سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خرم آباد/

یک مدرس دانشگاه: مشکلات فرهنگی تنها در حجاب خلاصه نمی‌شوند

یک کارشناس مسائل فرهنگی با تأکید بر لزوم اسلامی‌ سازی کتب دانشگاهی گفت: 80 درصد منابع علمی ما برگرفته از فرهنگ غرب است و این در حالی‌ است که از چنان فرهنگ دینی استواری برخورداریم که می‌تواند برای تمام دنیا راهگشا باشد.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگارن ،علی‌حیدر امیری، منطقه لرستان، در رابطه با نام‌ گذاری سال، بیان کرد: مقام معظم رهبری سال‌هاست که بیاناتی را در بحث اقتصاد مطرح می‌کنند و اخیراً نیز با ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی سعی دارند که بار سنگین فشارهای اقتصادی را از دوش مردم بردارند.

وی ادامه داد: نظام سلطه همواره با اعمال تحریم‌ها، سعی داشته که ملت ایران را در تنگنا و شرایط دشواری قرار دهد که اگر هر کشور دیگری بود در مقابل این تنش‌ها و فشارها تسلیم می‌شد ولی ملت سرافراز ایران با تدابیر حکیمانه رهبری در مقابل استکبار سر تسلیم فرود نیاوردند بلکه در موضع قدرت و در مجامع بین‌ المللی، مطالبات قانونی خود را پیگیری کرده و از حق خود کوتاه نمی‌آیند.

امیری در رابطه با دغدغه‌های فرهنگی موجود در جامعه، گفت: مشکلات فرهنگی را نمی‌توان صرفاً به مباحث مربوط به حجاب و عفاف محدود کرد بلکه امروز معضلات فرهنگی عدیده‌ای در جامعه وجود دارد که ریشه بسیاری از آنها را باید در حکومت طاغوت و تهاجمات فرهنگی دشمنان جست‌وجو کرد.

این مدرس دانشگاه اضافه کرد: از طرفی در بحث علوم انسانی، 80 درصد کتب و منابع علمی ما برگرفته از منابع غربی است این درحالی‌ است که ما از چنان فرهنگ دینی غنی و استواری برخورداریم که نه تنها می‌تواند فرهنگ بومی ما را تقویت کند بلکه برای تمام دنیا نیز راهگشا خواهد بود.

امیری بیان کرد: کشور ایران که داعیه ام‌القرای جهان اسلام را دارد باید بتواند دنیا را از لحاظ فرهنگی تغذیه کند؛ لذا اگر ما فرهنگی مطابق با آموزه‌های دینی داشته باشیم هرگز در مقابل تهاجم فرهنگی ترسی به خود راه نخواهیم داد؛ چراکه همیشه فرهنگ‌های ضعیف از بین رفته و مغلوب می‌شوند کمااینکه فرهنگ متزلزل غرب که مبتنی بر متریالیسم(مادیات) و لیبرالیسم است در مقابل فرهنگ به مراتب ناصح‌ تر و جاودانه و الهی اسلام حرفی برای گفتن ندارد.

وی برخورد شعاری و تشریفاتی با نام سال را یک آسیب تلقی کرد که مانع از تحقق این نام می‌شود و افزود: صرفاً با نصب چندین بنر و برگزاری همایش‌ها و چاپ کتب و مقاله‌هایی در رابطه با فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی، نمی‌توان ادای دین کرد بلکه باید بتوانیم منویات مقام معظم رهبری را عملیاتی کنیم و در این راستا مهم‌ترین نقش را دولت ایفا می‌کند.

امیری ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید با آسیب‌ شناسی درباره مسائل فرهنگی و بهره‌گیری از اظهارات نخبگان، روحانیان، دانشگاهیان و صاحب‌نظران جامعه به ارائه راهکارها و ایده‌های راهبردی بپردازد و ضمانت اجرایی بیشتری برای قوانین لحاظ شود و متولیان نشر و گسترش این فرهنگ ناب ایرانی اسلامی به‌ واسطه رسانه‌های دیداری و شنیداری و مکتوب فضای مجازی و محافل علمی و مجامع عمومی این غنی‌سازی فرهنگی را در جامعه نهادینه کنند سپس با نظارت بر روند اجرایی برنامه‌ها و بازخورد آن در جامعه در صورت مشاهده هر نقص و خللی نسبت به رفع آن اقدام کنند.

این کارشناس، مردم را پشتوانه اجرایی تحقق نام سال دانست و افزود: لازمه نتیجه‌ بخش بودن اقدامات دولت این است که نخست مردم نسبت به وظایفی که به آن‌ها نسبت داده می‌شود توجیه باشند تا با انگیزه بیشتری هم قوانین را اجرا کنند و هم به عملی شدن آن کمک کنند چون مردم زمانی ‌که احساس کنند دستوری با آن‌ها برخورد می‌شود مقاومت می‌کنند ولی وقتی‌ نواقص بازگو شوند مردم مطالبه‌گر شده و خودشان به‌ دنبال راه‌حل می‌گردند.

امیری اضافه کرد: متأسفانه گاهی در برخی نقاط کشور آثاری از فرهنگ پوسیده شاهنشاهی و مادی‌گرایی از جمله چهارشنبه سوری، تبعیض طبقاتی و اشرافی‌گری، روابط ظالمانه خانی رعیتی، نگاه ابزارگونه به زن، اتکا به رفاه و مادی‌گرایی، هیجان و شادی‌های مقطعی و زودگذر، ترویج فرهنگ برهنگی در جشن‌ها و عید و... به چشم می‌خورد که باید به تأسی از آیات قرآن و روایات ائمه معصوم(ع) جایگزین‌های مناسب را به جامعه معرفی و فرهنگ صحیح به آنها عرضه شود.

وی با بیان اینکه اعتدال و میانه‌ روی روش و دستور قرآن است، ابراز کرد: در آیات قرآن به همان میزان که از شادی سخن به میان آمده به همان مقدار از غم یاد شده و برای شب و روز و زن و مرد و بسیاری از مسائل دیگر نیز همین‌طور است که این بیان‌گر اهمیت دین اسلام به میانه‌روی و تعادل در زندگی است.

امیری اظهار کرد: در آموزه‌های دینی ما بر خلاف فرهنگ لیبرالیسم و متریالیسم که همه چیز را منحصر در مادیات می‌دانند جنبه معنوی و روحانی همه مسائل را نیز در نظر گرفته به همین دلیل در احادیث ما بیان شده که «خدا لعنت کند کسی که افراد را به‌ خاطر ثروتشان تکریم کند زیرا گرامی‌ترین افراد با تقواترین آن‌هاست» و یا اینکه ثروت در دین اسلام مورد مذمت قرار نگرفته بلکه با مالی که در اثر تضییع حق دیگران به‌دست آمده باشد مخالف است.

وی گفت: همچنین از نظر قرآن زن و مرد با یکدیگر برابرند، زن کالا و بازیچه نیست بلکه می‌تواند به تأسی از حضرت فاطمه زهرا(س) بهترین همسر، فرزند، خواهر یا مادر برای خانواده خود بوده و در عین حال حضور مؤثر به‌موقع نیز در اجتماع داشته باشد و یکی از نیروهای فعال جامعه باشد که هرگز در مقابل ظلم سکوت نمی‌کند.

این مدرس دانشگاه در پایان بیان کرد: امید است خرده نقایص فرهنگ که در مملکت ما وجود دارد و از نظام ستم‌شاهی و تهاجم فرهنگی نشأت می‌گیرند به برکت فرهنگ غنی اسلامی و مذهب پویا و پرنور تشیع و دستورات قرآن و اهل‌ بیت(ع) اصلاح شوند.

انتهای پیام/م

منبع: ایسنا
برچسب ها: خرم آباد ، حجاب ، عفاف
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.