سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به خطر افتادن سلامتی در فرآیند جهانی شدن

یک روان‌شناس گفت: با ورود فرهنگ جدید به جامعه بسیاری از ارزش‌های هنجار گذشته تضعیف شده و ارزش‌های حاکم بر خانواده اهمیت خود را از دست می‌دهند.

احمد پژوه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران جهانی شدن در یک جامعه شروع می‌شود اولین حالت این است که گروهی از خانواده سنتی دفاع می‌کنند و افزایش طلاق و بی‌بند و باری را یک آسیب بزرگ برای جامعه به شمار می‌آورند  و در مقابل تغییرات مقاومت می کنند و عده‌ای هم از شکل گرفتن خانواده‌های جدید و حتی بی‌بند و باری دفاع  می کنند.

وی در ادامه افزود: با توجه به شدت یافتن نیاز جامعه به وسایل ارتباطی و آشنایی با تکنولوژی و فرهنگ‌های مختلف نوع  ارتباطات در خانواده ناخواسته در حال تغییر است.

به عنوان مثال اشتغال زنان در بیرون از خانواده و یا آشنایی جوانان قبل از ازدواج و دوستی ‌های میان دختر و پسر. پس پدیده‌ای با چنین دانه گسترده‌ای بدون شک خانواده و فرهنگ آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی در  ادامه با اشاره به از هم گسیختن بنیان‌های فرهنگی خانواده و سردرگمی خانواده‌ها و جوانان تصریح کرد: جهانی شدن حس ناامنی و پوچی و سردرگمی را در جامعه افزایش می دهد و جوانان و اعضای خانواده را به بی‌هویتی دچارخواهد کرد. زیرا آن‌ها دیگر نمی‌توانند تفاوت خوب یا بد و تفاوت قائل شدن میان فرهنگ سنتی یا جدید  را تشخیص دهند و این باعث ضعیف شدن امنیت فرهنگی می‌شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: جهانی شدن برای کشورهای کم‌تر توسعه یافته به معنای گسترش فرهنگ کشورهای توسعه یافته سلطه فرهنگی است که ارزش‌های خود را بر فرهنگ ضعیف‌تر تحمیل می‌کند و اعضای آن جامعه را دچار حس پوچی و خود کم بینی و سردرگمی میان فرهنگ سنتی و جدید می‌کند و بسیاری از مردم آسیب‌های جدی از این فرآیند می بینند. پس تنها راه برای جلوگیری از آسیب کانون خانواده بها دادن و تقویت و گسترش فرآیند فرهنگ‌سازی حمایت از خانواده ها در جامعه است.

انتهای پیام/
برچسب ها: سلامتی ، فرایند ، جامعه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.