سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به مناسبت ۳۰ آوریل سالروز شکست آمریکا در ویتنام

بازخوانی قتل عام مردم روستای "مای لای" ویتنام توسط نظامیان آمریکایی

در سال ۱۹۶۸ میلادی نظامیان آمریکایی به طور وحشیانه‌ای بیش از ۲۰۰ تا ۵۰۰ نفر از غیر نظامیان روستای "مای لای" را در نزدیکی سواحل شمالی ویتنام جنوبی کشتند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،در جریان جنگ ویتنام نظامیان آمریکایی به صورت متناوب و مکرر استان کوانگ انگای ویتنام را بمباران و گلوله باران کردند با این ادعا که این منطقه محل اصلی استقرار نیروهای جبهه آزادی بخش ویتنام یا ویت کونگ ها بوده است.
در مارس 1968 میلادی تعدادی از سربازان آمریکایی گزارشی را دریافت کردند مبنی بر اینکه تعدادی از ویت کونگها در روستای مای لای مخفی شده اند. نظامیان آمریکایی تحت فرماندهی سرهنگ ویلیام کالی وارد این روستا شدند و عملیات جستجو و تخریب را از صبح 16 مارس آغاز نمودند. نظامیان آمریکایی در این عملیات به جای ویت کونگها مردم غیر نظامی را یافتند که اکثر آنها زن کودک و پیرمرد بودند.

به سربازان آمریکایی پیش از حمله به این روستا گفته شده بود که هر کسی را که در روستای مای لای پیدا کردند یا ویت کونگ است یا از ویت کونگها حمایت می کند. به سربازان آمریکایی دستور تخریب و انهدام این روستا داده شده بود.
نظامیان آمریکایی نیز با انجام اقداماتی وحشیانه پیش از کشتار ساکنان این روستا به انها تجاوز کرده و تعداد زیادی را شکنجه کردند. سربازان آمریکایی ده ها نفر از اهالی این روستا شامل کودکان خردسال و کم سن و سال را با سلاح های خودکار اعدام کردند.
این کشتار زمانی پایان یافت که خلبان یک بالگرد نظامی ارتش آمریکا بالگرد خود را بین سربازان آمریکایی و روستاییان فرود آورد و تهدید کرد که در صورت ادامه این حملات به سوی سربازان شلیک خواهد کرد.

این فاجعه تا مارس سال بعد فاش نشد و در سکوت خبری هیچ رسانه خبری جهان به آن نپرداخت. در مارس 1970 میلادی ارتش آمریکا 14 افسر از جمله سرهنگ کالی را به دست داشتن در این فاجعه متهم کرد. از این تعداد تنها سرهنگ کالی مجرم شناخته شد. وی نیز به جرم کشتار 22 نفر در ویتنام تنها به حبس ابد محکوم شد. در دادگاه تجدید نظر نیز این حکم به 20 سال و سپس 10 کاهش یافت. کالی در سال 1974 میلادی در حالی که تنها یک سوم دوران محکومیتش را گذارنده بود آزاد شد.
منبع: تسنیم
برچسب ها: سالروز ، ویتنام ، آمریکا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.