سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تاثیرگذارترین اقتصاددان جهان کیست؟

هفته نامه تایم فهرستی از تاثیرگذارترین افراد جهان تهیه کرده که اقتصاددانان نیز در آن حضور دارند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،مجله تایم در آخرین شماره این هفته نامه فهرستی از تاثیرگذارترین افراد جهان را تهیه کرده است. در این فهرست نام جانت یلن (Janet Yellen)، رئیس فدرال رزرو آمریکا، نیز به چشم می خورد. خانم یلن چند ماه است که ریاست فدرال رزرو را بر عهده کرده و در واقع هدایت سیاست های پولی اقتصاد آمریکا را در اختیار گرفته است. کریستین لاگارد (Christine Lagarde)، رئیس صندوق بین المللی پول، در متنی که در هفته نامه تایم منتشر شده نوشته: "باید اعتراف کنم زمانی که جانت یلن کار خود را به عنوان رئیس فدرال رزرو آغاز کرد احساس آرامش کردم چرا که از آن زمان به بعد در نشست سران و مقامات بلندپایه جهان در میان مردانی کت و شلوار پوش کمتر احساس تنهایی می کنم." خانم لاگارد نوشته که دغدغه هایی مانند نرخ بیکاری و باور به لزوم همکاری جهانی به جای تقابل از جمله نقاط مشترک او با خانم یلن است.

جانت یلن اقتصاددانی متولد نیویورک در آمریکا است که دکتری اقتصادش را از دانشگاه یل (Yale) دریافت کرده و در دانشگاه هایی مانند دانشگاه کالیفرنیا نیز فعالیت کرده است. پایان نامه دکتری او به موضوع اشتغال، تولید و انباشت سرمایه اختصاص داشت و دو اقتصاددان مشهور به نام های جیمز توبین و جوزف استیگلیتز نیز استاد راهنمای خانم یلن در دوره دکتری بوده اند. همسر خانم یلن نیز جورج آکرلوف است که در سال 2001 جایزه نوبل اقتصاد را به همراه جوزف استیگلیتز و مایکل اسپنس بدست آورد.

ریاست خانم یلن بر فدرال رزرو با اجرای طرح این نهاد برای کاهش خرید اوراق قرضه دولتی همراه شده است و همچنین انتظار می رود که در ماه های آینده فدرال رزرو نرخ بهره در اقتصاد آمریکا را نیز افزایش بدهد. خانم یلن اعلام کرده که کاهش نرخ بیکاری در اقتصاد آمریکا یکی از دغدغه های اصلی او را تشکیل می دهد و این در حالی است که برخی از اقتصاددانان معتقدند که تمرکز اصلی بانک مرکزی باید به کنترل نرخ بهره معطوف باشد. فدرال رزرو در تازه ترین تصمیمش اعلام کرده که به روند رو به کاهش خرید اوراق قرضه ادامه می دهد و میزان خرید ماهیانه را با 10 میلیارد دلار کاهش به 45 میلیارد دلار در ماه می رساند. فدرال رزرو خرید اوراق قرضه را با هدف پایین نگه داشتن نرخ بهره بلند مدت و همچنین تقویت اقتصاد آمریکا انجام می دهد.


برچسب ها: اقتصاد ، جهان ، تاثیر گذار
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.