به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قزوین؛
علیرضا احمدی یزدی در این همایش گفت: مدیریت مصرف برق از ارکان اقتصاد مقاومتی است که با همکاری مشترکان می توانیم به اهداف و برنامه های پیش بینی شده دست یابیم.
وی افزود: در راستای شعار امسال باید برنامه ریزی مدونی انجام شود تا با همراهی مردم بتوان به مدیریت مصرف سامان داد و با صرفه جویی در مصرف انرژِی با اعمال مجموعه ای متعادل از اقدامات قیمتی به کاهش شاخص شدت انرزی در کشور دست یافت.
احمدی یزدی بیان کرد: در حال حاضر 30 میلیون مشترک برق در کشور داریم که 200 هزار مشترک آن صنعتی است که 35 درصد مصرف انرژی را به خود اختصاص داده اند و 16 درصد کشاورزی، 8.9 درصد عمومی و 31.5 درصد خانگی و حدود 9 درصد سایر امور است که برای تامین نیازها توجه به مدیریت مصرف ضروری است.
مدیرکل مدیریت مصرف شرکت توانیر تصریح کرد: ماهیت تولید پیوسته برق، عدم امکان ذخیره سازی و متغیر بودن اتفاقات برق از عمده ترین دلایل ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضای برق و بهترین ابزار مدیریت مصرف است.
صرفه جویی 10 تا 20 درصدی برق در صنایع پداش دارد
احمدی یزدی یادآورشد: اگر واحدهای صنعتی بتوانند 200 ساعت مصرف انرژی خود در پیک بار تابستان را مدیریت کنند از تخفیف ویژه وزارت نیرو برخودار می شوند و ما را از ایجاد نیروگاه و ظرفیت جدید بی نیاز می کنند.
وی افزود: در مسیر آینده برق جهان باید اطلاعات فنی و راهکارهای مدیریت مصرف انرژی را بدانیم که در این مسیر هوشمندسازی شبکه برق، انتشار گازهای گلخانه ای، مدیریت مصرف و بهره وری، حمل و نقل و توسعه بر مبنای انرژی تجدیدپذیر از موضوعات استراتژیک در مسیر آینده برق در جهان است.
این مسئول بیان کرد: تعالیم دینی و دستیابی به چشم انداز توسعه، محدویدت منابع ،تامین پایدار انرژی و افزایش تقاضا ما را ملزم می کند تا در مصرف انرژِی تجدید نظر و مدیریت کنیم تا با خاموشی و افزایش هزینه ها روبرو نشویم.
نیاز سالانه شش هزار مگاوات انرژی برق جدید در کشور
احمدی یزدی تصریح کرد: با روند کنونی مصرف انرژی، باید سالانه شش هزار مگاوات برق ظرفیت جدید ایجاد شود که احداث آن 213 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد در حالی که درآمدهای حاصل از فروش انرژی و انشعاب حدود 58 میلیارد تومان است لذا بهترین راهکار این است که با مدیریت مصرف به ایجاد این ظرفیت نیازی نداشته باشیم.
وی افزود: یکی دیگر از تهدیدات افزایش مصرف انرژی انتشار گازهای سمی ناشی از سوخت های فسیلی است که در سال 90 بیش از 30 هزار میلیون تن گاز co2 در جهان منتشر شد که سهم کشور ما 547 میلیون تن بود که این میزان در سال گذشته با تولید 257 هزار میلیون کیلووات ساعت انرژی بالغ بر 222 میلیون تن گاز آلاینده بود که نگران کننده است و باید نسبت به کاهش آن اقدام جدی شود.
احمدی یزدی گفت: در حالی که در طول 17 هزار سال تنها پنج درجه زمین گرمتر شده بود در طول 100 سال اخیر شاهد گرم شدن پنج درجه ای زمین هستیم که ناشی از افزایش مصرف سوخت های فسیلی و گازهای گلخانه ای است که در سال گذشته کشته شدن چهار هزار نفر در تهران در اثر آلودگی هوا هشدار دهنده است.
وی افزود: در طرحی که امسال پیش بینی شده در صورت همکاری صنایع با اجرای برنامه تعطیلات و تعمیرات سالانه در پیک بار تابستان، کاهش موقت دیماند قراردادی، انتخاب گزینه مناسب، ممیزی و کاهش شدت انرژی کارخانه ها و توجه به ضریب فصل، استفاده از مولدهای موجود و تعرفه جمعه با کاهش 10 درصدی مصرف برق روی ولتاژ 132، 66 و 63 با کسر شش درصدی محاسبه خواهد شد.
این مسئول بیان کرد: پنج روز تعطیلات و تعمیرات، انتقال شیفت دوم به سوم، انتقال تعطیلات جمعه به روزهای دیگر هفته می توانند از تخفیف قابل توجه هزینه برق استفاده کنند.
مدیرکل مدیریت مصرف توانیر کشور گفت: با دریافت مجوز از وزارت نیرو مشترکان کشاورزی که از ساعت هفت عصر تا 11 شب در چهار ساعت پیک بار با مدیریت مصرف، موتورهای برق را خاموش کنند در طول 20 ساعت ّروز می توانند برق رایگان مصرف کنند./س