سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بازار لوازم خانگی/

فوت و فن خرید یک «یخچال خوب» +قیمت

از زمانی که یخدان‌های آهنی به عنوان اولین نوع یخچال وارد آشپزخانه شد مدت زیادی گذشته است، اما اساس کار یخچال‌های امروزی یعنی تازه و خنک نگهداشتن مواد غذایی خانه هنوز برهمان سبک ساده است و هیچ تغییری نکرده؛ درحالی که ظاهر یخدان‌های فلزی قدیمی به یخچال‌هایی الکترونیک امروزی تبدیل شده‌اند.

به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران؛ اگر بتازگی برای خرید یخچال فریزر راهی بازار شده اید مقدمه بالا را دقیقا به چشم خود دیده اید که یخچال های امروزی دیگر فقط یک محفظه با قابلیت خنک کردن مواد خوراکی نیست، بلکه به لوازمی الکترونیک و گاه پیچیده تبدیل شده است. هرچند فلسفه وجودی این وسیله مهم زندگی آسایش بیشتر است، اما ظاهرا این تنوع تولید و پیچیده شدن امکانات الکترونیک یخچال های امروزی باعث سردرگمی و البته هزینه های اضافه خانواده می شود.

بنابراین مدل های گوناگون، طراحی های متفاوت با قابلیت های متفاوت همه و همه باعث آشفتگی ذهنی خریداران شده در حالی که می توان با رعایت اصولی ساده و البته ابتدایی بهترین و اقتصادی ترین انتخاب را داشته باشیم، پس اگر شما هم جزو آن دسته از مصرف کنندگان هستید که قصد خرید یخچال فریزر را دارید و برای این آخر هفته خودتان برنامه ریزی کرده اید تا به سه راه امین حضور یا مراکز خرید شهرستان های محل اقامت خودتان سری بزنید، کمی تامل کنید و قبل از این که راهی شوید این گزارش را بخوانید.

بودجه خودتان را مشخص کنید

یکی از چالش ها و درگیری های ذهنی اکثر خریداران این است که وقتی وارد مغازه می شوند، نمی دانند بودجه واقعی آنها برای خرید یخچال فریزر چقدر است. البته بدون تردید هیچ کس نیست که بدون برنامه راهی بازار شده باشد، اما با توجه به تنوع زیاد محصولات و البته تفاوت های چند ده هزار تومانی برای مدل های مشابه، واقعا تصمیم گیری سخت خواهد شد. پس قبل از ترک منزل آخرین رقمی را که برای خرید این وسیله درنظر گرفته اید، مشخص کنید و هرگز از آن بالاتر خرید نکنید، چون هنگام خرید با این جمله فروشندگان بسیار مواجه می شوید که می گویند: «این مدل فقط 50 هزار تومان با انتخاب شما متفاوت است»، اما ناگهان به خودتان می آیید که 50 هزار تومان، 50 هزار تومان؛ چند صد هزار تومان زیربار بدهی رفته اید. بنابراین عاقلانه ترین کار برای جلوگیری از سردرگمی این است که آخرین بودجه خود را قبل از ترک منزل مشخص کرده باشید، نه این که مقابل فروشنده تازه به فکر دودوتا چهارتا باشید.

به نیاز خانواده خوب فکر کنید

همان طور که می دانید میزان ظرفیت داخلی یخچال فریزر براساس واحد لیتر تعیین و اندازه خارجی آن براساس واحد فوت محاسبه می شود، گرچه این دو معیار با یکدیگر متناسب هستند و هرچه اولی بیشتر باشد ابعاد یخچال نیز بیشتر خواهد شد، اما سوال اصلی اینجاست که یک خانواده معمولی به یخچال فریزر چه اندازه ای نیاز دارند.

ممکن است با توجه به فضا و طراحی آشپزخانه مجبور به انتخاب ابعاد خاصی از یخچال باشید، اما اگر می توانید آزادانه تصمیم بگیرید و صرفا به دنبال علاقه شخصی خودتان هستید به این نکته توجه کنید که هرچه ظرفیت یخچال بالاتر می رود علاوه بر افزایش قیمت شما باید مبلغ بیشتری برای نگهداری و هزینه برق مصرفی آن بپردازید. درمقابل اگر یخچال کوچک تری نیز بخرید به نوع دیگری متضرر خواهید شد.

پس اقتصادی ترین کار با توجه به عادات خوراکی و خرید مواد غذایی شما این است که متناسب با تعداد و نیاز خانواده یخچال مورد نظرتان را انتخاب کنید. به طور کلی براساس محاسبات، برای یک خانواده دو نفره یخچال فریزر 160 تا 200 لیتری است که براساس همین آمار برای هر نفر اضافه 20 لیتر به ظرفیت اصلی افزوده می شود، مناسب است. به عنوان مثال برای یک خانواده سه نفره با معیارهای زندگی شهری و البته رفت و آمدها و مهمانی های معقول، یخچال فریزر 220 لیتری (فضای فریزر و یخچال در مجموع) کاملا مناسب است و بیش از آن یعنی افزایش هزینه های خانواده. از طرف دیگر اگر کمتر از این ابعاد نیز انتخاب کنید مساوی با مراجعه بیشتر شما به سوپرمارکت و مراکز خرید غذایی خواهد بود.

توجه ویژه به برچسب انرژی داشته باشید

از زمانی که صحبت هدفمندی یارانه ها و بالا رفتن قیمت حامل های انرژی به میان آمد، پای برچسب انرژی هم به زندگی الکترونیک ما باز شد؛ برچسبی که با نگاه کردن به حروف و نمودارهای مشخص شده روی آن درمی یابیم وسیله ای که قصد خرید آن را داریم چقدر انرژی مصرف می کند و هرماه برای انرژی مصرف شده آنها چه میزان پول باید بپردازید. این برچسب اکنون از یک موضوع فانتزی به یک فاکتور مورد توجه در خرید تبدیل شده است.

براین اساس، یخچال هایی که فریزر آنها در قسمت پایینی شان قرار دارد بهترین بازده انرژی را دارند. دومین جایگاه مربوط به آن دسته از یخچال فریزرهایی است که فریزر آنها درقسمت بالا قرارگرفته است. در آخر هم محبوب ترین ها یعنی یخچال های سایدبای ساید قرار می گیرند. هرچند روی برچسب برخی از ساید بای سایدها نماد++ A دیده می شود، اما بدانید مصرف انرژی آنها بهینه نخواهد بود. پس با توجه به افزایش نرخ حامل های انرژی و با آغاز مرحله دوم هدفمندی یارانه ها به این نکته توجه ویژه داشته باشید محصولی را انتخاب کنید که برچسب انرژی آن کمترین میزان مصرف را نشان دهد.

به کیفیت کندانسور خوب توجه کنید

یکی از قطعات اصلی یخچال کندانسور یا همان موتور است؛ قطعه ای که بیشترین اهمیت را در این وسیله دارد، بنابراین باید نسبت به کیفیت آن بسیار دقت کنید چون در صورت انتخاب اشتباه دچار دردسری بزرگ خواهید شد. بهترین کندانسورها، نوع خطی آنها هستند چون علاوه بر کارایی بالا، دارای کمترین میزان صدا هنگام کارکردن هستند بنابراین سعی کنید از این نوع کندانسورها در یخچال شما به کار رفته شده باشد و از خرید یخچال های دارای موتورهای چینی جدا خودداری کنید. راه منطقی برای دستیابی به این هدف هم علاوه بر خرید برندهای معتبر از نمایندگی های مجاز، گواهی کردن نوع موتور یخچال و کشور سازنده آن در فاکتور خرید شماست.

امکانات یخچال را درنیابید!

امروزه یخچال فریزرها مجهز به امکانات الکترونیک و تقریبا شبیه به رایانه شده اند. دستگاه تصفیه هوای داخل یخچال (ضد باکتری)، فیلترهای مختلف تصفیه آب، مجاری خروجی آب و یخ روی در یخچال، نمایشگرهای مختلف روی در یخچال و صفحه هایLED (نمایشگرتلویزیونی روی در یخچال و نمایشگر داخل یخچال) همه از امکانات یخچال های حال حاضر هستند که می توانید با توجه به نیاز خودتان هرکدام از آنها را داشته باشید. ولی فراموش نکنید داشتن هر یک از این امکانات ممکن است هزینه های اضافی نگهداری و تعمیرات را نیز برای شما درپی داشته باشد. بنابراین زیاد به این گونه امکانات دل نبندید و پولتان را صرف کیفیت قطعات اصلی یخچال کنید.

خارجی یا داخلی؛ مساله این است

با توجه به حضور گسترده برندهای خارجی در بازار یخچال فریزر ایران، این پرسش پیش می آید که داخلی بخریم یا خارجی؟ در بازار ایران برندهای داخلی هم که چیزی از همنوعان خارجی خود کم ندارند دیده می شوند. هرچند ممکن است امکانات جانبی و غیرضروری آنها از انواع خارجی اش کمتر باشد، اما در بحث کیفیت قطعات اصلی چیزی از خارجی ها کم نداشته و حتی بهتر هم هستند. بنابراین به این فکر غلط دامن نزنید که همیشه خارجی ها بهتر از داخلی ها هستند. این در حالی است که نمی توان از توصیه به برندهای داخلی که برخی در آنها گذشته درخشانی داشته و هنوز نام نیک خود را یدک می کشند، چشم پوشی کرد که ارتقای ظاهر و کیفیت را جدی تر بگیرند.

به خدمات پس از فروش و گارانتی توجه کنید

آخرین مرحله انتخاب یخچال فریزر شما مربوط به خدمات پس از فروش و گارانتی ارائه شده است. البته به یاد داشته باشید که مهم ترین گارانتی در یخچال های ساده مربوط به کندانسور یا همان موتور است. اما هنگام خرید یخچال های دیجیتال باید به گارانتی قطعات الکترونیک آن نیز توجه داشته باشید و از خدمات پس از فروش برند مورد نظر تان کاملا و بصراحت و بدون خجالت و حرف خود را بلعیدن مطمئن شوید. این دقیقا همان پاشنه آشیلی است که برخی خانواده ها از آن ضربه می خورند، چون برای خرید ارزان تر راهی بازارهای فرعی یا فروشگاه های غیرمجاز می شوند که به عنوان مثال می توان به اجناسی که از بانه خریداری می شود، اشاره کرد.

چطور یخچال تان برق کمتر مصرف می کند؟

در هر خانه ای یخچال و فریزر پر مصرف ترین وسایل برقی هستند، زیرا ۲۴ ساعت شبانه روز را بی وقفه کار می کنند. بنابراین با عمل به هفت توصیه ساده زیر قبض برقتان سبک تر شده و به عمر یخچال و فریزرتان افزوده خواهد شد.

ـ مرتب برفک های یخچال و فریزرتان را تمیز کنید تا به صورت قشر ضخیمی از یخ درنیاید. هر سال یکبار، نرده های پشت یخچال را از گرد و غبار تمیز کنید. قشر یخ داخل فریزر اگر حدود سه سانت شود، دو برابر برق مصرف می کند تا برودت دستگاه را حفظ کند، هرچند بیشتر یخچال فریزرهای امروزی بدون نیاز به این کار هستند.

* بهتر است یخچال را در محل خنک قرار دهید. مصرف دستگاه به درجه حرارت محیط اطرافش بستگی دارد. مثلا چنانچه به جای محیط ۱۸ درجه سانتی گراد در محیطی با دمای ۲۸ درجه سانتی گراد باشد مصرف برق آن ۳۸ درصد افزایش پیدا می کند.

* در یخچال یا فریزر را کمتر باز بگذارید. با این کار تا ۵ درصد در مصرف برق صرفه جویی می کنید.

* یخ های مواد خوراکی منجمد شده را در داخل یخچال آب کنید. دراین حالت یخچال به کمک سرمای آزاد شده از مواد منجمد، انرژی کمتری مصرف می کند.

* جدار داخل یخچال را با محلول جوش شیرین و آب هر چند وقت یکبار تمیز کنید.

* از کنار هم چیدن و چسباندن ظروف داخل یخچال و فریزر جهت گردش هوا جلوگیری کنید.

* اطمینان حاصل کنید یخچال و فریزر روی یک سطح تراز قرار گرفته و در آن به طور کامل بسته شود.

منبع: جام جم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.