محرم رزمجو معاون سرمایهگذاری توسعه صنایع معدنی امید در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران درباره تأثیر هدفمندی یارانهها و تأثیر آن در قیمت تمام شده سنگآهن گفت: چون مصرف حاملهای انرژی در صنعت سنگآهن پایین است بنابراین افزایش قیمت حاملها در فاز دوم حداکثر یک درصد میتواند سود شرکتهای سنگآهنی را کاهش دهد.
این کارشناس درباره گرفتن عوارض از شرکتهای سنگآهنی گفت: درباره این موضوع دو نکته اساسی وجود دارد بحث اول درباره نیاز کشور به سنگآهن است که باید بررسی شود در داخل چه اندازه به سنگآهن نیاز داریم.
وی ادامه داد: مسئلهای که درباره گرفتن عوارض سنگآهنی وجود دارد این است که شرکتهای فولادی ما از بابت اینکه شرکتهای سنگآهنی بخواهند محصولاتشان را صادر کنند با مشکل روبهرو نمیشوند.
وی تصریح کرد: به عبارتی شرکتهای سنگآهنی به تعهدات خودشان در قبال شرکتهای فولادی عمل میکنند.
وی تصریح کرد: به همین خاطر نیازی نیست که ما برای این صنعت عوارض تعیین کنیم این کار در صورتی باید ایجاد شود که شرکتهای سنگآهنی نتوانند نیاز داخل را تأمین کنند و با صادرات سنگآهن شرکتهای فولادی از کشورهای دیگر سنگآهن وارد کنند.
وی اشاره کرد: آن چیزی که در حال حاضر صادر میشود مازاد بر تولیدات و مصرف است بنابراین بستن عوارض روی سنگآهن به نظر من یک عمل اشتباه است.
این کارشناس عنوان کرد: ما نباید بین دو صنعت نزدیک به هم در کشور تبعیض قائل شویم صنعت فولاد به نوعی وابسته به صنعت سنگآهن است.
وی خاطرنشان کرد: محصولات فولادی در بورس کالا بالاتر از قیمتهای جهانی معامله میشود در حالی که قیمت سنگآهن در داخل کشور کمتر از قیمتهای جهانی است و وزارت صنایع به عنوان متولی باید پیگیر این موضوع باشد.
وی اشاره کرد: شرکتهای سنگآهنی به منظور جبران بخشی از مخارج سرمایهای و مخارج ارز خود مجبورند بخشی از تولیدات خود را صادر کنند.
وی در پایان گفت: اگر قیمت سنگآهن واقعی شود اصلا نیازی به صادرات نیست و به سود شرکتها خواهد بود که در داخل کشور به فروش برسد؛ به عبارتی توجیهی برای صادرات نمیماند و بحث بستن عوارض نیز کماکان منتفی خواهد شد.
انتهای پیام/