همایون مددی، تولیدکننده تجهیزات نفتی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاهر خبرنگاران، در خصوص میزانارجاع کار از سوی کارفرمایان بعد از روی کارآمدن دولت یازدهم اظهار داشت: با روی کارآمدن دولت تدبیر و امید هیچ گونه تغییری در این زمینه حاصل نشده به دلیل اینکه بودجه پروژهها هنوز ابلاغ نشده مدیران پروژهها از ارجاع کار فعلا خودداری کردهاند.
وی با اشاره به شیوه تعامل وزارت نفت با بخش خصوصی گفت: در واقع بخش خصوصی مشتری است و وزارت نفت کارفرما، در این راستا بخش خصوصی همکاری سازندهای را در پیش گرفته ولی این به معنای تعامل سازنده طرف مقابل نیست چرا که الان هم وجود ندارد و همچنان دستاورد فکر خارجیها سرلوحه امور کاری مسئولان اجرایی کشور است.
تولیدکننده تجهزیات نفتی تاکید کرد: شرکتهای خارجی وقتی وارد ایران میشوند با پشتوانه قوی با حمایت دولتهایشان وارد میشود ولی در ایران این پشتوانه وجود ندارد و این رقابتپذیری را در کشور کم میکند.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون سازندگان داخلی در تامین منابع مالی از بانکها با مشکل مواجه هستند و این عدم همکاری بانکها یا سازمانهای دولتی که میتوانند تضامین را از طریق چک و سفته شرکتی بپذیرند مشکلات این بخش را دوچندان کرده است و بانک ها سعی میکنند از طریق ضمانتنامه کار را پیش ببرند و این حمایت از کار و تولید داخلی نیست.
تولیدکننده تجهیزات نفت افزود: مسلما بانکها با این سود کلان که در ازای تسهیلات دریافت میکنند بسیاری از سازندگان را از صحنه فعالیت دور کرده و جاذبه را به دافعه تبدیل کرده ما در پروژهها 10 تا 15 درصد سود داریم که در شرایط فعلی با افزایش قیمتها و تعهداتی که از قبل پذیرفتیم چیزی به عنوان سود برای تولیدکننده باقی نمیماند و در واقع درها را به روی تولیدکننده بستهاند.
وی ادامه داد: تمام مواد اولیه را با 50 درصد نقد و مابقی را حداکثر تا یک ماه باید بپردازیم اما پیشپرداخت قراردادها 25 درصد است آن هم وابسته به ضمانتنامه بانکی است.
مددی در خصوص ورود تجهیزات خارجی از مناطق آزاد و حذف تعرفه گمرگی برای واردات کالاهای خارجی اظهار داشت: واردات تجهیزات مشابه داخلی از مناطق آزاد رقابتپذیری برای تولیدکننده واقعی از بین میرود.
همچنین تعرفههایی که برای ورود تجیزات نفتی در مناطق آزاد دریافت میشود برای بقیه یکسان نیست و اکثر تولیدکنندگان با چالش مواجه هستند.
این تولید کننده در رابطه با عقد قراردادهای یکطرفه از سوی کارفرمایان دولتی بدون توجه به لزوم وجود منابع متقابل سازندگان گفت: در حال حاضر انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت در تلاش است که ا این قراردادها را به حالت دوسویه تبدیل کند.
انتهای پیام/