی و فیزیکی در ساخت نانوذرات به شمار می‌رود. از دیگر برتری‌های این روش، می‌توان به امکان تولید ذرات نانوساختار با شکل یکنواخت، خلوص بالا و توزیع باریک اندازه، تولید عناصر خالص فلزی بدون تشکیل محصول جانبی و انجام واکنش در محیط آبی بدون استفاده از مواد احیاکننده سمی اشاره کرد. 

دکتر اعظم اخوان استادیار شیمی آلی پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای درباره‌ی استفاده از نانوذرات نقره می‌گوید: مطالعات اخیر نشان داده است که استفاده از نانوذرات نقره در کامپوزیت‌های دندانی، نسبت به سایر مواد ضدباکتری از سمیت کم‌تر و خاصیت ضدمیکروبی بیشتری برخورداراند. این ماده همچنین قادر است خاصیت ضدباکتری خود را نسبت به مواد دیگر برای مدت طولانی‌تری در کامپوزیت دندانی القا کند. 
 
به گفته اخوان نحوه رهایش یون نقره در حالت نانو با مشتقات یونی نقره متفاوت است. نانوذرات نقره به شکل مخزنی از یون‌های نقره عمل می‌کنند که با قرار گرفتن این مواد در حضور آب و اکسیژن محلول در آن، یون نقره به تدریج آزاد می‌شود. این امر موجب می‌شود یون نقره به صورت کنترل شده و در مدت زمان بیشتری آزاد شود و خاصیت ضد میکروبی برای مدت زمان طولانی‌تری حفظ شود. در حالی که در ترکیبات حاوی مشتقات نقره، معمولا رهایش یون نقره در ابتدا با سرعت انجام می‌شود و پس از مدت کوتاه‌تری نسبت به ساختار نانو، رهایش یون نقره در آن‌ها کاهش  می‌یابد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.