سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تنزل دو رتبه‌یی جایگاه ایران در تولید علم جهان

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) از تنزل رتبه علمی ایران در پایگاه استنادی اسکوپوس به رتبه 17 و پیشی گرفتن تایوان و فدراسیون روسیه از ایران خبرداد و گفت: این موضوع باید از سوی مقامات مسوول در آموزش عالی و تحقیقات علمی مورد کنکاش قرار گیرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،دکتر جعفر مهراد با بیان اینکه پایگاه استنادی اسکوپوس دومین نظام استنادی معتبر جهان است که در شهر آمستردام هلند واقع است، گفت:‌ این پایگاه به شرکت بزرگ انتشاراتی الزویر که 400 سال سابقه فعالیت دارد وابسته است. نظام استنادی اسکوپوس در حدود 20 هزار از بهترین مجلات جهان را نمایه سازی می‌کند و نظر به ثبت و نمایه‌سازی نشریات بیشتر دراین نظام استنادی حضور علمی کشورهای جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران نیز در این نظام استنادی پربارتر است.

رییس مرکز منطقه‌یی اطلاع رسانی علوم و فناوری اظهارکرد: دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی کشور از سال 1390 تا 1393 بیشترین تولیدات علمی را در این نظام استنادی ثبت کرده و با گشودن افق‌های تازه در حوزه علم و فناوری روحی تازه در علوم مختلف علمی دمیده اند.

وی گفت: ایران در سال 1390 برابر با سال 2011 میلادی 38 هزار و 746 مدرک که شامل 1.5 درصد از کل تولیدات علمی جهان است تولید کرده و رتبه هفدهم را به خود اختصاص داده است.

سرپرست ISC گفت: در سال 1391 برابر با سال 2012 میلادی این رقم به 40 هزار و 104 مدرک افزایش یافته که در تاریخ سنجش تولیدات علمی کشور بی سابقه است. در اینجا سهم ایران از کل تولید علم جهان 1.6 درصد است.

وی تصریح کرد: بررسی میزان تولیدات علمی کشور در سال 1392 برابر با سال 2013 میلادی در پایگاه استنادی اسکوپوس نشان می دهد که کل تولیدات علمی ایران 39 هزار و 99 مدرک است. سهم تولید علم ایران از کل تولید علم جهان 1.5 درصد بوده است.

مهراد ادامه داد: آمار مربوط به سال 2014 میلادی که تنها چهار ماه از آن سپری شده است نشان می‌دهد که در این فاصله زمانی، ایران 10 هزار و 916 مدرک در مجلات معتبر بین المللی منتشر کرده و در اسکوپوس نمایه سازی شده است.

چهره ماندگار علمی کشور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر درپی کسب شکوفایی علمی و نوآوری است، تصریح کرد: توجه به سرمایه گذاری بیشتر در آموزش عالی و تحقیقات علمی و نیز سرمایه گذاری در زیرساخت‌ها به استحکام زیربنای علمی کشور کمک خواهد کرد.

سرپرست ISC خاطرنشان کرد: غفلت از این موضوع با اهمیت و عدم توجه کافی و پشتیبانی لازم از پیشرفت های حاصله آسیب‌های جدی بر زیربنای علمی ایران وارد خواهد کرد.

وی افزود: در سه سالی که آمار تولیدعلم ایران برگرفته از پایگاه استنادی اسکوپوس ارائه شد ایران همواره با توجه به گزارش های منتشر شده مقام 15 تولیدعلم جهان را در اختیار داشت.

مهراد گفت: تنزل به رتبه 17 موضوعی است که باید از سوی مقامات مسئول در آموزش عالی و تحقیقات مورد کنکاش قرار گیرد.

وی در پایان اظهار داشت: در اینجا تایوان و فدراسیون روسیه از ایران پیشی گرفته و رتبه های 15 و 16 جهان را به خود اختصاص داده اند.

برچسب ها: تنزل ، رتبه ، ایران
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.