سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جهش ژنتیکی تنها راه حل عمر جاودانه + تصاویر

دانشمندان آمریکایی با بررسی سلول‌های خون پیرزن ۱۱۵ ساله به کشفیاتی دست یافته‌اند که به گفته آنها می‌تواند سرنخ‌های چشمگیری در زمینه طول عمر انسان ارائه کند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، دانشمندان آمریکایی با بررسی سلول‌های خون پیرزن ۱۱۵ ساله به کشفیاتی دست یافته‌اند که به گفته آنها می‌تواند سرنخ‌های چشمگیری در زمینه طول عمر انسان ارائه کند.
 
هندریج فن‌آندل شیپر متولد ۱۸۹۰ مسن‌ترین زن دنیا بود، جهش های ژنتیکی معمولا به دلیل ارتباط آنها با بیماریهایی مانند سرطان مطالعه می شوند اما اطلاعات کمی در مورد جهش هایی که در انسانهای سالم رخ می دهد، وجود دارد.



محققانی از نیویورک با بررسی سلولهای خون سالم یک زن ۱۱۵ ساله با بیش از ۴۰۰ جهش ژنتیکی روبرو شدند که در نهایت تعجب آنها، بدن این زن توانسته بود آنها را تحمل کند.

محققان آزمایشگاه Cold Spring Harbor از کل توالی ژنوم سلولهای سفید خون این زن برای بررسی امکان تجمع جهش ها در سلولهای سالم سفید خون وی در طولانی مدت استفاده کردند.

آنها بیش از ۴۰۰ جهش ژنی را در سلولهای سفید خون شناسایی کردند که در مغز وی وجود نداشتند. معمولا پس از تولد بسیار بندرت در مغز تکثیر مولکولی صورت می گیرد. این جهش ها که "جهش های سوماتیک" خوانده می شوند، در بدن زن مورد مطالعه تحمل شده و به بیماری منجر نشده اند. در عوض این جهش ها بیشتر در مناطقی از ژنوم قرار داشتند که پیش از این با بیماری مرتبط شناخته نشده بودند.
 
 

محققان دریافتند که در زمان مرگ این زن، خون محیطی از تنها دو سلول بنیادی خون ساز فعال در مقایسه با حدود ۱۳۰۰ سلول بنیادی فعال همزمان، مشتق شده بود که به یکدیگر مرتبط بودند.

محققان همچنین اندازه تلومرازها را سنجیدند. تلومرازها پس از تولد با هر تکثیر سلولی، کوتاهتر می شوند. تلومرازهای سلول سفید خون بسیار کوتاهتر از تلومرازهای مغز بودند. به ظن محققان، از آنجایی که این سلولها از تلومرازهایی بسیار کوتاهتری برخوردار بودند، بیشتر سلولهای بنیادی خون ساز احتمالا در اثر "فرسودگی سلول بنیادی" از بین رفته و به بالاترین حد تکثیر سلول بنیادی رسیده بودند.


انتهای پیام/
برچسب ها: ژتنیک ، سن ، سلول
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.