سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غذای شور موجب "پیری زودرس" می‌شود

غذای شور موجب بروز پیری زودرس در نوجوانان چاق می‌شود.

دکتر هرمز شرفی فوق تخصص کودکان و داخلی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: به طور کلی مصرف غذاهای نمکی و شور موجب پیری سلول‌ها می‌شود چون بر اثر افزایش سن محافظ روی کروموزوم کوتاه، سدیم سرعت این روند را افزایش می‌دهد، پس کودکان افراد چاق بیشتر مبتلا و این اختلال موجب آسیب جدی به قلب و مغز می‌شود. 

وی افزود: نتایج نشان می‌دهد که طول محافظ کروموزوم نوجوانی که بیش از حد مجاز نمک مصرف می‌کنند، کوتاهتر است. 

این متخصص خاطر نشان کرد: مهم‌ترین عامل، افزایش نمک وعده‌های غذایی، مصرف غذاهای آماده، کنسروی و میان وعده‌های ناسالم است. 

شرفی اظهار داشت: کودکان مبتلا به اضافه وزن، که زیاد نمک مصرف می‌کنند، علاوه بر فشار خون و مشکلات عصبی از بهره هوشی کمتری برخوردارند که این امر موجب سرخوردگی بیشتر کودکان می‌شود. 

شایان ذکر است، متخصصان مصرف دو قاشق چایخوری نمک را برای نوجوانان مجاز دانسته‌اند. 
 


انتهای پیام/
برچسب ها: نمک ، پیری ، چاقی ، فشارخون
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.