سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانشنامه حقوقی/

در چه صورت وکیل نیاز به اجازه موکل ندارد؟

چنانچه موکل شخصی را برای تمام امور وکیل کند و این وکالت شامل امور اداری و مالی موکل مثل فروش و یا خرید و یا پرداخت هزینه خانواده شود این مهم، به عنوان وکالت مطلق محسوب می‌شود و در این قسم اعمال وکیل نیاز به اجازه موکل ندارد.

به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را بر انجام امری نایب خود قرار می‌دهد و با انعقاد عقد وکالت، وکیل و موکل در برابر یکدیگر حق و تکلیف یافته، دارای روابط حقوقی، وظایف و مسئولیت‌های متقابلی می‌شوند.
 
وکالت در لغت به معنای واگذار کردن یا تفویض کردن است و در اصطلاح حقوقی، عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین عقد، طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود می‌‌کند که این مهم یکی از عقود بسیار رایج است، که امروزه در صحنه‌های اجتماعی و اقتصادی و بانک‌ها استفاده زیادی می‌شود. وکالت عقد است و در نتیجه نیاز به ایجاب موکّل و قبول وکیل دارد.

چنانچه موکل شخصی را برای تمام امور وکیل کند و این وکالت شامل امور اداری و مالی موکل مثل فروش و یا خرید و یا پرداخت هزینه خانواده شود این مهم، به عنوان وکالت مطلق محسوب می‌شود و در این قسم اعمال وکیل نیاز به اجازه  موکل ندارد اما در وکالت مقید، مورد وکالت مشخص و معین است و وکیل باید در‌‌ همان مورد معین، عمل نماید. مثل خرید خانه یا فروش ماشین.
 
مورد وکالت باید امری باشد که به موجب قانون یا طببعتاً درانحصار شخص نباشد مثل وکالت در مجلس معامله که باید خودش عمل کند و نمی‌تواند دیگری را وکیل نماید و دیگر این‌که خود شخص موکل بتواند آن را انجام دهد، برای مثال شخص ورشکسته که از دخالت در اموال ممنوع است نمی‌تواند در مورد آن به دیگری وکالت دهد.
 
تعهدات وکیل
 
* اگر از اقدامات یا سهل‌انگاری وکیل خسارتی به موکل وارد آید وی مسئول خواهد بود.

 *رعایت مصلحت موکل در اقدامات و فعالیت‌های خویش. 

*استرداد اموال تحویلی، چرا که وکیل امین است و آن‌چه را که در اثر وکالت به دست می‌آورد باید به موکل تحویل دهد.

 *تسلیم صورت‌حساب وکالت.
 
تعهدات موکل
 
 التزام عملی به تعهدات وکیل در قبال افراد ثالث؛ زیرا وکیل از طرف وی انجام داده است.
 
 پرداخت هزینه وکالت مثل کرایه و عوارض و مالیات که وکیل پراخته است.

 پرداخت اجرت وکیل که طبق قرارداد یا عرف یا اجرة المثل پرداخت می‌شود.
 
پایان وکالت

 عزل موکل که وکیل را از وکالت عزل کند، موت یا جنون وکیل یا موکل، موت یاجنون وکیل یا موکل از مواردی است که وکالت را مرتفع می‌کند، علاوه بر این موارد، سفه وکیل و موکل و پایان یافتن موضوع وکالت را باید از موارد انقضای وکالت دانست.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.