سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار با جمعی از کارگران:

تامین خواست کارگران یک ضرورت غیرقابل انکار است

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر لزوم توجه به خواسته‌های کارگران، گفت: انسانی که به جامعه بهره می‌رساند و فردی که مصرف کننده است، مساوی نیستند.

به گزارش حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، در آستانه روز جهانی کارگر، جمعی از کارگران از استان‌های مختلف کشور با حضور در دفتر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با وی دیدار کردند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار، کارگران را زحمتکش‌ترین قشر در همه جوامع خواند و گفت: حاصل دسترنج آن‌ها رونق تولید، اقتصاد و بهبود زندگی مردم است.

وی قناعت و متانت را دو ویژگی بارز کارگران دانست و گفت: در جامعه ایران، کارگران جزو متدینین هستند و این ویژگی آنان را از کارگران سایر کشور‌ها، متمایز می‌نماید.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به یک داستان تاریخی از صدر اسلام و زمان پیامبر اکرم (ص) که کسی از زهد و عبادت برادرش تعریف می‌کرد، گفت: شرافت کسی که کار می‌کند از کسانی که کار نمی‌کنند و زندگی آن‌ها را دیگران تأمین می‌کنند، بیشتر و بالا‌تر است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اوضاع جهان و مهاجرت‌های اجباری بعضی‌ها برای به دست آوردن کار که بعضاً دچار مشکلات زیاد مهاجرت می‌شوند، گفت: باید شخصیت انسانی کارگران محترم و واجب الاحترام باشد، چون بیش از همه زحمت می‌کشند و کمتر از همه مزد می‌گیرند.

وی با اشاره به نقش کارگران در مقاطع مختلف انقلاب اسلامی و ۸ سال دفاع مقدس، گفت: به عنوان یک مسؤول در نظام اسلامی شهادت می‌دهم که کارگران با همه نارسایی‌ها همیشه در خدمت انقلاب بوده‌اند و در جنگ هم یا رزمنده سنگر‌ها بودند، یا در کارخانه‌های نا‌امن از بمباران کار می‌کردند و یا مقداری از درآمدهای اندک خویش را به جبهه کمک می‌کردند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی افزود: آرزو داشتیم پس از جنگ، اشتغال در کشور به گونه‌ای باشد که کارگر، شغل خود را انتخاب نماید و برنامه‌ها برای حذف بیکاری بود و توانستیم نرخ بیکاری را یک رقمی کنیم، که متأسفانه پس از دوران سازندگی با‌‌ همان روند ادامه نیافت.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تأمین نیازهای زندگی کارگران را از ضرورت‌های جامعه دانست و گفت: اگر عرضه شغل از تقاضای کار بیشتر و یا مساوی باشد، هیچ‌کس نمی‌تواند از کارگران بیگاری بکشد.

وی سازماندهی تشکل‌های کارگری برای مطالبات را شیوه‌ای مرسوم در دنیا دانست و گفت: خانه کارگر هم با این هدف تشکیل شد و باید سخنگوی کارگران در بیان مشکلات و رابط آنان با نظام برای تعامل و مطالبه حقوق باشد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر لزوم توجه به خواسته‌های کارگران، افزود: انسانی که به جامعه بهره می‌رساند و انسانی که مصرف کننده است، مساوی نیستند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام رقابت را اصلی مهم در رشد تولید جوامع دانست و با تقبیح تبعیض، گفت: همیشه بر تحصیل فرزندان کارگران تأکید می‌کردیم تا با شرافت انتسابی و موفقیت‌های اکتسابی، زندگی خود و پدرانشان را تأمین نمایند.

ایشان در پاسخ به اظهارات دبیرکل خانه کارگر که مانع راهپیمایی کارگران در روز کارگر می‌شوند، گفت: دلیلی برای ممانعت نیست، چون حضور کارگران نمود دموکراسی قشری در جامعه و نماد وفاداری این قشر زحمتکش به نظام اسلامی است.

گفتنی است؛ در آغاز این دیدار، محجوب، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و دبیرکل خانه کارگر با ارائه گزارشی از اوضاع کارگران و کارگاه‌ها و کارخانه‌های کشور در ۸ سال گذشته و دوران تقریباً نه ماهه دولت تدبیر و امید، گفت: کارگران در شرایط جدید به نفع نظام و برای توسعه و پیشرفت کشور تلاش می‌کنند و انتظار دارند حقوق بر حق آنان نیز برای زندگی شرافتمندانه تأمین شود.

همچنین چند نفر به نمایندگی از کارگران کیان تایر و کارگران قراردادی به بیان مشکلات خویش و ارائه راهکار پرداختند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.